AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

V nervy drásajícím závěru urvali domácí dorostenci druhý bod

Lukáš Jandora | 24.10.2022

Obrovsky dramatická utkání přinesl zápas mezi Havířovem a Vsetínem, které rozhodla docela kuriózní situace v prodloužení, po které si druhý bod připsali borci ze Slezska a po třech porážkách v řadě opět zvítězili.

Liga dorostu - 12.kolo ne 23.10.
AZ Havířov - VHK Vsetín
4:3p
(1:2, 1:1, 1:0 - 1:0)

Branky a nahrávky:13. Krpec (Sedlák), 31. Bielesz (Beleš), 41. Toma (Bielesz), 62. Bielesz – 7. Herman (Ostrčil, Bartoněk), 15. Palan (Hladoník), 21. Ostrčil (Kovář). Rozhodčí: Janda — Klimek, Mikler. Vyloučení: 8:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 4:3.

AZ Havířov: Žbánek – Jurček, Krpec, Beleš, Šenkyřík, Řehulka, Burgert – Barnošák, Morrilas, Kósa, Lacina, Ščerba, Bielesz, Konesz, Makula, Sedlák, Jarolím, Toma
VHK Vsetín: Cegliňski – Kučný, Herman, Zeťák, Kužel, Stodůlka, Wasserbauer – Matějová, Kovář Drábek, Hladoník, Zezulka, Ostrčil, Drozd, Bartoněk, Palan, Běták

Když ve 21. minutě utkání zvýšil hostující Ostrčil už na 3:1 pro hosty z Valašska, vypadalo to s domácími zle nedobře. Slezané však zabrali, předvedli neskutečnou zarputilost, bojovnost a obětavost, která byla přetavena ve vyrovnávací gól Tomy ve 41. minutě utkání. Pokud hosté byli po dvě třetiny mírně lepším týmem, tak ve třetím dějství se karta malinko obrátila, Havířov byl po vyrovnání jako polit živou vodou a měl několik šancí na to, aby utkání rozhodl už po 60 minutách. To se nakonec povedlo až v prodloužení, ve kterém došlo ke kuriózní situace. Havířovští měli výhodu dvou trestných střílení ve stejném čase. To první neproměnil Bielesz, však trochu nečekaně vzal na sebe odpovědnost i napodruhé a střelou na vyrážku rozhodl o tom, že 2. bod si připsali domácí. Jejich radost, kor, když v průběhu utkání prohrávali o 2 branky, byla obrovská.

Fotogalerie k zápasu
Youtube