AZ Havířov

Detail zápasu

|

AZ Havířov

Extraliga junioři - 1.kolo pá 17.9.18:00
AZ Havířov - HC Litvínov
3:4
(0:2, 1:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 29. Miczek (Číp), 54. Brezani (Pechanec), 60. Miczek (Blažej) - 16. Kafan (Zavřel), 19. Hora (Černý, Račuk), 38. Smolka (Šrámek, Matai), 44. Zavřel (Mackal, Kafan). Rozhodčí: M. Smeták - Barteček, Fiala. Vyloučení: 6:4. Využití:0:1 . V oslabení:2:0 . Diváci: 250. Střely na branku:28:35 . Průběh utkání: 0:1, 0:2, 1:2, 1:3, 1.4, 2:4, 3:4.
AZ Havířov: Matoušek - Zientek, Duda, Jindřich, Šurin, Kopel, Marek, Lužný, Lešiga, Puffer, Pechanec, Horák, Mráz, Číp, Miczek, Čaja, Brezani, Blažej, Kopún, Bálint
HC Litvínov: Nechvátal - Hora, Havelka, Čejka, Kabeláč, Zilcher, Bittner, Eminger, Jurčík, Račuk, Kafan, Zavřel, Mackal, Šrámek, Smolka, Matai, Švarc, Průša, Černý

Zápas začal aktivněji domácí tým Havířova, úvodní vážnější střelu vyslal havířovský Marek, která ovšem skončila v lapačce Nechvátala. V 5. minutě zápasu v přesilovce nahodil obránce Litvínova na branku puk a poté zazněla tyč. O tři minuty později vykryl Matoušek fantastickým zákrokem šanci hostí. Velkou šanci měl Jan Miczek, který ovšem kotouč nedorazil kolem betonu u tyče. Ve 14. minutě se dostal do samostatného úniku litvínovský Matai, nabídnutou příležitost nevyužil. První branka zápasu padla do havířovské sítě, když další z brejků proměnil Kryštof Kafan z asistence Marka Zavřela. V čase 18:27 se dostal Litvínov do dvoubrankového vedení, poté co od modré čáry puk nastřelil Daniel Hora, brankář Havířova neměl žádnou šanci puk letěl ve velkém chumlu hráčů. Tři sekundy před koncem první třetiny nedal Litvínov šanci dva na jednoho.

Ve druhé třetině začal opět aktivněji domácí celek. Ve 26. minutě nedokázal Havířov využít nabídnutou přesilovou hru. Ve 29. minutě už ovšem Havířov snížil na 1:2, když dokázal Jan Miczek vyštourat puk a dorazit ho za Nechvátala, asistenci si připsal Radek Číp. Krásnou souhru na jeden dotek mezi Mataiem a Šrámkem zakončil Pavel Smolka a dostal Litvínov do vedení 3:1. V poslední minutě třetiny se dostával do slibné příležitosti jeden z havířovských hráčů, akce nebyla proměněna kvůli nepřesné přihrávce Mráze.

Ve druhé minutě třetí části šel na trestnou lavici pykat havířovský David Horák, dostal trest 2+2 minuty za vysokou hůl. Litvínov dokázal přesilovku využít po dokonalé dorážce Marka Zavřela, na brance měl velký podíl i Jiří Mackal a Kryštof Kafan. Hosté vedli už 4:1. Zápasu dodal ale dramatičnost gól v oslabení. V souhře dva na jednoho si skvěle počínal nahrávající Pechanec, ale i střelec Mario Brezani - 2:4. V 57. minutě přepálil velkou šanci Tomáš Jindřich. Havířov dokázal v čase 59:12 snížit brankou Jana Miczka po asistenci Blažeje. Stav utkání byl 3:4 a Havířov vzal time out. Havířovu se nepovedla rozehrávka a došlo ke vhazování před vlastní bránou, v tu chvíli si vzali time out hosté z Litvínova. Havířov se nakonec nedostal do pásma soupeře a nemohl odvolat brankáře. Zápas skončil výhrou Litvínova 4:3.

Youtube