AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

AZ zabral a veze domů vysokou výhru z Havlíčkova Brodu

Josef Nudera | 15.10.2022

Po domácím neúspěchu byl Havířov připraven znovu bojovat o body, tentokrát na ledě Havlíčkova Brodu. Ten se sice dostal rychle do vedení, ale Havířov dokázal dvěma brankami v první třetině utkání otočit na svou stranu. Na tyto branky navázal ve druhé třetině, kdy nastřílel soupeři hned čtyři góly a tím utkání zcela rozhodnul. Havlíčkův Brod v prostřední třetině jen korigoval stav utkání. Ve třetí třetině už branka nepadla. Havířov je tak venku stále stoprocentní a veze z Kotliny výhru 6:2. Hattrickem se blýsknul Jiří Zdeněk, dvě branky vstřelil Antoníček a jednou se z branky mohl radovat Dudáš. Další zápas hraje Havířov ve středu 19. 10. 2022 od 18 hodin ve Valašském Meziříčí.

2. liga - 6.kolo so 15.10.17:00
HC Rebel Havlíčkův Brod - AZ Havířov
2:6
(1:2, 1:4, 0:0)

Branky a nahrávky: 3. Tecl (Petržilka, Cachnín), 26. Valášek (Dušek) – 16. Antoníček (Ćmiel, Apolenář), 20. Dudáš (Kuboš, Spratek), 22. Zdeněk (Havlík, Foltyn), 27. Zdeněk (Kuboš), 30. Antoníček (Zdeněk), 38. Zdeněk (Dudáš, Kofroň). Rozhodčí: Jan Grygera – Jan Řezníček, Petr Hofman. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 369. Střely na branku: 43:36 (19:18, 10:14, 14:4). Průběh utkání: 1:0, 1:4, 2:4, 2:6.

HC Rebel Havlíčkův Brod: Nedvěd – Čermák, Benák, Krejčí, Vašíček (A), Grauer, Kliment, Kerber – Kuchta (C), Voříšek (A), Valášek – Dušek, Moučka, Kopic – Petržílka, Cachnín, Tecl – Holenda, D. Košťál, Vacík
AZ Havířov: Šindelka – Kunc, Kuboš, Dudáš (C), Havlík, Ščurek, Mrowiec, Bílek – Antoníček, Ćmiel, Apolenář – Foltýn, Zdeněk (A), Kofroň – Pawliczek, Spratek, Mrva (A) – Pastor, Krupa, Middleton

Bruslařům vyšel vstup do zápasu, když se prosadili ve druhé minutě. Krásnou akcí se blýskl Petržilka, který ji nedokázal proměnit v gól. Odražený puk doklepl do sítě číhající Marek Tecl. Domácí byli aktivnější, ovšem další branku nevstřelili. Za hosty se prezentoval únikem Apolenář, kterého vychytal Nedvěd. Atraktivní hokej pokračoval dál, když byl blízko k navýšení vedení Tecl, ten ale neuspěl. Na druhé straně pohořel Foltýn, jenž ztroskotal na brankáři Havlíčkova Brodu. Zaskvěl se i gólman Havířova Šindelka, který zastavil střelecké pokusy Moučky a Voříška. AZet v 16. minutě vyrovnal stav, když se po krásné nahrávce Ćmiela prosadil Petr Antoníček. Hosté se dokázali do konce první části prosadit ještě jednou, a to v přesilové hře. Z pravého kruhu poslal přesný puk do levého horního rohu Martin Dudáš.

Druhou třetinu odstartovali Havířovští třetí brankou zápasu. Havlík nahodil puk od modré, který tečoval mimo dosah Nedvěda Jiří Zdeněk. Bruslaři korigovali nepříznivý vývoj využitou početní výhodou ve 26. minutě. Dušek nahrál před branku Milanu Valaškovi, který uklidil kotouč za bezmocného Šindelku. Havířovští vtěsnali dvě branky do tří minut, nejdříve se prosadil Jiří Zdeněk, který nachytal nahozením brankáře Brodu. Korigoval mohl v úniku Kuchta, ten ale nezkrotil neposedný kotouč. V polovině zápasu vedli hosté o tři trefy. Petr Antoníček uspěl v souboji jeden na jednoho a vyhnal Nedvěda na střídačku.

Střídačka Havlíčkova Brodu reagovala na branky hostů oddechovým časem. Bruslaři zlepšili pohyb, ale nedokázali si poradit s obranou AZetu a bezchybným Šindelkou. V 35. minutě mohl skórovat Voříšek, ten ale neprolomil střeleckou nemohoucnost Bruslařů. Další příležitost měl i Dušek s Petržilkou, ovšem ani jeden nedokázali dostat kotouč za brankáře hostů. Ve 38. minutě zasadil AZet další ránu Havlíčkovu Brodu. Jiří Zdeněk uplatnil důraz před brankou a propálil střídajícího Chaloupka. Bruslaře mohl zvednout únik Duška, ten ale nedokázal přehodit levý beton Šindelky.

Havlíčkobrodští vstoupili do poslední části aktivně, ale gól nevstřelili. Havířov potom hrál přesilovku, kde gól nevsítil, ale hned potom mohl udeřit Kofroň. Útočník hostů trefil připraveného Chaloupka. Ve 46. minutě mohla udeřit dvojice Moučka - Kopic, ale ani jeden ze zmíněných útočníků nedopravil kotouč za záda Šindelky. Havířovští po zbytek utkání hráli to, co potřebovali, což domácím sebralo šance na zdramatizování utkání. Bruslaři ubránili dvojnásobné oslabení, ovšem do konce třetí třetiny se žádný ze střelců gólově neprosadil.

Autor reportáže a ohlasů trenérů: Štěpán Ondráček (BK Havlíčkův Brod)

Ohlasy k utkání


Aleš Kraučuk (trenér BK Havlíčkův Brod): My jsme předtím vyhráli tři zápasy v řadě. Na soupeře jsme si věřili, ale věděli jsme, že jejich výsledky neodpovídají jeho kvalitě. V první třetině jsme byli lepší, měli jsme víc ze hry a měli jsme tam šance, které jsme neproměnili. Soupeř nás bohužel po dvou chybách potrestal a dostal se do vedení 2:1. Ve druhé třetině jsme si řekli, že na ně zatlačíme, ale jak mohli diváci vidět, my jsme hráli hokej a oni nám ujížděli a dávali nám góly. S klukama jsme si v kabině řekli, že nic nezabalíme a že kvůli divákům budeme bojovat. Kluci to splnili, ve třetí třetině jsme stále bojovali. Chtěli jsme dát ještě nějaké góly, dnes nám ale prostě nebylo souzeno. Teď se chceme připravit na další zápas, kdy jedeme ven do Velkého Meziříčí, kde budeme chtít zvítězit. Chci poděkovat divákům, že přišli dnes na stadion. Vím, že jsou zklamaní, ale doufám, že ocení, že jsme bojovali až do konce.


Jiří Raszka (trenér AZ Havířov): Těžká první třetina, věděli jsme, že domácí tým je velmi silný dopředu a velmi dobře bruslí. Ustáli jsme úvodní tlak, ve kterém nás podržel brankář. Otočili jsme zápas v první třetině gólem do šatny. Konečně jsme vstřelili více branek, což nám dodalo klid na hokejky. Musím pochválit kluky za dobře odvedený výkon. Dodržovali to, co jsme si řekli, přidali k tomu osobní statečnost a hodně zablokovaných střel. Zlepšili jsme hru v předbrankovém prostoru, a to nám přineslo důležité body.

Youtube