AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Dorost Havířova uštědřil Vsetínu debakl 9:2

Patrik Czepiec | 29.01.2022

H A V Í Ř O V - Pořádně divoký zápas předvedl na svém ledě havířovský dorost. V přímém souboji o předposlední místo skupiny E o účast v play-off vyprášil Vsetín v poměru 9:2, když už po první třetině vedl pohodlně 6:1. Hosté se snažili s utkáním něco dělat, vybrali si oddechový čas, vyměnili brankáře, ale vysoké porážce stejně nezabránili. AZ se tak od VHK definitivně odpoutává, disponuje 23 body, navíc má na sobotního soka duel k dobru.

Extraliga dorostu - 30.kolo so 29.1.12:00
AZ Heimstaden Havířov - VHK Vsetín
9:2
(6:1, 1:0, 2:1 )

Branky a nahrávky: 1. Ungr (Zachariasz), 9. Svozil (Ungr), 10. Zachariasz (Jung, Loza), 11. Kubečka (Svozil, Ungr), 13. Vadovič (Hansel, Middleton), 17. Valouch (Loza, Bortoli), 33. Jelének (Karas, Middleton), 54. Hansel (Jung, Zielinski), 58. Loza (Jelének) – 20. Vaněk (Herman, Stodůlka), 52. Vaněk (Juráň, Frolo). Rozhodčí: Rapák – Kořistka, Klimek. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 72. Střely na branku: 57:17 (22:6, 18:5, 17:6). Průběh utkání: 6:0, 6:1, 7:1, 9:2.

AZ Heimstaden Havířov: Maňásek – Bortoli, Valouch, Zielinski, Pilíšek, Vadovič – Ungr, Karas, Kubečka, Middleton, Hansel, Jelének, Jarolím, Jung, Svozil, Zachariasz, Loza Trenér: David Svozil
VHK Vsetín: Konečný (11. Čada) – Stodůlka, Zedek, Kučný, Šedlbauer, Kotrla, Herman – Rigo, Bartoněk, Koláček, Juráň, Pořízka, Vaněk, Škarka, Budín, Frolo, Dočekal, Raušer Trenér: Jiří Weintritt

Slezané šli do vedení už po 29 vteřinách první části, kdy zleva udeřil Patrik Ungr. Ten zažil bodově plodné odpoledne, jelikož pak přidal ještě dvě asistence. O osudu partie zřejmě rozhodla hrůzná dvouminutovka, během níž Vsetín hned třikrát inkasoval. Trefili se ještě Daniel Svozil, Olaf Zachariasz a Nikolas Kubečka. Ten také startujícího brankáře Martina Konečného, po gólu na 4:0, definitivně vyhnal z branky.

Ve zbývajícím průběhu už klec hostí hájil Vít Čada. I když dokázal zmírnit havířovské tempo, zdaleka to nestačilo na to, aby bylo VHK důstojným soupeřem. Po dvou minutách na ledě ho prostřelil Michal Vadovič, AZ vedl už 5:0. Valaši po nádherné trefě Jana Valoucha prohrávali už o šest branek, než se další ukázkovou tečí prosadil Ondřej Vaněk. Ten připravil jinak skvěle chytajícího Maňáska o čisté konto. Po úvodním dějství byl stav 6:1.

Po klidnější druhé části, kdy se gólově připomenul pouze, ve 33. minutě, Viktor Jelének, přišly tři góly v závěrečné periodě. Vsetínský Ondřej Vaněk snížil na 7:2, AZ vzápětí kontroval Tomášem Hanselem. Povedený výkon zvládl také tříbodový Jakub Loza, který dodal devátou trefu svého mančaftu. V úplně poslední vteřině čelil gólman Maňásek trestnému střílení, ale poradil si. V zápase ho tak překonal pouze dvougólový Vaněk. Havířov udolal tabulkového souseda výsledkem 9:2.

Youtube