AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

AZet veze ze Žďáru 2 body

Petr Miklas | 19.11.2022

Hráči Azetu opět potvrdili svou úspěšnost na hřištích soupeřů, tentokrát vezou dva body ze Žďáru nad Sázavou. Jak k tomu došlo? Havířov šel do vedení už po třech minutách hry, když se prosadil Jiří Zedněk. AZet byl lepší než domácí, vynutil si přesilové hry, ale nedokázal je využít. Domácí Plameny ve druhé části dvěma góly převzaly vedení, ale Petr Antoníček ještě ve druhé třetině vyrovnal. Ve třetí třetině ani v prodloužení gól nepadl a tak o vítězi rozhodovaly samostatné nájezdy. V nich se prosadil pouze Daniel Spratek, který zajistil Havířovu bod navíc.

2. liga - 17.kolo so 19.11.17:30
SKLH Žďár nad Sázavou - AZ Havířov
2:3sn
(1:1, 1:1, 0:0 - 0:0)

Branky a nahrávky: 15. Kunstmüller (Pilný, Pleva), 25. Pleva (Čejka, Wasserbauer) – 4. Zdeněk, 29. Antoníček (Havlík, Ćmiel), rozh. náj. Spratek. Rozhodčí: Kohoutek – Kalina, J. Kučera. Vyloučení: 4:2. Využití: 1.0. V oslabení: 0:0. Diváci: 320. Střely na branku: 37:39 (12:15, 12:13, 13:11). Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:3.

SKLH Žďár nad Sázavou: Sláma – Pleva (C), Macek, Grauer, Ludvík, Půža, Vašíček – Jícha, Wasserbauer, Kaplan, Gregar, Prokš (A), Štola, Čejka, Vaňkovský, Kunstmüller, Pilný, Bureš (A), Kotlík, Rohlík
AZ Havířov: Štipčák - Dudáš (C), Havlík, Kunc, Kuboš, Ševěček, Mrowiec, Ščurek - Mrva (A), Spratek, Kratochvil - Apolenář, Zdeněk (A), Haas - Pawliczek, Ćmiel, Antoníček - Tvrdý, Kofroň, kovalski

Skóre utkání otevřel na začátku 4. minuty Jiří Zdeněk, když vybojoval puk a po rychlé kličce do mezikruží překonal Slámu. AZ pak měl dvě přesilové hry, ale nedokázal je využít. V polovině 15. minuty tak přišlo vyrovnání z hole Luboše Kunstmüllera, který chytrou střelou překonal Štipčáka. Po první části tedy platil stav 1:1

Ve druhé třetině si zahrály přesilovku i domácí Plameny a dokázaly ji využít. Ve 25. minutě totiž Martin Pleva od modré čáry prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Ale vedení domácích netrvalo dlouho, na konci 29. minuty totiž Havlík našel u levé tyče Slámovy branky volného Petra Antoníčka, jenž poslal puk za záda gólmana Žďáru. Ve zbytku třetiny už se nic zajímavého nestalo a po dvou třetinách tak bylo skóre 2:2.

Ve třetí třetině branka nepadla, i když měl AZet dvakrát přesilovku. Početní výhodu měli i domácí hráči, ale hráči Havířova se bránili dobře a soupeři nic nedovolili. Po šedesáti minutách hry to bylo stále 2:2 a šlo se do prodloužení.

Ani nastavení branku nepřineslo a rozhodnutí musely přinést až samostatné nájezdy. V nich se prosadil pouze Daniel Spratek, který tak zajistil Havířovu bod navíc.

Další utkání sehrají naši borci ve středu 19.11. na domácím ledě proti Valašskému Meziříčí, které dnes na ledě Vyškova vybojovalo tři body po vítězství 4:3.

Ohlasy k utkání


Martin Sobotka (SKLH Žďár nad Sázavou): Za mě to byl výborný zápas z obou stran, myslím si, že to bylo velmi vyrovnané utkání, remíza asi byla zasloužená. V závěru utkání jsme přežili trošku “klinickou smrt”, když jsme soupeře v poslední minutě pustili do dvou šancí, ty naštěstí neproměnil, takže díky bohu za ten bodík. V prodloužení jsme byli aktivnější, tam si myslím, že jsme si zasloužili ten druhý bod urvat. Bohužel se to nepodařilo a nájezdy jsou už taková naše stará bolest i z loňské sezony, vždycky jsme je prohráli. Modlil jsem se, abychom to konečně zlomili dnes, ale bohužel se tak nestalo, takže zase máme jen bod. Ale jak říkám, dnes je ten bod cenný, navíc s takovým soupeřem, Havířov hrál výborně. Musíme se od toho odrazit, když budeme takhle dál pracovat a takhle hrát, tak ty body začneme postupně sbírat a doufám, že se to otočí a začneme vyhrávat. 

Autor ohlasu domácího trenéra: redakce hokejzr.cz


Jiří Raszka (trenér AZ Havířov): Myslím si, že až na prvních tři čtyři minuty, kdy jsme asi měli ještě nohy v autobuse, jsme byli aktivnější, byli jsme více na puku v útočném pásmu, ale těžko jsme se prosazovali. I když jsme hráli s kotoučem tak soupeř dobře bránil, někdy i trošičku za hranou pravidel, ale na to se určitě nechceme vymlouvat. Měli jsme dost šancí, nastřelili jsme nějaké tyčky. Bohužel jsme inkasovali dva nešťastné góly, ale to k hokeji patří. Škoda šancí v závěru, kdy jsme měli stoprocentní gólovky. Úplně na konci jsme skvěle sehráli situaci, kdy jsme stáhli hru do brány, zasekli jsme a z druhé vlny jsme si připravili velkou šanci, kterou jsme mohli rozhodnout. Kluky chci pochválit za předvedený výkon, a my si musíme vážit každého bodu, který přivezeme z venku. V nájezdech nás výborně podržel Marek Štipčák a dal nám šanci na dva body.

Youtube