AZ Havířov

Junioři prohráli, prokletí jménem Šumperk pokračuje

Josef Nudera | 30.12.2011

Před Vánocemi bylo na programu ještě jedno kolo Ligy juniorů. V tomto kole zamířil Havířov na led Šumperku, celku, kterého ještě letos nedokázal porazit, i když měl zápasy dobře rozehrané. I v tomto duelu vstoupil AZ do zápasu lépe a vedl 2:0 a kontroloval vývoj hry. Nic méně pravděpodobě polevení přineslo Šumperku vyrovnání. Az se ve druhé periodě dostal do pozice, kdy prorával o branku, ale rychle srovnal. To Šumperku se podařilo za 24 vteřin opět odskočit. I přes závěrečný tlak Havířova se už vyroovnat nepodařilo, navíc Skoumal ještě zvýšil konečný výsledek na 5:3.

Liga juniorů - 23.kolo pá 23.12.18:00
Draci Šumperk - AZ Havířov
5:3
(2:2, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Skoumal (Langr), 12. Cink (Langr), 25. Cink (Galuška), 26. Langr (Skoumal), 47. Skoumal - 4. Pechanec, 5. Glos (Putniorz), 26. Přívara (Ovčaří). Vyloučení: 7:7 - navíc Gewiese (ŠUM)10 min. a Fryč 5 + 20 min. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 30. Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:3, 5:3.
Draci Šumperk: Misiorz - Navrátil, Lyzák, Fryč, Feledík, Langr, Drtil, Prokopec, Holinka, Gewiese, Žalčík, Horváth, Galuška, Cink, Skoumal, Kastner, Horák, Sóos, Hodulák
AZ Havířov: Tomšů - Čintala, Divoký, Glos, Jaroch, Kostelník, Lešiga, Majda, Matějek, Matějíček, Moržol, Mráz, Ovčaří, Patrman, Přívara, Putniorz, Smuž, Szewieczek, Brezani, Pechanec

Před Vánocemi došlo na juniorké měření sil mezi Havířovem a Šumperkem. Šumperk je celek se kterým AZ nemá dostatečné štěstí vyhrát, i když všechny zápasy měli hráči s AZ na hrudi velmi dobře rozehrané. Havířov odjel do Šumperku opět bez zraněného Petra Matouška, který nechytal od zápasu v Opavě.

Jak už to bývá, Havířov měl velmi dobrý vstup do utkání, když už ve 4. minutě skóroval Antonín PECHANEC - 1:0. Na jeho branku navázal i Pavel GLOS po asistenci Jana Putniorze – 2:0. Havířov kontroloval hru a Šumperk do velkých šancí nepouštěl. V 8. minutě se ale Draci dostali ke snížení na rozdíl jedné branky, trefil se Michal SKOUMAL - 2:1.

Ve 12. minutě první třetiny už bylo vyrovnáno. Branku přidal hráč s prvoligovými zkušenostmi z mužského kádru Draků Vladimír CINK - 2:2. Vstup do druhé periody nabídl spoustu branek. Nejprve využili horšího vstupu AZ Draci ze Šumperku a Tomáš LANGR dostal domácí poprvé do vedení.

Havířov karty ale nezabalil a dokázal rychle vyrovnat. Prosadil se Vladimír PŘÍVARA a vrátil Havířov do hry. Domácím se ale povedlo už za 24 vteřin opět jít do vedení, podruhé se za záda Tomšů trefil Tomáš LANGR - 4:3. Ve třetí periodě jsme mohli vidět snahu Havířova opět vyrovnat, ale naopak ve 47. minutě po špatné přihrávce, která šla křížem přes pásmo, se ke kotouči dostal Michal SKOUMAL , a tak jako Langr zaznamenal druhou branku v zápase.

Havířov nic méně bojoval dál a vynutil si velký závěrečný tlak, ale hokejové štěstí se obrátilo AZ zády a vyrovnání nepřineslo, i když si trenér Pasker vzal i oddechový čas. Šumperk opět odešel ze zápas proti Havířovu vítězně a znovu dokázal otočit vývoj utkání, který byl jasně na straně Havířova. Náskok na druhou Porubu se tedy Havířovským hráčům už nepodařilo navýšit.

Youtube