AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Junioři dále čekají na výhru, zápas se Šumperkem ztratili necelé tři minuty před koncem

Josef Nudera | 07.10.2022

Junioři se vydali v pátek 7. 10. 2022 na led Šumperku, na kterém chtěli vybojovat první výhru v sezoně. Po dvou třetinách byl stav vyrovnaný 1:1 a AZet mohl pomýšlet na bodový zisk. Na začátku třetí části dokonce dokázal získat vedení, ale to nakonec nestačilo. Šumperk vyrovnal a další brankou otočil utkání na svou stranu. Havířov sice dokázal ještě reagovat vyrovnávací brankou, ale v 58. minutě zasadil rozhodující úder Šumperk. Havířov zkusil odvolat brankáře, ale ani v šestém zápase nedokázal zvítězit. Další utkání čeká na juniory v neděli 9. 10. 2022, kdy do Gascontrol arény přijede Technika Brno.

Liga juniorů - 8.kolo pá 7.10.
Draci Šumperk - AZ Havířov
4:3
(0:0, 1:1, 3:2)

Branky a nahrávky: 37. Slováček (Tomeš, Compel), 50. Křemen (Tomeš, Minařík), 53. Jeřábek (Slováček), 58. Slabý (Compel, Haas) – 24. Kolat (Plevka), 43. Kolat (Plevka), 55. Siekierka (Brančík). Rozhodčí: Jan Bernat — Ondřej Bohuněk, Dominik Kalina. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 101. Střely na branku: 33:22 (10:6, 9:6, 14:10). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:3, 4:3.

Draci Šumperk: Ryšavý – Minařík (C), Cekr, Mudrák, Netolický (A), Šlahora, Compel, Křivohlávek (A) – Slováček, Lichner, Kučera, Ševčík, Tomeš, Szabó, Křemen, Slabý, Haas, Najman, Jeřábek.
AZ Havířov: Hořejší – Gřegoř, Maršálek, Kreutz, Valouch, Brančík, Kalina (A), Bílek (A) – Jelének, Lajoš, Kolat, Lipka, Siekerka, Ungr, Plevka, Urbančík (C), Pohl, Makovec, Mikula, Middleton.

Havířovský juniorka hrála v pátek další kolo Ligy juniorů na ledě Šumperku. V první třetině jsme mohli sledovat poměrně vyrovnaný hokej, většinou bez nějaké výraznější šance, která by zaváněla brankou. Až ve vlastním oslabení v 18. minutě vyzrál na chybnou rozehrávku šumperského brankáře Ryšavého Ungr, ale puk nakonec do poloodkryté branky nedostal. V poslední minutě měl dvě šance Siekierka, ale Ryšavý oba pokusy zvládnul.

Ve druhé třetině, konkrétně ve 24. minutě, dokázal AZet využít přesilovou hru. Plevka si všiml na levé straně brány na hraně brankoviště, na opačné straně stojícího Dominika Kolata, který byl v koncovce přesný a zakončil přímo mezi brusli a tyčku brankáře Ryšavého – 0:1.

V polovině druhé třetiny se postupně dostat do dvou šancí domácí Lichner, ale brankář Hořejší si s oběma pokusy dokázal poradit a udržel AZet ve vedení. To ale vydrželo jen do 37. minuty. I domácí totiž dokázali využít přesilovku. Miroslav Slováček využil zmatků před brankářem Hořejším a zamířil svou střelu do levého horního růžku – 1:1.

Třetí třetina byla na branky nejbohatší. Nejprve se dokázal dostat Havířov zpátky do vedení. Ve 43. minutě se už podruhé prosadila dvojice Kolat Plevka po rychlé souhře. Na konci kombinace byl Dominik Kolat, který se prosadil podruhé v utkání – 1:2. V 50. minutě využili domácí úniku dva na jednoho. Tomeš poslal pas na Ondřeje Křemena, který měl díky svému kolegovi před sebou prázdnou bránu, do které bez potíží zacílil – 2:2.

Šumperk se dokázal dostat dokonce v 53. minutě poprvé v utkání do vedení. Po velkém závaru a důrazu na brankovišti se dokázal prosadit dorážkou domácí Dominik Jeřábek – 3:2.

Havířov se dokázal zvednout a srovnat s Draky krok. V 55. minutě vlétl do útočného pásma Mateusz Siekierka a propálil Ryšavého – 3:3. Pokud už si někdo myslel, že se tímto dostane zápas do prodloužení, mýlil se. V 58. minutě zkusil Matěj Slabý vyslat rychlou střelu od modré na brankáře Hořejšího, kterému puk propadl až za záda – 4:3.

Na tuto branku už havířovská juniorka nedokázala reagovat, a to ani po risku bez brankáře. Juniorka si připsala další prohru a o nápravu se pokusí v neděli 9. 10. 2022, kdy vyzve doma Techniku Brno.

Youtube