AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Junioři ztratili výborně rozehrané utkání proti Šumperku

Josef Nudera | 03.03.2023

Důležitý zápas Ligy juniorů proti Šumperku začal Havířov více než dobře. Dokázal si ve druhé třetině vybudovat vedení 4:0, ale o to překvapivě ještě do přestávky přišel. Vyrovnaný stav nevydržel ve třetí třetině dlouho a hosté odskočili do vedení 4:7. AZet pak korigoval v přesilové hře, ale to bylo vše. I přes hru bez brankáře se nepodařilo Havířovu snížit ani vyrovnat. Naopak hosté přidali gól do prázdné branky. Havířov bude muset o Ligu juniorů dále bojovat. Další utkání čeká na juniorku v neděli 5.3.2023 na domácím ledě proti Kladnu.

Liga juniorů - 39.kolo pá 3.3.18:00
AZ Havířov - Draci Šumperk
5:8
(3:0, 1:4, 1:4)

Branky a nahrávky: 4. Urbančík (Siekierka), 11. Urbančík (Middleton), 12. Makovec (Mikula), 24. Middleton (Plevka, Kalina), 51. Wlodara (Middleton, Urbančík) – 24. Miškovský, 29. Cekr (Tomeš), 36. Šotkovský (Slováček), 38. Slováček, 43. Cekr (Šotkovský, Minařík), 44. Miškovský (Křivohlávek), 47. Šotkovský O. (Tomeš), 60. Minařík (Slováček). Rozhodčí: Michael Hranoš — Michal Vengřín, Michal Frais. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 30. Průběh utkání: 4:0, 4:7, 5:7, 5:8.

AZ Havířov: Smolka (od 44. Michalík) – Lazár, Wlodara, Bílek, Valouch, Brančík, Kreutz, Kalina – Plevka, Middleton, Kolat, Pohl, Mikula, Lipka, Lajoš, Siekierka, Urbančík, Jelének, Makovec
Draci Šumperk: Ježek (od 9. Ryšavý) – Slabý, Křivohlávek, Cekr, Netolický M., Minařík – Miškovský, Najman, Szabó, Slováček, Tomeš, Bařica, Ševčík, Haas, Šotkovský, Netolický O.

Do utkání vstoupil lépe domácí Havířov, který dokázal poprvé prostřelit brankáře Ježka. Jakub Urbančík se dostal napodruhé ke střele z vrcholu kruhu a popálil hostujícího brankáře nahoru nad ramena – 1:0. Hosté pak hráli přesilovou hru a v ní měli dvě velké šance. Především ta první byla nebezpečná, kdy tvrdá střela z hole Křivohlávka skončila na tyčce! V následné akce, ale měl šanci dorážet ještě Cekr, ale ani tomu se nepodařilo dostat puk za čáru.

V 11. minutě dokázal využít Havířov přesilovou hru. Ta se mu zpočátku moc nedařila a nebezpeční byli hosté. Jenže z jedné akce se domácí prosadili. Jakub Urbančík přidal druhou branku z podobné pozice na vrcholu druhého kruhu, kdy se trefil nad vyrážečku Ježka do horního růžku – 2:0. A hned ve 12. minutě se blýsknul krásnou individuální akcí Pavel Makovec. Ten se obtočil kolem tyčky a zasunul puk za Ježka – 3:0.

Tato branka byla pro hostujícího brankáře poslední. Hosté vzali oddechový čas a vystřídali. Do branky se postavil Milan Ryšavý.

V 16. minutě několikrát dorážel Makovec a Mikula, ale Ryšavý hosty držel. V další přesilovce byli hosté opět nebezpeční. Nejprve, ale přišla nepřesná přihrávka do skvělé pozice od Slováčka, následně velkou šanci Křivohlávka z mezikruží vychytal Smolka.

Ve 24. minutě se podařilo domácím navýšit vedení na čtyři branky. Plevka našel před brankou volného Adama Middletona, který se nemýlil – 4:0. To bylo ale ze strany Havířova vše, i když to vypadalo na jasné utkání. Nebylo.

O 36 vteřin později vsítil první branku Šumperka Nickolas Miškovský, který z nenápadné akce dostal puk mezi výstrojí Smolky do branky – 4:1. Hosté byli nebezpeční a jmenovitě Cekr se dostal do šancí. A tu druhou využil. Ve 29. minutě se David Cekr zbavil otočkou soupeře a bekhendem zakončil – 4:2.

Ve 36. minutě dokázali hosté otočit hru a z dorážky se prosadil Ondřej Šotkovský – 4:3. Ve 38. minutě už bylo vyrovnáno. Z nedůrazu domácích těžil Miroslav Slováček, který si vybojoval puk u mantinelu, najel si před branku a bekhendem přesně zakončil – 4:4.

Do kabin se šlo po druhé třetině za stavu 4:4.

Ve 43. minutě hosté poprvé vedli. To dokázal David Cekr dorazit puk v přesilovce za Smolku – 4:5. Ve 44. minutě se z nenápadné akce prosadil šumperský Nickolas Miškovský, když puk propadl někudy Smolkovi překvapivě až za záda – 4:6. Smolka se po této brance nechal vystřídat.

Ve 47. minutě pokračovali hosté další brankou. Ondřej Šotkovský zakončil souhru s Tomešem za záda Michalíka – 4:7. Havířov hrál v 51. minutě dvojnásobnou přesilovku, kterou využil. Na konci celé souhry byl Olaf Wlodara – 5:7. Havířov se pak snažil ještě utkání zvrátit, ale už se to ani přes hru bez brankáře nepodařilo. Naopak hosté ještě z hole Tomáše Minaříka pečetili výhru do prázdné branky – 5:8.

Havířov prohrál důležitý zápas a bude muset dále o Ligu juniorů ještě bojovat.

Youtube