AZ Havířov

Junioři vítězně i ve Frýdku - Místku

Tomáš Vlček | 30.09.2011

5. kolo ligy juniorů zavedlo havířovské mladíky na led HC Frýdek - Místek. Roli papírového favorita začali hráči AZetu naplno potvrzovat až ve druhé třetině, kdy odskočili do tříbrankového vedení. To si v závěrečné třetině už celkem s přehledem pohlídali a vezou tak domů tři body za výhru 5:3.

Liga juniorů - 5.kolo pá 30.9.19:15
HC Frýdek-Místek - AZ Havířov
3:5
(0:0, 1:4, 2:1)
Branky a nahrávky: 34. Vacula (Mach, Bartek), 49. Mach, 55. Fiala (Bartek) - 25. Brezani (Kostelník), 27. Matějíček, 33. Glos (Matějíček, Smuž), 39. Matějíček (Szewieczek), 41. Divoký (Brezani). Rozhodčí: Husička - Goňa, Smílek. Vyloučení: 3:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:2. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5, 3:5.
HC Frýdek-Místek: Vydržel, Baldík, Dohnal, Blahuta, Golasovský, Gančarčík, Hamhalter, Veselský, Beinstein, Ševčík, Mach, Bartek, Dubčák, Fiala, Mičulka, Kurajský, Vacula, Majola, Ručka
AZ Havířov: Matoušek (Dvořák) - Patrman, Lešiga, Ovčaří, Weisser, Jaroch, Moržol, Kostelník, Szewieczek, Smuž, Glos, Matějíček, Putniorz, Majda, Barnošák, Divoký, Kopún, Brezani, Dýrr, Přívara, Matějek

V první třetině moc pohledných akcí k vidění nebylo. Na šance a na gólové přídely si tak diváci museli počkat až do druhé dvacetiminutovky. Ve 25. minutě se prosadil Mario Brezani, když využil přesilovou hru Havířova. A už o pouhé dvě minuty později byl rozdíl skóre o dvě branky. Marek Matějíček dokázal ujet frýdecko-místecké obraně a zakončil, to vše v oslabení Havířova.

V půlce zápasu, přesněji ve 33. minutě už šel AZet do tříbrankového vedení. Pavel Glos totiž opět dokázal překonat brankáře Vydržela.Domácí Petr Vacula ale o pouhou minutu později odpověděl a snížil náskok hostů.

Ve 39. minutě se stala téměř stejná situace, jako při druhé vstřelené brance Havířova. Marek Matějíček opět skóroval v oslabení. AZet potvrdil nadvládu na ledě na začátku třetího dějství, když se trefil Michal Divoký.

Když ale o chvíli později skórovali Mach s Fialou, tak museli hosté zpozornit. Nakonec si však závěr zápasu pohlídali a Havířov si z Frýdku-Místku odvezl všechny tři body za vítězství 5:3.

Youtube