AZ Havířov

Junioři: Šumperk poprvé v sezóně zdolán

David Motloch | 17.02.2012

H A V Í Ř O V - Šumperk je vůbec jediným týmem, který letos ještě naši junioři nedokázali ani jednou porazit. Nevyšlo to v předchozích třech zápasech, v tom čtvrtém už ale ano. Havířov si už v první třetině vybudoval tříbrankový náskok, což bylo dostatečným luxusem do zbytku zápasu. Celé utkání rozhodl důraz v brankovišti, domácí AZet všechny čtyři branky vsítil po velkém důrazu, Šumperk byl naopak bezzubý a na Matouška si ani jednou nepřišel. V možná až překvapivě jednoznačném zápase tak zůstaly dva body doma v Havířově po výsledku 4:0.

Liga juniorů - 34.kolo pá 17.2.18:00
AZ Havířov - Draci Šumperk
4:0
(3:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 4. Smuž, 11. Barnošák (Divoký), 17. Majda (Mráz, Brezani), 49. Brezani (Majda, Mráz). Rozhodčí: Šukara - Hrubec, Řezáč. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 220. Průběh utkání: 4:0.
AZ Havířov: Matoušek (Šrámek) – Barnošák, Čintala, Divoký, Dýrr, Glos, Jaroch, Kostelník, Lešiga, Majda, Matějek, Matějíček, Moržol, Mráz, Ovčaří, Patrman, Putniorz, Smuž, Szewieczek, Brezani, Kopún
Draci Šumperk: Misiorz (Hoffmann) – Lyzák, Nastoupil, Hodulák, Pražák, Holinka, Prokopec, Drtil, Horváth, Žalčík, Galuška, Horák, Kastner, Řezáč

Havířov vstoupil do utkání aktivněji, částečně mu k tomu dopomohlo i úvodní vyloučení hostů. Branka ale z početní výhody nepadla, puk skončil v síti až těsně poté. Ve 4. minutě totiž Daniel Smuž sebral soupeři puk a protlačil se s ním až do branky. V 9. minutě se skóre zápasu mohlo již zvyšovat na 2:0 pro domácí, ale téměř jisté brance brankář Hoffmann zabránil svým pohotovým betonem.

Šumperku to ale nebylo nic platné, o chvíli později totiž kapituloval po druhé. V 11. minutě uplatil důraz v brankovišti Dominik Barnošák a překonal tak brankáře Šumperka. Domácí byli i nadále aktivnějším týmem. Brezani s Majdou ujeli do brejku, ale Hoffmann si střelu Brezaniho pohlídal.

Hosté se ale ze svých chyb nepoučili a i nadále nechávali soupeři z Havířova dostatek prostoru k vytváření nových šancí. Jednu takovou dokázal v 17. minutě proměnit Jiří Majda, když se v těžké pozici v pádu dokázal prosadit, čímž vyhnal brankáře Hoffmanna na střídačku. Zastoupit jej tak musel Petr Misiorz.

Brankářská dvojka si v brance vedla podstatně lépe než její protějšek. Svými zákroky tak dával Misiorz Šumperku novou naději na zvrat v utkání. První velká příležitost přišla ve 26. minutě, kdy se po střele Kastnera ocitl puk před brankovištěm domácích, ale ani jeden z dotírajících útočníků jej do branky uklidit nedokázal. O dvě minuty později ujeli do přečíslení hráči Havířova, ale obránce Šumperku jejich šancí svou vztyčenou holí zhatil.

Ve 32. minutě hosté další možnost zápas zdramatizovat, ale ani přes počet šancí v početní výhodě recept na brankáře Matouška nenašli. Na další větší šanci si pak diváci museli počkat na závěr třetiny. Po útočném tlaku domácích se totiž ke střele dostal jeden z havířovských útočníků a Misiorz jeho střelu vyrazil ramenem jen těsně mimo brankovou konstrukci.

Úvod třetí třetiny patřil hostům ze Šumperka. Na Matouška letěl velký počet střel, ale ani jedna za jeho zády neskončila. Poslední šanci tak dostal ve 47. minutě Řezáč, jenž ujel domácí obraně. Svou šanci ale žalostně zahodil střelou, která mířila hodně nepřesně. Mario Brezani tak mohl o dvě minuty později uplatnit pravidlo "Nedáš, dostaneš". Po nahrávce Majdy stál totiž sám před Misiorzem a z bezprostřední blízkosti zavěsil puk pod víko.

Zakulatit výsledek na 5:0 mohl pár vteřin před koncem zápasu Smuž, ale brankář hostů se proti jeho střele stihl včas přesunout a puk vyrazil svým betonem. Zápas tak skončil 4:0 pro Havířov. Mezi oběma celky byl hlavní rozdíl v důrazu před brankovištěm a ve využívání šancí.

Ohlasy k utkání


DALIBOR PASKER (trenér AZ Havířov) - Ukázalo se, že na tohoto soupeře neumíme hrát. Měli jsme velký tlak, ale i přesto, že jsme dali čtyři branky, tak to bylo z hlediska počtu střel málo. Jsem rád, že tohoto soupeře máme za sebou, protože se nám proti němu dlouhodobě nedaří.


Karel SKOUMAL (trenér HC Šumperk) - Oproti minulým zápasům s Havířovem jsme byli oslabeni o řadu hráčů a dali jsme šanci našemu druhému mladému brankáři. O výsledku zápasu rozhodlo, že domácí byli silnější v osobních soubojích a koncovce. Taky měli větší nasazení a chtěli více dávat góly.

Youtube