AZ Havířov

Starší dorost v derby s Třincem na body nedosáhl

Tomáš Vlček | 18.11.2011

Po reprezentační přestávce pokračovala 20. kolem extraliga staršího dorostu. AZ Havířov v ní hostil HC Oceláři Třinec, tedy třetí tým soutěže. Herní přestávka byla na obou týmech velmi patrná a utkání mnoho krásy nenabídlo. Hosté si postupně do počátku druhé třetiny vybudovali tříbrankový náskok, ale havířovští se nevzdali a ještě před druhou přestávkou snížili na rozdíl jediné branky. V závěrečné části utkání však již branka nepadla a tak putují tři body do Třince.

Extraliga staršího dorostu - 20.kolo čt 17.11.18:00
AZ Havířov - HC Oceláři Třinec
2:3
(0:2, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 30. Klečka (Stanislav), 36. Stanislav (Vyčesaný) - 8. Heider (Malyjurek), 15. Pastrňák (Cienciala D.), 22. Pastrňák (Cienciala D.). Rozhodčí: Mikula - Gančarčík, Patrman. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 20:37. Průběh utkání: 0:3, 2:3.
AZ Havířov: Dohnal - Gawlas, Potočný, Bahounek, Weisser, Staš, Flamík, Graca, Ryška - Matěj, Klečka, Synek, Plhoň, Caruk, Sonnek, Stanislav, Malík, Křibík, Kozaczka, Vyčesaný, Školoud
HC Oceláři Třinec: Němec - Pisarik, Mičulka, Cienciala A., Jonáš, Kalus, Běhal, Foltýn - Cienciala D., Růžička, Kovařčík, Kasala, Pěnčík, Kofroň, Rataj, Heider, Ohera, Pastrňák, Malyjurek, Jaroš

První minuty utkání nabídli nezáživnou podívanou bez šancí. Jako první začali hokej předvádět třinečtí a v 8. minutě jim to vyneslo, po trochu šťastném gólu Petra Heidera, vedení 1:0. Odpovědět mohl hned v zápětí Petr Školoud, ale svou tvrdou střelu namířil jen do tyče. Podobně se vedlo i hostujícímu Růžičkovi v minutě 10. a tak se skóre měnilo až v přesilovce Třince v 15. minutě, kdy David Pastrňák zblízka dorazil puk za domácího gólmana Dohnala podruhé. To bylo ze zajímavých momentů první dvacetiminutovky vše a tak si z ní hosté odnášeli dvoubrankové vedení.

Druhá třetina začala dohrávkou třinecké přesilovky, ale ta branku nepřinesla. Až ve 22. minutě se podruhé v zápase prosadil exhavířovský David Pastrňák a bylo to 0:3. Vypadalo to, že o výsledku zápasu začíná být rozhodnuto, neboť domácí neměli nejen žádné šance, ale mizivá byla i jejich střelba. Navíc hosté si začali vypracovávat díky nátlakové hře další šance. Jenže v jejich zakončení selhali a navíc se k výborným zákrokům rozchytal domácí brankář Jakub Dohnal. Nevyužity tak zůstaly šance Kofroně, Růžičky a Ohery a naopak v polovině zápasu udeřili trochu překvapivě domácí.

Denis Klečka se dostal k puku před hostující brankou a nikým neatakován si vytáhl třineckého brankáře Němce a pak po zemi puk zasunul do branky. Následující minuty přinesly domácí oživení a odměnou jim byla další branka, když ve 36 minutě Filip Stanislav bombou k tyči snížil na 2:3. Závěr druhé třetiny už patřil opět hostům, ale v největší šanci neuspěl Foltýn a tak se šlo do kabin za nezměněného stavu.

Závěrečnou třetinu začal svým krásným průnikem Pastrňák, ale jeho střelu zastavily Dohnalovy betony. Na druhé straně neuspěli ve 46. minutě, po chybě třinecké obrany, Školoud s Kozaczkou. Zápas konečně začal svým tempem a nasazením splňovat přísnější měřítka, ale šancí bylo stále pomálu. Za zmínku stojí snad jen další Pastrňákův průnik, ale stejně jako v předchozím případě, ani tentokrát puk do branky nedostal. V posledních dvou minutách se domácí nadechli k závěrečnému náporu, ale ani v šesti už vyrovnávací branku nedosáhli a tak se z vítězství 3:2 mohli radovat Oceláři.

Ohlasy k utkání


Stanislav SZTEFEK (HC AZ Havířov): Vstup do utkání jsme měli velmi špatný, prakticky jsme byli jen diváky. Ve druhé třetině jsme začali hrát ofenzivněji což nám přineslo dvě branky. V třetí třetině jsme sice měli velkou snahu vyrovnat, ale pokud nebudeme střílet, tak budeme branky těžko dávat.


Roman CIENCIALA (HC Oceláři Třinec): Měli jsme trochu respekt z AZetu, protože víme, že hraje dobře, ale nedává branky. Navíc to bylo derby. S první třetinou jsem spokojen s většinou té druhé taky, ale pak jsme dostali kontaktní gól a začali být nervózní. Nakonec jsme rádi za těsnou výhru.

Youtube