AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Dorost znovu prohrál

Klára Bártková | 19.02.2023

Výsledky havířovského dorostu nejsou úplně lichotivé, vždyť svěřenci Marka Pavlačky bodovali naposled 3. února, to si navíc připsali jediný bod, jenže ani dnes je nečekalo nic lehkého, od 14:45 hostili lídra dorostenecké ligy, do Havířova tedy přijel Vsetín. Hosté ale měli skoro celý zápas pod kontrolou a všechny body si odvezli.

Liga dorostu - 32.kolo ne 19.2.14:45
AZ Havířov - VHK Vsetín
2:5
(1:2, 1:2, 0:1)

Branky a nahrávky: 19. Konesz (Bortoli, Jarolím), 31. Toma (Kósa) – 7. Frolo (Kučný, Ostrčil), 20. Sadílek (Žárský, Kotrla), 29. Windegger (Kotrla, Stodůlka), 34. Windegger (Vaněk, Frolo), 60. Pala (Windegger, Frolo). Rozhodčí: Konvička — Klimek, Molin. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3, 2:5.

AZ Havířov: Žbánek – Beleš, Bortoli, Krpec, Szarowski, Šenkyřík, Jurček, Burgert – Toma (C), Kósa, Konesz, Morillas, Ščerba (A), Barnošák (A), Jarolím, Makula, Bielesz
VHK Vsetín: Kroupa – Herman, Vaněk, Sadílek, Kučný, Kotrla, Stodůlka (C), Pala – Drozd, Zezulka, Windegger, Bartoněk, Žárský, Ostrčil, Frolo, Drábek, Matějová

Hosté se od prvních minut dostávali do dobrých střeleckých pozic, o první ránu se postaral Filip Vaněk, který však pálil nepřesně, takže Stanislav Žbánek ani nemusel zasahovat. Zanedlouho vyslal Jakub Toma do útoku Dominika Bielesze, jenže ten neprošel přes hostující obranu.

V čase 06:36 se hosté poprvé v zápase radovali, Jakub Frolo se z levé strany přemístil před bránu a zamířil nad rameno domácího gólmana, který nestačil zaregovat – 0:1. Havířov hrál sice v početní výhodě, ale v ní si obrovskou šanci vypracoval Matyáš Bartoněk, aby však mohl zakončit, musel by udržet puk na své čepeli, což se mu nepovedlo. 

Ani hostující defenziva nebyla bezchybná, toho se pokusil využít Marcus Kósa, ale jeho zakončení skončilo na zadním mantinelu, nicméně o chvíli později už domácí srovnali, to když na levou stranu přihrál Mario Bortoli Filipu Koneszovi, jenž přízemní střelou překonal Davida Kroupu – 1:1

Vyrovnaný stav na světelné tabuli příliš dlouho nevydržel, jelikož necelou minutu před koncem prvního dějství využil Václav Sadílek zmatku před brankovištěm a znovu poslal Vsetín do vedení – 1:2.

Po zahájení druhého dějství viděli fanoušci hodně dobrou příležitost, kdy Jakub Toma posouval puk na Dominika Bielesze a před bránou dorážel Filip Konesz, který však nakonec neuspěl. Ve vlastním oslabení jel Bruno Barnošák sám na brankáře, ten ale zasahovat nemusel, jelikož domácí útočník střílel nad branku. 

Nicméně po přesunu na druhou stranu hosté využili přesilovou hru, kdy zprava zakončoval Yannick Windegger1:3. Stanislav Žbánek následně skvělým zákrokem zneškodnil střelu Jakuba Frola. 

Díky chybě hostujícího celku ve středním pásmu se Marcusu Kósovi podařilo protlačit puk na Jakuba Tomu, ten si poradil s brankářem a zametl puk kolem betonu do brány – 2:3

Jenže Valaši využili i druhou početní výhodu, Yannick Windegger dostal přihrávku na levou stranu a nemýlil se – 2:4.

Havířovští se v závěrečné dvacetiminutovce snažili srovnat, ale David Kroupa svou bránu uzamkl a žádný puk do ní nepustil. Asi největší příležitost se domácím naskytla v 53. minutě, kdy Marcus Kósa trefil tyč. V závěru to AZet zkoušel v šesti bez brankáře, ale i přes několik dobrých střel hostujícího brankáře nepřekonal. 

Naopak Vsetín mohl několikrát trefit prázdnou branku, což se nakonec Valachům povedlo vteřinu před sirénou, prosadil se Tadeáš Pala 2:5.

Ohlasy k utkání


Marek Pavlačka (trenér AZ Havířov): Dnes jsme odehráli třetí zápas v šesti dnech, a to s celky, které se nachází na prvních dvou místech v tabulce, takže to pro nás bylo hodně těžké vzhledem k tomu, jaké je momentálně naše rozpoložení, potíže nám dělali i kvality soupeře, za kterého navíc hrají rozdíloví hráči. K nepohodě z posledních zápasů, kde sice klukům nemůžu upřít snahu, se ještě přidala únava, Vsetín byl proto nad naše síly. Ze samostatného nájezdu jsme mohli vyrovnat, ale potvrdilo se  nedáš, dostaneš, takže hosté znovu odskočili do dvoubrankového vedení. Do poslední třetiny jsme šli s odhodláním zápas zdramatizovat, jenže ani to pomyslné štěstíčko, kdy trefíme břevno, při nás nestojí, takže si vsetínští hokejisté svou kvalitou výsledek pohlídali a zápas dotáhli do vítězného konce. Po těžkých zápasech teď musíme trochu zregenerovat a najít ještě chuť, zápal a sílu do dalších, navíc ještě těžších utkání. 

Youtube