AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři nestačili na Slavii Praha a z Edenu se vrací s prohrou 0:2

Josef Nudera | 23.03.2022

Junioři Havířova jsou sice už jistým sestupujícím z Extraligy, ale i dále bojuje minimálně o svou čest. Junioři se utkali se Slavií Praha. V Edenu bylo nakonec, jak se ukázalo, rozhodnuto už po první třetině, kterou domácí vyhráli 2:0. Pro Slavii to znamenalo pátou výhru v řadě. Havířov na snížení nedosáhl a proto se domů vrací s prázdnou. Poslední venkovní utkání odehrají junioři na ledě Kladna ve čtvrtek 24.3.2022. Sezonu uzavřou domácím utkáním s Českými Budějovicemi o dva dny později.

DHL extraliga juniorů - 45.kolo st 23.3.17:45
HC Slavia Praha - AZ Heimstaden Havířov
2:0
(2:0, 0:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 17. Stejskal (Šíma, Matuška), 19. Vosmík (Málek, Kulinič). Rozhodčí: Battěk, Červenka – Frodl, Svobodová. Vyloučení: 12:8. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 68. Střely na branku: 31:26 (12:7, 13:7, 6:12). Průběh utkání: 2:0.

HC Slavia Praha: Volevecký – Hrdlička, Palát, Stejskal, Němeček, Málek, Kluch, Kulinič – Štrombach, Strnad, Nemes, Matuška, Míšek, Labuzík, Kvasnička, Šíma, Jokl, Vosmík.
AZ Heimstaden Havířov: Zlatnický – Bílek, Zavřel, Kyselý, Fedor, Kalina, Kočí, Valouch – Kotrba, Plevka, Horváth, Pastor, Makovec, Jung, Svozil, Špaček, Bárta.

Do předposledního domácího utkání v této sezoně proti Havířovu vstoupili slávističtí junioři aktivněji – během první minuty a půl se snažili vystřelit Strnad i Hrdlička, ale každý z různých důvodů neuspěli. Hru pak přerušila vyloučení na obou stranách, která ale ani jeden z týmů nedokázal proměnit v úvodní branku zápasu.

Skóre se tak měnilo až v 17. minutě první třetiny – přesnou střelou od modré překonal brankáře hostů Jiří Stejskal. Uplynuly dvě minuty a Slavia vedla už o dvě branky, to když v kombinaci dorostenců tečoval Málkovu dalekonosnou střelu Adam Vosmík a zvýšil náskok domácích.

I na začátku prostřední dvacetiminutovky se musel mít více na pozoru havířovský brankář Zlatnický. Zlikvidoval další střely Stejskala a Strnada, v polovině třetiny si poradil s pokusy Matušky a Nemese. Sešívaní pak zahrozili v přesilovce, když Stejskal trefil od modré horní tyčku.

Třetí třetina se naopak nesla v duchu tlaku juniorů Havířova. Ti měli k dispozici hned dvě přesilovky 5 na 3, ani jednu ale neproměnili. Velký podíl na tom měl skvěle chytající Volevecký, který v první početní výhodě zastavil šance Kočího a Bárty, ve druhé pak vychytal po křižné nahrávce zakončujícího Špačka.

Na konci třetí třetiny zahrozili v přečíslení ještě domácí Strnad a Labuzík, na druhé straně se pak snažil ještě Voleveckého překonat Kalina. Slávistický brankář ale čisté konto udržel a dovedl slávistické juniory k páté výhře v řadě.

Autor reportáže: Šimon Rogner (hc-slavia.cz)

Ohlasy k utkání


Petr Macek (HC Slavia Praha): Pro kluky je v takových zápasech těžké najít motivaci, ale myslím si, že to jde. Jsem rád, že jsme dobře odbránili spoustu oslabení. Dvakrát jsme hráli oslabení 3 proti 5 a jsem rád, že jsme nedostali gól. Myslel jsem, že jich více dám, ale máme tři body. Zkoušeli jsme kluky z dorostu, kteří odehráli velmi dobrý zápas a dali gól, takže to někdo bude mít drahé. Pak jsme je i zkoušeli v oslabení a bylo to dobré. Ve čtvrtek nás čeká další zápas a zase tam nasadíme nějaké dorostence, aby si to vyzkoušeli. Ještě máme do konce sezony dva zápasy – dohrajeme to s hlavou vztyčenou a věřím tomu, že budeme úspěšní.

Youtube