AZ Havířov

Jihlavská Dukla nad síly juniorů AZetu

Jaroslav Wollmann, Tomáš Vlček | 19.12.2010

Po pátečním vítězství nad Havlíčkovým Brodem čekal v sobotním odpoledni juniory AZetu další soupeř z Vysočiny. Tentokrát je na svém ledě přivítali jihlavští. Již od úvodních minut měla Dukla převahu a tu postupně přetavila, díky proměňování šancí, ve výrazný náskok. Po úvodní dvacetiminutovce vedli domácí 2:0 a po čtyřiceti minutách již svítil na ukazateli skóre stav 6:0. Ve třetí třetině se prosadili i hráči AZetu, když dvěma slepenými góly snížili na 2:6. Domácí však žádné drama připustit nechtěli a dvěma přesnými zásahy upravili na 8:2. Poslední slovo si však vzali Havířovští, kteří upravili konečné skóre na 8:3. Výraznou postavou utkání byl na jihlavské straně ještě loni havířovský útočník Protasenja.

Extraliga junioři - 36.kolo so 18.12.
HC Dukla Jihlava - AZ Havířov
8:3
(2:0, 4:0, 2:3)
Branky a nahrávky: 14. Pometlo (Kuřítko, Protasenja), 18. Protasenja (Kuřítko, Pometlo), 29. Kuřítko (Pometlo), 34. Vysloužil (Prokš), 36. Protasenja (Kuřítko), 36. Zeman (Polcar), 54. Kuřítko (Pometlo, Protasenja), 56. Protasenja (Pometlo) - 49. Puffer (Mráz), 49. Smuž (Miczek), 57. Pechanec. Rozhodčí: Blecha - Samuel, Zídek. Vyloučení: 4:7, navíc Brezani (HAV) 5 + do konce utkání. Využití: 3:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 89. Střely na branku: 39:27. Průběh utkání: 6:0, 6:2, 8:2, 8:3.
HC Dukla Jihlava: Jíra - Kolda, Martínek, Hlaveš, Zadražil, Randa, Tobola, Šťastný - Polcar, Zeman, Vysloužil - Protasenja, Pometlo, Kuřítko - Prokš, Mikeš, Kasalý - Malec, Zídek, Brychta
AZ Havířov: Zelenka - Zientek, Lešiga, Jindřich, Bálint, Krause, Teper - Mráz, Pechanec, Puffer - Peslar, Mach, Brezani - Smuž, Číp, Miczek - Čaja

V zápase velmi bohatém na góly otevřel skóre ve 14. min. Adam Pometlo, který využil přesilovku Jihlavy při vyloučení Pechance. O 4 min. později, v signalizované výhodě poslal puk do brány Anatolij Protasenja. Ten nejprve chvilku vyčkal se střelou, poté udělal kličku a pak zasunul puk do prázdné brány.

Ve druhé části zápasu, když šli hosté do tří po faulech Jana Miczka a Radka Čípa, skóroval ve 29. min. Martin Kuřítko, který poslal puk mezi betony branáře Zelenky - 3:0. Po pěti minutách do brány zamířil také Martin Vysloužil a to střelou pod horní tyčku. Další branky si pak připsali ve 36. min. opět Anatolij Protasenja a o několik vteřin později i Adam Zeman.

Závěrečná dvacetiminutovka byla zpočátku ve znamení brankových úspěchů Havířova. Nejprve se od modré čáry trefil Jan Puffer, když prostřelil domácího gólmana Jíru mezi betony a o půl minuty později se radoval také Daniel Smuž. Dukla se ovšem nenechala rozhodit a skórovala také ještě dvakrát. Nejprve opět Martin Kuřítko, který trefil mezírku mezi betony Zelenky a za další dvě minuty dovršil hattrick Anatolij Protasenja. AZ ještě udělal tečku za dnešním zápasem, když sám jel na Jíru Antonín Pechanec, a poslal puk do levého horního rohu jihlavské brány. Utkání tak skončilo jasným vítězství Dukly 8:3.

Ohlasy k utkání


Petr Svoboda (trenér Jihlavy): „Ten vstup dneska nebyl špatný. Díky druhé třetině, kdy jsme to zlomili 6:0, tak definitivně odpadli a nechtěli moc hrát. Ve třetí třetině jsme je nechali zvednout dvěma gólama, ale pak už si to kluci pohlídali."


Jan Křivohlávek (trenér Havířova): „Škoda první třetiny, kdy jsme si vytvořili šance, ale neproměnili je. Dostali jsme dvě branky, potom, co jsme si nepokryli hráče v předbrankovém prostoru. Druhou třetinu jsme zbytečně faulovali, dostali jsme se do tří a pak jsme dostali gól na 3:0, což bylo zlomové. Spíš po individuálních chybách jsme dostávali další góly. Třetí třetinu jsme chtěli buď 0:0, nebo vyhrát, což se nakonec podařilo, ale s tím utkáním ani tak spokojeni nejsme."

Youtube