AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Dorost udolal Vsetín a do Havířova veze důležité 3 body

Josef Nudera | 13.01.2022

Čtvrteční večer patřil 7. kolu Extraligy dorostu, skupiny o účast v play off. Havířov v něm vyrazil na Lapač. Proti Vsetínu to byla na branky dlouho vyrovnaná bitva, ve které měli mírně navrch domácí dorostenci, kteří se na konci druhé třetiny poprvé prosadili. Havířov ale dokázal zabojovat a ve třetí třetině utkání otočit a dovést do vítězného konce. Skvěle dorostencům AZ vyšel start třetí třetiny, ve 41. minutě vyrovnal Patrik Ungr, ke kterému se přidal ve 44. minutě Adam Middleton. Domácí sice ještě zkusili na konci utkání odvolat brankáře, ale Havířov už 3 body uhájil. Nutno doplnit, že v utkání soupeře střelecky převálcoval. Další zápas čeká dorostence v sobotu 15.1.2022 doma proti Olomouci.

Extraliga dorostu - 25.kolo čt 13.1.19:15
VHK Vsetín - AZ Heimstaden Havířov
1:2
(0:0, 1:0, 0:2)

Branky a nahrávky: 37. Vaněk (Herman) – 41. Ungr (Zielinski), 44. Middleton. Rozhodčí: Cabák – Poláček, Šobáň. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 103. Střely na branku: 17:46 (5:13, 7:14, 5:19). Průběh utkání: 1:0, 1:2.

VHK Vsetín: Konečný – Stodůlka, Kučný, Šedlbauer, Herman – Rigo, Bartoněk, Koláček, Juráň, Vaněk, Škarka, Frolo, Pejchal.
AZ Heimstaden Havířov: Přecechtěl – Valouch, Zielinski, Maršálek, Jurček, Pilíšek, Vadovič – Karas, Ungr, Kubečka, Middleton, Hansel, Jelének, Jung, Svozil, Zachariasz, Loza, Toma.

Souboj dvou sousedů v tabulce byl pro Havířov velmi důležitý vzhledem k boji o záchranu. Havířovští dorostenci soupeře v utkání od začátku výrazně přestříleli, ale velmi dlouho se nemohli dočkat úvodní branky. Naopak to byl domácí Vsetín, který ve 37. minutě Ondřejem Vaňkem uzmul vedení na svou stranu - 1:0.

AZ byl ale aktivnější a na začátku třetí třetiny se mu aktivita vyplatila. Ve 41. minutě, už po 41 sekundách hry, rozjásal havířovskou střídačku Patrik Ungr - 1:1. Na další branku nemuseli havířovští mladíci čekat tak dlouho, už ve 44. minutě překlopil na stranu hostů Adam Middleton - 1:2.

Havířov byl po zbytek zápasu stále lepším týmem. Vsetín ještě zkusil v posledních minutách odvolat brankáře, ale na vyrovnání mu to už nestačilo.

AZ vyhrál důležitý zápas tabulkových sousedů a předposlednímu Vsetínu se přiblížil na rozdíl jediného bodu. Na 4. příčku, která zajišťuje souboj ve skupině o udržení, ztrácejí 3 body. V tuto chvíli toto místo okupuje Poruba. Další zápas hraje AZ doma v sobotu 15.1.2022 proti Olomouci.

Youtube