AZ Havířov

Junioři ztratili zápas s Frýdkem-Místkem

David Motloch | 03.03.2012

H A V Í Ř O V - Už od úvodních minut bylo vidět, kdo měl větší motivaci vyhrát. Byl to Frýdek-Místek bojující o záchranu. Přesto se hosté v první třetině neprosadili, mohl za to famózní Matoušek. Do vedení tak šel Havířov a svůj náskok po zlepšené hře dokázal ještě navýšit. Jenže pak se prosadil i soupeř, který hrál ve třetí třetině jako politý živou vodou. V poslední části Frýdek-Místek vstřelil tři branky, čímž otočil vývoj zápasu ze 4:2 na 4:5 a připsal si tak důležité dva body.

Liga juniorů - 38.kolo pá 2.3.18:00
AZ Havířov - HC Frýdek-Místek
4:5
(1:0, 3:2, 0:3)
Branky a nahrávky: 19. Putniorz (Szewieczek, Barnošák), 21. Dýrr (Kopún, Szewieczek), 22. Barnošák (Putniorz, Patrman), 33. Mráz (Smuž, Brezani) - 28. Dubčák, 35. Golasovský (Mach), 44. Golasovský (Mach, Blahuta), 55. Majola (Dubčák), 59. Mach (Golasovský). Rozhodčí: Langr - Adamec, Poruba. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:0. V oslabení: 1:2. Diváci: 250. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:5.
AZ Havířov: Matoušek (Šrámek) – Barnošák, Divoký, Dýrr, Jaroch, Kostelník, Lešiga, Majda, Matějek, Matějíček, Mráz, Ovčaří “C“, Patrman, Putniorz “A“, Smuž, Szewieczek, Brezani, Kopún
HC Frýdek-Místek: Carbol (od 23. minuty Baldík) – Kocurek “C“, Kočko, Blahuta, Dubčák, Mach, Bartek, Mičulka, Vacula, Herman, Majola, Kurajský, Hamhalter, Ševčík, Gančarčík, Ručka, Fiala, Golasovský

Hned po úvodním buly začala kanonáda hostů. Na Matouška se valil jeden útok za druhým. Neuspěl však ani Mach a ani Mičulka. Přesto tato situace dohnala hlavního trenéra Havířova Dalibora Paskera k oddechovému času. Jeho hráči se nezlepšili hned, ale už si začali aspoň tvořit šance.

Jedna taková přišla z hole Barnošáka, jenž si objel branku a zkoušel překvapit u tyčky brankáře Lukáše Carbola. V 5. minutě mohli jít domácí dokonce do vedení, ale Kopúna dobře bránil jeden z frýdecko-místeckých obránců. Hned z protiútoku zaútočil Dubčák, ani on však se skórem zápasu nepohnul. Matoušek totiž v leže dokázal chytit takřka nemožnou střelu.

Tím skončila série šancí a začalo se více vylučovat. Ani jeden tým si však s přesilovými hrami neporadil. Naopak to šlo obou celkům lépe v oslabení. Konkrétně Havířovu, jenž se v 19. minutě dostal do vedení. Jan Putniorz ujel do brejku a "přeloboval" Carbola. V samotném závěru první třetiny ještě dvě sekundy před koncem mohl skórovat Brezani.

Začátek druhé třetiny začal naopak lépe pro domácí tým. Už ve 21. minutě se prosadil Filip Dýrr, jehož přesná rána nad vyrážečku skončila až v síti hostů. Ani ne o minutu později už to bylo 3:0. Dominik Barnošák, jemuž poslal přesnou nahrávku Patrman, nastavil hůl a poslal puk do branky. Tato situace vyhnala na střídačku brankáře Carbola, zastoupit jej tak šel Jan Baldík.

Ve 23. minutě mohlo být na domácí straně ještě veseleji, po faulu bylo nařízeno trestné střílení. Exekutor Marek Matějíček ale s naskytnutou šancí nenaložil správně, puk mu v klíčovém okamžiku sjel z čepele. Ve 28. minutě bylo opět nařízeno trestné střílení. Tentokrát na druhé straně a Jakub Dubčák sis ním poradil náramně.

Na tuto branku však našel Havířov rychlou odpověď. Ve 33. minutě se střelou z úhlu prosadil Tomáš Mráz, střela byla možná ještě tečována. Ale ani tento stav netrval příliš dlouho. O dvě minuty později snižoval na 4:2 Filip Golasovský. Dokázal tak využít hrubky v obraně a v oslabení skóroval střelou nad pravý beton.Poslední šanci ve druhé třetině si připsal Kostelník, jenž tvrdě vypálil a jen díky efektivnímu zákroku Baldíka puk neskončil v síti.

Třetí třetina byla na šance vůbec nejchudší. Branek padalo ale i tak dost. Všechny ovšem pouze na jedné straně. Nejprve se ve 44. minutě trefil Filip Golasovský, jehož přesná střela skončila za zády Matouška. Přestože se pak Frýdek-Místek nechal dvakrát vyloučit, sil mu na závěr zápasu zbylo dost.

V 55. minutě totiž srovnával stav na 4:4 Richard Majola, když využil zaváhání obránců Havířova na modré čáře a v úniku překonal brankáře AZetu. Jednalo se tak o druhou vstřelenou branku hostů v oslabení. Když už se schylovalo k rovnoměrnému rozdání bodů, udeřil soupeř. V 59. minutě uzavřel na konečných 5:4 pro Frýdek-Místek Jakub Mach, který tečoval pokus Golasovského a jeho teč se nakonec ujala.

Havířov to posléze zkoušel v šesti hráčích v poli, ale prosadit se už nedokázal. Frýdek-Místek tak skvělou třetí třetinou dokázal strhnout zápas na svou stranu a připsal si tak důležité dva body. Havířov i přes porážku zůstává první v tabulce s ohromným náskokem na druhou Porubu.

Youtube