AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Havířov podlehl Jihlavě vysoko 0:6

Josef Nudera | 18.10.2010

V dalším domácím zápase Noen extraligy juniorů hostil Havířov celek Jihlavy. Jihlava od začátku zápasu předváděla lepší a kvalitnější hokej a zápas dotáhla vklidu až k výhře 0:6. Havířov si připsal sedmou porážku v řadě.

Extraliga junioři - 14.kolo po 18.10.18:00
AZ Havířov - HC Dukla Jihlava
0:6
(0:2, 0:2, 0:2)
Branky a nahrávky: 2. Pometlo, 16. Polcar (Zeman), 32. Kolda, 38. Zeman (Vysloužil, Šidlík), 47. Protasenja (Pometlo), 56. Vysloužil (Šidlík) . Rozhodčí: Krenželok - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 89. Střely na branku: 32:39 Průběh utkání: 0:1, 0:6.
AZ Havířov: Matoušek (40. Rudl) - Bálint, Horák, Teper, Zientek, Peslar, Krause, Jindřich, Marek, Miczek, Mráz, Pechanec, Puffer, Číp, Smuž, Lešiga, Kopún, Brezani, Včíslák
HC Dukla Jihlava: Rittich (Jíra) - Tobola, Brychta, Cihrán, Jaroš, Kolda, Havleš, Šidlík, Randa, Němec, Prokš, Vysloužil, Zídek, Protasenja, Zeman, Polcar, Kuřítko, Mikeš, Kasalý, Pometlo

Hostující Dukla předvedla bleskurychlý úvod zápasu. Již ve 2. minutě propálil Matouška Adam Pometlo. Roman Mikeš se dostal do kvalitní příležitosti ke skórování, ale svůj blafák k dokonalosti nedotáhl. Jaroš se v 14. minutě dostal ke skvělé střele, kterou ale chytl Matoušek povedeným semaforem. Druhou branku utkání vstřelila Jihlava v 16. minutě, když se po nahození Zemana ocitl Michael Polcar a zametl puk do branky.

Slibný pas dostal ve druhé třetině Miczek, ale kotouč mu nakonec utekl na zakázané uvolnění. Na 3:0 zvyšovala Dukla po sporném posouzení offsidu, který rozhodčí nezapískal a do střelecké šance se tak dostal ve 32. minutě Josef Kolda a využil ji na jedničku. Skvělý zákrok předvedl Matoušek, když vystartoval proti najíždějícímu protivníkovi a puk mu vypíchl. V 36. minutě se dostal Polcar před poloodkrytou branku, kterou ale nedokázal trefit.

Ve 38. minutě se přesnou ranou k tyči prezentoval jihlavský Zeman - 0:4. Do druhé třetiny nastoupil v brance Havířova na místo Matouška Robert Rudl. Ve 44. minutě se dostal až před Rudla ex-havířovský Protasenja ale nedokázal puk zasunout podél betonů. Ve 47. minutě zvýšil přesnou střelou mezi betony brankáře Rudla Anatolij Protasenja.

V 56. minutě Jihlava zvýšila na konečných 6:0, když puk za čáru dorazil Martin Vysloužil. V závěru zápasu nastřelila Jihlava tyč brány Rudla. Do poslední šance se dostal Miroslav Marek, ale brankář RIttich si se střelou poradil a vychytal čisté konto.

Youtube