AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Junioři ztratili rychlé vedení ve Varech

Vít Káňa | 15.09.2021

H A V Í Ř O V - Ve 3. Kole Extraligy Juniorů vyjeli hráči AZetu na západ republiky, kde vyzvali tým HC Energie Karlovy Vary. Havířov se ujal vedení už v 6. minutě, Petr Kubíček od modré propálil všechno, co mu stálo v cestě. Energie odpověděla vzápětí Dominikem Rymonem, ještě v první třetině navýšil na 2:1 pro domácí Jakub Vogel. AZ nesložil zbraně, chtěl vyrovnat, ale domácí byli proti. Výborného Zlatnického překonal ve 47. minutě Sebastian Šmajda. Havířovští junioři prohrál ve Varech 1:3. K dalšímu zápasu nastoupí už 16. září v Plzni.

DHL extraliga juniorů - 3.kolo st 15.9.18:00
HC Energie Karlovy Vary - AZ Heimstaden Havířov
3:1
(2:1, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 8. Rymon (L. Adámek), 14. Vogel, 47. Šmajda (Rymon, Krajčík) – 6. Kubíček (Špaček, Kremnický). Rozhodčí: Šindel – Frodl, Komárek. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: . Střely na branku: 35:16 (11:6, 17:7, 7:3). Průběh utkání: 0:1 3:1.

HC Energie Karlovy Vary: Bočan – Benda "A", Krajčík, Bulka, Vogel, Pohanka, Kočí, L. Adámek "C", M. Adámek, Kusak, Kupčo, Rymon "A", Šmajda, Seidler, Botoš, Csabi, Šlechta, Ekrt.
AZ Heimstaden Havířov: Zlatnický – Kalina, Kočí "A", Kubíček, Kremnický, Fedor, Bílek, Špaček, Becher, Horváth, Bárta, Mastič "A", Pastor, Valach, Byčkov "C", Hledík, Kalčík, Lysoněk.

Autor Reportáže: Robert Vosika (hokejkv.cz)

První třetina nezačala pro domácí nejlépe, kdy se v šesté minutě a ponechané výhodě prosadil hostující Petr Kubíček. Zbytek třetiny ale patřil energetikům. O necelé dvě minuty po první brance se totiž trefil domácí Dominik Rymon, který ujel společně s Lukášem Adámkem v oslabení a do odkryté brány pouze zasunul kotouč. Skóre otočil Jakub Vogel ve čtrnácté minutě.

Ve druhém dějství se hrál hokej na obě strany, ovšem gólově vyšlo naprázdno. Domácí sice měli k dispozici přesilovou hru pět na tři, ale tu se jim nepodařilo využít.

První útok v závěrečné třetině vyšel lépe Havířovu, ovšem dále se hostům nedařilo dostat z vlastního pásma. Velkou šanci měl domácí Michal Kusak, ale kotouč do branky nedostal. Gól přinesla až akce Samuela Šmajdy, který dostal přihrávku do jízdy na modrou čáru, prokličkoval obranou a parádně zakončil do svatyně hostů. V závěru měli šanci na snížení skóre hosté, a to po faulu domácího Vítka Bendy. Přesilová hra nepřinesla nic zajímavého a zápas tak skončil 3:1 z pohledu domácích.

Ohlasy k utkání


Václav Eismann (HC Energie Karlovy Vary): 

My si získaných bodů velice vážíme, protože jsme narazili na mimořádně zarputilého soupeře, který se navíc dostal do vedení. Ale náš tým zaslouží pochvalu za týmový výkon a za to, jak odpracoval utkání až do konce. Protože v momentech, kdy jsme měli být kvalitnější v zakončení, tak jsme bohužel nebyli, a proto ten stav byl vyrovnaný až do konce. Ale ještě jednou chci říct, že jsme velice spokojeni s přístupem a zápalem mužstva k utkání.


Tomáš Potěšil (AZ Heimstaden Havířov): 

Z naší strany to nebyla žádná sláva. První třetinu jsme chtěli jenom přečkat, protože jsme byli od osmi do čtyř v autobuse, což se nám v podstatě nějakým způsobem dařilo. Ale od druhé třetiny nás soupeř velmi dobrým forčekingem dostával pod tlak a myslím si, že si domácí vítězství zasloužili. Dnes jsme podali nejhorší výkon z těch tří zápasů, které jsme zatím odehráli, takže dnes jsme si opravdu nezasloužili vyhrát.

Youtube