AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři potvrdili zlepšenou formu a porazili i Slavii

Tomáš Vlček | 06.11.2021

Poslední zápas před reprezentační pauzou sehráli dnes havířovští junioři. V Gascontrol Aréně přivítali pražskou Slavii. V každé třetině dali svému soupeři po jedné brance a výhrou 3:0 potvrdili zlepšenou formu a posunuli se na 15. příčku tabulky. Další utkání sehrají 17. 11. v Olomouci.

DHL extraliga juniorů - 17.kolo so 6.11.12:00
AZ Heimstaden Havířov - HC Slavia Praha
3:0
(1:0, 1:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 15. Špaček (Kubíček, Mastič), 38. Hledík (Byčkov), 55. Kubíček (Kočí). Rozhodčí: Šutara – Hlavatý, Kořistka. Vyloučení: 2:4, navíc Mastič (HAV) a Němeček (SLA) 5+20. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 105. Střely na branku: 25:21 (7:9, 7:7, 11:5). Průběh utkání: 0:0, 3:0.

AZ Heimstaden Havířov: Nowak – Kremnický, Kubíček, Kyselý, Fědor, Ludvík, Kočí – Bochorošvili, Plevka, Mastič, Horváth, Pastor, Becher, Byčkov, Špaček, Hledík, Bárta
HC Slavia Praha: Volevecký – Hrdlička, Stejskal, Němeček, Špinka, Kluch, Klatt – Štrombach, Strnad, Matuška, Míšek, Slavíček, Hofmann, Labuzík, Tichý, Kvasnička, Tomas, Jokl

Zápas začal svižně a byli to domácí, kdo měl hned v úvodu slušné šance. Pastor a Horváth ale minuli prostor mezi třemi tyčemi. Branka padla až v 15. minutě, když se v přesilovce Adam Špaček prosadil dorážkou na brankovišti. Hosté sice protestovali, protože rozhodčí přerušil hru dříve než puk přešel brankovou čáru, ale následně rozhodl, že branka platí. Více zajímavého toho první třetina nenabídla.

Druhá třetina začala gólovkou Slavie. Po chybě domácí obrany ale Labuzík nedokázal dostat z blízka puk za Nowaka. Podobně to dopadlo ve 24. minutě na druhé straně. K volnému Hledíkovi se dostal puk do mezikruží, ale jeho střelu Volevecký vyrazil. Ve 29. minutě na sebe upozornil nejlepší střelec AZetu Ondřej Becher. Jako blesk se natlačil z pravého křídla do zakončení, ale Volevecký své brankoviště ubránil.

Hosté pak ubránili oslabení a sami mohli vyrovnat v 38. minutě. Kočí doslova nabil Kvasničkovi, ale Nowak zůstal nepřekonán. Za 20 vteřin ale zahřmělo na druhé straně. Před slávistickou brankou vznikl velký závar, Volevecký neměl puk pod kontrolou a Daniel Hledík jej po ledě doklepl za brankovou čáru – 2:0.

Na začátku třetí třetiny dostal Horváth nabito z poza branky, ale prudkou střelou minul pravou tyč! Na druhé straně ho za pár minut napodobil Kvasnička, ale jinak byla na Slavii vidět snaha alespoň po snížení. Ta vyvrcholila v 55. minutě, když při havířovském vyloučení zkusili hosté hrát bez brankáře.

Jenže už po 18 vteřinách se havířovský obránce Petr Kubíček trefil přes celé kluziště do prázdné brány a zvýšil na 3:0. Pak ještě zápas okořenila bitka Mastiče s Němečkem, za kterou dostali oba 5+20 a Kočím nastřelené břevno v 58. minutě. Skóre se už ale nezměnilo a tři body tak zůstaly v Havířově.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (AZ Heimstaden Havířov): Do utkání jsme nevstoupili úplně ideálně, svědčí o tom nízký počet střel. Od druhé třetiny se to trochu zlepšilo. Hokej neměl známky vysoké kvality, ale pro nás je důležité, že jsme neinkasovali branku a z posledních dvou zápasů máme šest bodů. Věřím, že nám to psychicky pomůže a po pauze budeme ve sbírání bodů pokračovat.


Petr Macek (HC Slavia Praha): Nejsme spokojeni, utkání se nám nepovedlo. Hráli jsme se soupeřem, který je také ve spodní části tabulky a pomýšleli jsme na vítězství. Soupeř ale hrál velmi jednoduše a zodpovědně, neudělal téměř žádnou chybu. To se nám naopak nepodařilo. V první polovině zápasu jsme hodně ztráceli kotouče, hlavně kolem modrých čar. A tím, že se domácí dostali do vedení, což jim hrálo do karet, tak my jsme se do nich museli tlačit. Veškerou naši útočnou snahu se jim ale zodpovědnou obranou podařilo eliminovat. My se od začátku sezony neskutečně trápíme střelecky a ani dneska se nám nepodařilo vstřelit gól. Gratuluji domácím k výhře. My musíme zvednout hlavu a pracovat dál.

Youtube