AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Juniorka podlehla Litvínovu

Josef Nudera | 30.10.2010

K dalšímu zápasu Noen extraligy juniorů nastupoval havířovský AZ k zápasu proti Litvínovu. Litvínov jako domácí tým dokázal plně využít výhodu domácího prostředí a vyhrál 5:1. Po první třetině Havířov zůstal sice v kontaktu, ale ve druhé třetině Litvínov vsítil tři branky, v této části Havířov vstřelil první a poslední branku zápasu. Ve třetí třetině si už Litvínov výhru pouze pohlídal a přidal ještě jednu branku.

Extraliga junioři - 17.kolo pá 29.10.20:00
HC Litvínov - AZ Havířov
5:1
(1:0, 3:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 20. Smolka (Mackal), 23. Kafan (Smolka), 33. Gerhát (Majdan, Hora), 37. Matai (Majdan, Gerhát), 53. Mackal (Smolka, Hora) - 28. Puffer (Brezani, Jindřich). Rozhodčí: Florián - Bertlík, Koskuba. Vyloučení: 7:6, navíc Kafan (Lit) a Pechanec (Hav) 10 min.. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 241. Střely na branku: 34:15. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1.
HC Litvínov: Nechvátal - Bitner, Havelka, Hora, Eminger, Kasal, Zilcher - Gerhát, Jurčík, Kafan, Mackal, Majdan, Matai, Smolka, Račuk, Švarc, Šrámek
AZ Havířov: Rudl (od 52. Matoušek) – Duda, Zientek, Lešiga, Krause, Jindřich, Marek, Peslar, Teper - Brezani, Miczek, Mráz, Pechanec, Puffer, Čaja, Číp, Smuž, Kopún, Mach, Včíslák

Obě mužstva zahájila utkání sice ve svižném tempu, ale branky se diváci dočkali až v samém závěru 1. třetiny. To se po přihrávce Mackala prosadil Pavel SMOLKA a domácí tak šli zaslouženě do kabin s nejtěsnějším vedením.

Ve druhé třetině pokračovali zejména Litvínovští ve velké ofenzívní aktivitě podpořené i brankami. Už ve 23. min. tak zvýšil na 2:0 Kryštof MAJDAN. O 5 minut později sice Havířov v přesilovce snížil, když se trefil Jan PUFFER, ale domácí ještě v této části utkání svůj náskok navýšili po brankách Františka GERHÁTA a Jakuba MATAIE na 4:1.

Ani třetí třetina nepřinesla změnu obrazu hry. Domácí hru plně kontrolovali a přidali v přesilovce v 53. min. Jiřím MACKALEM ještě jeden gól. Junioři AZetu tak s Litvínovem prohráli i svůj druhý letošní zápas a v tabulce se propadli na samé dno.

Youtube