AZ Havířov

Starší dorost v Třinci na body nedosáhl

Petr Miklas | 20.10.2011

H A V Í Ř O V - Starší dorostenci se v Třinci prezentovali dobrým výkonem, na body to bohužel nestačilo. Havířovští hokejisté rychle prohrávali 2:0, poté však dokázali otočit na 3:2, na čemž měli zásluhu dvougólový střelec Jakub Kotala a Filip Malík, jenž dal vedoucí branku. To vše se událo v první třetině. Druhou část hry vyhráli domácí a založili tak základ k vítězství - k obratu zavelel havířovský odchovanec David Pastňák, který v úniku využil znalosti gólmana Tomšů a nekompromisně vyrovnal. Vedoucí branku Třince vstřelil v přesilovce Ohera. Azet se snažil o vyrovnání, dostával se i do šancí, ale vše končilo na výborném brankáři domácích Cieslarovi. Dvanáct minut před koncem třetí části přidal pátou branku Rataj, což Havířovské ještě víc srazilo. V závěru utkání se Azet pokoušel alespoň o zdramatizování zápasu, ale Cieslar už žádný puk ve své síti nepřipustil. Azet tak odjíždí s prázdnou a zůstává poslední.

Extraliga staršího dorostu - 13.kolo čt 20.10.14:30
HC Oceláři Třinec - AZ Havířov
5:3
(2:3, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 1. Běhal (Kasala), 2. Heider (Ohera, Samek), 31. Pastrňák (Mičulka), 37. Ohera (Běhal), 48. Rataj (Malyjurek) - 12. Kotala (Křibík), 16. Kotala (Ryška), 17. Malík (Graca). Rozhodčí: Šedinka - Koliba, Mikler. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 241. Střely na branku: 34:28. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 5:3.
HC Oceláři Třinec: Cieslar - Mičulka, Valíček, Cienciala A., Jonáš, Kalus, Běhal, Foltýn - Cienciala D., Růžička, Kovařčík, Samek, Kasala, Pěnčík, Kofroň, Rataj, Heider, Ohera, Pastrňák, Jaroš, Malyjurek
AZ Havířov: Tomšů - Potočný, Bureš, Weisser, Staš, Flamík, Ryška, Graca, Koóš - Kotala, Matěj, Klečka, Synek, Sonnek, Stanislav, Kasperlík, Malík, Křibík, Kozaczka, Vyčesaný, Školoud

Souboj dvou krajských rivalů byl k vidění v rámci třináctého kola extraligy staršího dorostu. Do utkání vstoupili lépe Oceláři, kteří po necelých dvou minutách vedli o dvě branky. Úvodní gól zápasu vsítil Jiří Běhal. Ten nahodil puk od modré, kotouč pak propadl brankáři Tomšů do sítě. Hosté ale dostali ještě větší ránu v podobě druhé branky Třince. Puk se zpoza branky dostal k Petru Heiderovi, který jej, mezi betony brankáře Havířova, podruhé uklidil do sítě. Hosté se postupem času dokázali vzpamatovat a s Oceláři dorovnat krok. Odměnou jim pak byla korigující branka z 12. minuty. O tu se postaral Jakub Kotala, který se nejlépe orientoval v zahuštěném předbrankovém prostoru. Hosté pak chytli gólovou vlnu a dvěmi brankami docela otočili vývoj první periody. Na 2:2 vyrovnával Jakub Kotala, vedení na stranu hostů pak v přesilovce přechýlil Filip Malík. Ten zužitkoval pas Daniela Gracy.

Do druhé periody tak vstupovali v lepším rozpoložení hosté. Prvních deset minut druhé dvacetiminutovky ale přineslo poměrně neatraktivní hokej. Na obou stranách se objevovaly chyby v rozehrávce, ojedinělé šance pak likvidovali spolehliví gólmani. Stav zápasu se tak hnul až po polovině řádné hrací doby. Matěj Mičulka perfektně našel najetého exhavířovského Davida Pastrňáka, který tváří v tvář brankáři Tomšů neměl slitování – 3:3. Oceláři se ještě do přestávky dokázali jednou trefit. Přesilovkový tlak přetavil v vedoucí branku Filip Ohera, jenž chytrou tečí Běhalovy střely poslal puk za záda brankáře Havířova. Hosté se ještě před vypršením čtyřicáté minuty snažili o vyrovnání, nabídnutou přesilovku ale zužitkovat nedokázali.

Hosté vlétli do poslední třetiny s obrovskou chutí alespoň vyrovnat. V tom jim ale zabraňoval Ondřej Cieslar, který držel nad vodou akcie Ocelářů. Postupně se na něj valily šance Kotaly, Malíka či Kasperlíka, domácí brankář si ale se všemi věděl rady. Zákonitě tak přišel trest. Oceláři dokázali z minima vytěžit maximum.Tomáš Rataj objel branku a naznačil přihrávku najíždějícímu spoluhráči. To zmátlo brankáře Tomšů natolik, že nedokázal reagovat na Ratajovu střelu z otočky a puk zapadl do sítě. Hosté se ještě v závěru utkání pokoušeli o vstřelení branky, k dispozici měli i početní výhodu. Tu ale nevyužili, a tak se z vítězství radují třinečtí Oceláři.

Youtube