AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Dorostenci se ze Zlína vrací s prázdnou

Vít Káňa | 09.09.2021

H A V Í Ř O V - Ve čtvrtek 9. září se havířovští mladíci vydali do Zlína, kde poměřili síly s Berany. Domácí měli skvělý start, v první třetině dokázali skórovat čtyřikrát, trefili se Holba, Vaculík, Heš a Urban. Havířov snížil na začátku druhé periody zásluhou Drábka na 1:4, ale to bylo ve druhé dvacetiminutovce všechno. Na konečných 4:2 upravil skóre Samuel Karol Jung, AZetu se i přes vylepšený výkon už nepodařilo utkání zdramatizovat. K dalšímu zápasu nastoupí naši dorostenci v sobotu 11. září na Vsetíně.

Extraliga dorostu - 1.kolo čt 9.9.17:30
PSG Berani Zlín - AZ Heimstaden Havířov
4:2
(4:0, 0:1, 0:1)

Branky a nahrávky: 10. Holba (Šišák), 16. Vaculík, 17. L. Heš (Kaláč), 18. Urban (Kotala, Vaculík) – 21. Drábek, 48. Jung (Mlýnek, Zielinski). Rozhodčí: Obadal – Polesný, Šmíd. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely: 42:19 (22:5, 12:7, 8:7). Diváci: 59. Průběh utkání: 4:0 4:2.

PSG Berani Zlín: Málek – Kotala, Řezníček, Hamrla (A), Mikel, Kopřiva, Lukaštík, Šišák (C) – Urban, Vaculík, Hampl – Holba, L. Heš, Pilát – Marek, Babulík (A), Kaláč – J. Heš.
AZ Heimstaden Havířov: Maňásek – Beleš, Maršálek, Valouch (A), Zielinski, Pilíšek, Vadovič (A) – Bošek, Mlýnek, Karas – Middleton, Hanzel, Drábek – Jelének, Grygar, Jung – Svozil (C), Loza.

V úvodu zápasu byli Berani aktivnější, AZ se navíc v 5. minutě musel, po faulu Drábka, dvě minuty bránit. Oslabení sice přežil, ale do vedení šli Berani, když se v 10. minutě dostal k dorážce Martin Holba, 1:0 pro Zlín. AZ přežil i druhé oslabení. Jenže v 16. minutě skóroval zlínský Martin Vaculík, na světelné tabuli už svítilo 2:0. O patnáct vteřin později, se do rozhozené hostující obrany, prosadil Lukáš Heš, 3:0. Domácí přidali další gól v 18. minutě, Zděněk Urban navýšil na 4:0 po první třetině.

Do druhého dějství vstoupili lépe havířovští, kteří se po nepovedené kličce zlínského obránce před vlastní brankou, dočkali kuriózní branky. Autorem gólu byl určen Kamil Drábek, 4:1 pro AZ. I po obdrženém gólu byl Zlín opticky lepším týmem, ale už nepůsobil tak dominantě. Havířov se zvedl, ale gól z toho po čtyřiceti minutách nebyl.

Ve třetí třetině chtěli být hosté aktivnější, ale tato snaha vyústila pouze v jejich dvě vyloučení. Obě početní výhody zlínští nevyužili. AZ snížil na 4:2 ve 48. minutě, kdy poskytnutou výhodu po faulu zlínských, využil Samuel Karol Jung. Najednou se atmosféra změnila, Havířov měl k dispozici minutu po svém druhém gólu dvouminutovou přesilovku. Ta ale vyšla gólově naprázdno. Poté i domácí několikrát zahrozili. Největší šanci na snížení měl Havířov v 58. minutě, kdy se Drábek dostal k zakončení, po vlastní střele zápěstí, ale domácí gólman Málek už neinkasoval. Berani doma zvítězili nad AZetem 4:2.  

Ohlasy k utkání


Tomáš Urbánek (AZ HEIMSTADEN Havířov): Zápas jsme bohužel ztratili v první třetině. Po druhém inkasovaném gólu nám spadly hlavy. Od druhé třetiny jsem odehráli vyrovnaný zápas. Škoda, že se nám nepodařilo z nabídnutých šancí využít kontaktní gól.

Youtube