AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Junioři doma porazili Energii, rozhodl nájezd Bechera

Vít Káňa | 03.12.2021

H A V Í Ř O V - Havířovští mladíci dnes, v rámci 23. kola Extraligy juniorů, přivítali v GASCONTROL Aréně tým HC Energie Karlovy Vary. Jako první se v 8. minutě prosadili hosté. AZ srovnal chvíli před první sirénou Davidem Pastorem. Před polovinou zápasu navýšily Vary náskok už na dva góly. AZ měl více střel a přidal i v napadání a za to byl odměněn ve 45. minutě trefou Denise Bárty. Vary byly zaskočeny a toho AZ využil o tři minuty později. Ondřej Becher prostřelil od modré všechno, co mu stálo v cestě. V závěru třetího dějství měly oba týmy šance, ale Nowak i Dybal neinkasovali. Zápas dospěl až do samostatných nájezdů, a ty rozhodl v šesté sérii havířovský Ondřej Becher. AZ doma porazil třetí tým soutěže Karlovy Vary 4:3sn. V dalším utkání přivítají zítra havířovští mladíci od 12:00 lídra soutěže HC Škodu Plzeň.

DHL extraliga juniorů - 23.kolo pá 3.12.17:00
AZ Heimstaden Havířov - HC Energie Karlovy Vary
4:3sn
(1:1, 0:2, 2:0 - 0:0 - 1:0)

Branky a nahrávky: 17. Pastor (Becher, Nowak), 45. Bárta (Kubíček, Špaček), 48. Becher (Makovec, Horváth), rozh. náj. Becher – 8. Kupčo (Šmajda), 26. Bulka (Kupčo, Benda), 30. Kupčo (Kočí). Rozhodčí: Koziol, Rapák – Hranoš, Gančarčík. Vyloučení: 5:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 35:31 (6:13, 15:10, 12:7, 2:1) . Průběh utkání: 1:0 1:1 1:3 4:3.

AZ Heimstaden Havířov: Nowak – Bílek, Kubíček, Zavřel, Kyselý, Fědor – Plevka, Horváth, Pastor, Makovec, Becher, Kalčík, Byčkov, Špaček, Hledík, Bárta. Trenér: Potěšil Tomáš
HC Energie Karlovy Vary: Dybal (Bočan) – Benda, Bulka, Pohanka, Krajčík, Blengino, Kočí, Dorot – Botoš, Šlechta, Šmajda, Příhoda, Adámek L., Seidler, Varvařovský, Adámek M., Kupčo, Kusak. Trenér: Eismann Václav

Vstup do zápasu měli lepší hráči Varů, ti zasypali gólmana Nowaka řadou projektilů. Ujala se však až střela z 8. minuty, Šmajda našel parádně na brankovišti Lubomíra Kupča a bylo to 0:1. Energie byla aktivnějším týmem, AZ měl problém včas přistupovat k hráčům. V 17. minutě dostal havířovský Benda dvě minuty trestu za faul kolem. Podle časomíry si neodbyl ani 40 vteřin trestu, když volný puk před Dybalem nejrychleji našel havířovský útočník David Pastor a vyrovnal na 1:1. Tímto stavem skončila první třetina.

Po vlažném začátku druhé periody, obě družstva v ní dvě minuty hrála ve čtyřech, se přihlásil o střelecké slovo Kryštof Bulka. Ten tečoval ve 26. minutě Kupčovu střelu těsně před Nowakem, bylo to 1:2. AZ se sice dostával do obranné třetiny Varů, ale chyběla střelba. Ve 30. minutě Kupčo najížděl na branku a přihrávkou oslovil Matea Kočího, ten vymíchal gólmana Nowaka a bylo to 1:3. V závěru třetiny se hra přitvrdila. Havířovský Kubíček tahal ve 40. minutě za záchrannou brzdu tak vehementně, až sudí nařídil trestné střílení. To však Energetik Kupčo neproměnil. Druhá dvacetiminutovka tak skončila stavem 1:3.

Třetí dějství začalo zvýšenou aktivitou domácích, hosté hráli až příliš profesorsky. To se jim vymstilo ve 45. minutě. V té vyplaval puk ve skrumáži hráčů před Havířovského Denise Bártu, který se nenechal pobízet a uklidil jej do okryté klece, 2:3. AZ posilněn gólem ještě přidal a to se mu vyplatilo. Ve 48. minutě vyrovnal střelou od modré čáry Ondřej Becher. Vary si ihned po obdrženém gólu vybraly oddechový čas a to jejich hráče uklidnilo. Energetici měli na svých hokejkách i výhru, ale ve 49. minutě nedokázali jejich útočníci v chumlu hráčů zvednout puk nad ležícího Nowaka. Po 60 minutách byl stav 3:3 a šlo se do prodloužení.

V něm jsme viděli dvě slušné šance, ale ani havířovský Becher a na druhé straně Kupčo své šance neproměnili. O vítězi rozhodly až samostatné nájezdy. Ten nejdůležitější proměnil v šesté sérii havířovský Ondřej Becher. AZ Havířov doma porazil Energii Karlovy Vary 4:3sn.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (AZ HEIMSTADEN Havířov): Vzhledem k tomu, že nám vypadli dva beci ze základní sestavy, tak jsme to museli hrát na pět beků. Samozřejmě to bylo těžké. My už jsme odehráli výborný zápas v Hradci Králové, kde už jsme, myslím si, byli i lepším týmem. Dneska jsme na to navázali. Cením si, že mužstvo otočilo výsledek z 1:3 na 4:3. To svědčí o tom, že tam dneska všichni hráči nechali maximum. Doufám, že jak jsme odehráli ty dva zápasy, tak na to zítra proti Plzni navážeme a budeme na sebe po zápase hrdí, ať už to dopadne jakkoliv.


Adam Sýkora (HC Energie Karlovy Vary): Pro nás to tady bylo, po tak dlouhé cestě, těžké utkání. Připravovali jsme se na to, abychom měli dobrý pohyb, což se nám, myslím, i v první polovině zápasu povedlo. Pak nám ale určité věci nefungovaly v konceptu, prohrávali jsme osobní souboje. Bohužel musíme uznat porážku a musíme dneska pogratulovat soupeři.

Youtube