AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Dorostenci sice Šumperk přestříleli, ale rozhodly přesilové hry soupeře

Josef Nudera | 06.01.2022

V Extralize dorostu se hrálo 5. kolo nadstavbové skupiny "O play-off, skupiny E". Havířov zažil hororový start utkání. Už v 6. minutě totiž prohrával o dvě branky. AZ byl v zápase střelecky aktivnějším týmem a postupně se dostal do hry. Nejprve snížil na rozdíl jediné branky ve druhé třetině Patrik Ungr a následně ve 49. minutě zápas srovnal Adam Middleton. Zápas nakonec rozhodly přesilové hry soupeře. První z nich využil Šumperk, aby si vzal své vedení zpátky. Na tuto branku měl Havířov ještě odpověď v podobě přesného zásahu Tomáše Hansela. Osudným se stalo Havířovu vyloučení v poslední dvouminutovce utkání, kdy se Mladí Draci Šumperk prosadili v čase 59:25. Havířov tak nedokázal přetavit střeleckou převahu a padl na šumperském ledě 3:4. Další utkání hrají dorostenci v sobotu 8.1.2022 ve 12 hodin doma s Přerovem.

Extraliga dorostu - 23.kolo čt 6.1.18:00
HK MD Šumperk - AZ Heimstaden Havířov
4:3
(2:0, 0:1, 2:2)

Branky a nahrávky: 3. Seidenglanz (Compel), 6. Seidenglanz (Janech), 51. Compel (Cekr, Janech), 60. Seidenglanz (Cekr) – 28. Ungr (Svozil), 49. Middleton (Pilíšek), 55. Hansel (Middleton). Rozhodčí: Held – Kalina, Kopecký. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 42. Střely na branku: 18:32 (6:10, 5:13, 7:9). Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.

HK MD Šumperk: Ondráček – Hrdina, Jarmara, Cekr (A), Juřík, Zavoral (A), Plhal, Compel (C) – Bařica, Peškar, Maurer, Tomeš, Janech, Seidenglanz, Lichner, Čunát, Hlubuček, Novák.
AZ Heimstaden Havířov: Přecechtěl – Bortoli, Lička, Valouch (C), Zielinski, Maršálek, Jurček, Pilíšek, Vadovič (A) – Karas, Ungr, Kubečka, Middleton, Hansel, Jung, Svozil (A), Loza, Toma.

Havířovu se vůbec nepodařil vstup do utkání. Ve 3. minutě se domácí Šumperk prosadil poprvé. Brankáře Přecechtěla překonal Kryštof Seidenglanz – 1:0. To ale nebylo všechno. Dvoubrankové vedení pro Mladé Draky vystřelil v 6. minutě opět Kryštof Seidenglanz – 2:0.

Havířov hrál v první třetině dvě přesilové hry, ale i přes střeleckou převahu se nedokázal prosadit. Čekání na gól Havířova skončilo ve druhé třetině, když snížil po asistenci Daniela Svozila Patrik Ungr – 2:1.

Třetí třetina byla na góly nejzajímavější. Dorostenci Havířova dokázali se soupeřem srovnat krok ve 49. minutě po brance Adama Middletona – 2:2. V 51. minutě dokázal Šumperk využít bleskově přesilovou hru, vedení domácím vrátil Marek Compel – 3:2.

Havířov bojuje v soutěži o udržení Extraligy a rozhodně se nevzdával. Byl dále aktivní, až se dočkal v 55. minutě srovnání z hole Tomáše Hansela – 3:3.

Rozhodující moment ale přišel v poslední dvouminutovce utkání. Havířov šel do oslabení, čehož dokázali domácí hráči dokonale využít. V čase 59:25 získal 3 body pro Šumperk Kryštof Seidenglanz, který dovršil hattrick – 4:3.

AZ v Šumperku prohrál 3:4 a na další body si bude muset počkat. Šumperk dokázal v zápase využít dvě přesilové hry a vyhrál i s výrazně menším počtem střel.

Youtube