AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Dorostenci sehráli se Zlínem dobrý zápas, prohráli o gól

Petr Miklas | 27.11.2021

Dnes dorost AZetu sehrál poslední utkání první části extraligy dorostu. Na ledě GASCONTROL Arény hostil své vrstevníky ze Zlína. Hosté byli lepší, ale domácí hráči s nimi drželi krok i skóre. Ve druhé třetině ale Berani odskočili do dvoubrankového vedení a nakonec vyhráli v poměru 3:4. O branky Havířova se postarali Kubečka, Jung a Svozil.

Extraliga dorostu - 18.kolo so 27.11.12:00
AZ Heimstaden Havířov - PSG Berani Zlín
3:4
(1:1, 1:3, 1:0)

Branky a nahrávky: 15. Kubečka (Toma, Valouch), 34. Jung, 54. Svozil (Drábek) – 7. Heš L. (Babulík, Heš J.), 24. Kopřiva (Klimek), 34. Marek (Vaculík, Hamrla), 38. Klimek (Heš J., Heš L.). Rozhodčí: Rimmel – Janoško, Piskoř. Vyloučení: 2:1. Bez využití. Diváci: 66. Střely na branku: 31:27 (11:7, 13:9, 7:11). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:4, 3:4.

AZ Heimstaden Havířov: Přecechtěl – Lička, Beleš, Maršálek, Valouch "C", Zielinski "A", Pilíšek, Vadovič "A" – Karas, Kubečka, Middleton, Hansel, Drábek, Jelének, Jung, Svozil, Loza, Toma
PSG Berani Zlín: Málek (od 21. Kowalczyk) – Kotala, Stuchlík, Řezníček, Hamrla "A", Mikel, Kopřiva, Lukaštík, Špaňhel, Šíšák "C", Urban, Vaculík, Hampl, Heš L., Marek, Babulík "A", Heš J., Klimek

První třetina patřila hráčům Zlína, kteří měli více ze hry i šancí. Na konci 3. minuty je mohl poslat do vedení Lukáš Heš, jenž nepochopitelně netrefil prázdnou branku.

O čtyři minuty později už se Zlín radoval, při rozehrávce chyboval Svozil, který nahrál přímo Babulíkovi. Ten předal puk na Jakuba Heše, jehož střelu Přecechtěl vyrazil, ale Lukáš Heš puk propasíroval do branky.

V 15. minutě vyrovnal Nikolas Kubečka, jenž po Tomově přihrávce pálil do odkryté branky. Tuto šanci mu Málek zlikvidoval tygřím skokem, ale na bekhendovou dorážku už byl krátký.

Hosté pak hráli dvě přesilovky, ale nevyužili je a po první části tak platil stav 1:1.

Druhá třetina byla velmi bohatá na šance a branky. Berani na jejím začátku vystřídali brankáře, Málka nahradil Kowalczyk.

Na začátku 24. minuty Adam Klimek dostal puk, najel do útočného pásma, naznačil pohyb do středu a vypálil do pravé šibenice Přecechtělovy branky. Za deset minut bylo vyrovnáno, když se Karol Samuel Jung dostal k puku, najel do útočného pásma a střelou z levého kruhu propálil Kowalczyka.

Neuplynula ani minuta a hosté znovu vedli, protože Vaculík poslal střílenou přihrávku před branku, kde byl Richard Marek, jenž tečoval puk pod horní víko. Ve 38. minutě mohl vyrovnat svozil, ale jeho střelu z mezikruží zastavila levá tyč.

Ve stejné minutě se prosadili znovu Berani, konkrétně Adam Klimek, jenž ranou z první nekompromisně poslal puk k pravé tyči Přecechtělovy branky. Po dvou třetinách proto vedl Zlín 2:4.

Ve třetí třetině Havířov snížil, když v 54. minutě Drábek našel mezi kruhy Daniela Svozila, jenž střelou k levé tyči nedal Kowalczykovi šanci. V závěru utkání si trenér AZetu vzal oddechový čas, odvolal brankáře a Havířov se pokoušel o vyrovnání.

Dobrou ránu vyslal z levého kruhu z první Hansel, ale Kowalczyk zasáhl vyrážečkou a podržel svůj tým. Zlín tak nakonec své vedení udržel a odváží si tři body.

Youtube