AZ Havířov

Junioři remizovali s Přerovem, vychytal je Sklenář

Petr Miklas | 08.01.2012

H A V Í Ř O V - Dnešní zápas juniorů Azetu s Přerovem přinesl vcelku pěkný hokej, kterému kralovali oba brankáři, zejména však přerovský Jiří Sklenář. Utkání bylo víceméně vyrovnané, domácí měli chvílemi převahu, v závěru pak dokázali hosty zatlačit, ale rozhodující branku nevstřelili. Po brankách domácího Čintaly a hostujícího Chovance, se tak oba soupeři rozešli smírně a každý bere bod.

Liga juniorů - 25.kolo ne 8.1.14:00
AZ Havířov - HC ZUBR Přerov
1:1
(0:0, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 24. Čintala (Kopún, Dýrr) - 33. Chovanec (Gazda). Rozhodčí: Trombík - Bojda, Mrkava. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 320. Průběh utkání: 1:0,1:1.
AZ Havířov: Matoušek - Čintala, Divoký, Dýrr, Glos, Kostelník, Lešiga, Majda, Matějek, Moržol, Mráz, Ovčaří "C", Patrman, Přívara, Putniorz "A", Smuž, Szewieczek, Weisser, Brezani, Kopún, Pechanec.
HC ZUBR Přerov: Sklenář J. - Kostiha, Sklenář V., Vávra"A", Bosák, Navrátil, Halla, Hudek, Loupal, Kocan, Vaněk "C", Šťastný, Gazda, Málek, Javora, Chovanec, Mahnek, Řezáč.

Do první třetiny vstoupili lépe domácí, měli optickou převahu, kterou však nedokázali využít. Přerov se dokázal z tlaku vymanit a vyrážel do nebezpečných protiútoků, ale ani hokejisté hostí nedokázali svých šancí využít. V 8. minutě hráli domácí přesilovku, ale ta netrvala ani minutu, protože pak byl vyloučen domácí Szewieczek. Následovala série vyloučení na obou stranách, ale ani jeden z týmů nedokázal přesilovky využít.

Za vyzdvihnutí stojí jen dvě dobré teče přerovského Chovance, které vyrazil Matoušek a kombinaci hostujících Vaňka s Loupalem, kterou v poslední chvíli překazila domácí obrana. Na straně domácích stojí za řeč únik dvojice Brezani-Pechanec v oslabení, který jim hodně ztěžoval obránce Přerova a nakonec zneškodnil gólman Sklenář. Aktivně střílel ještě domácí Mráz, ale vždy jen do středu branky. První třetina tak skončila bez branek.

Druhé dějství zápasu začalo tlakem Přerova, který cítil šanci. Byl to ovšem tlak bezzubý a paradoxně pomohl domácím, kteří se z něj vymanili a naopak zatlačili hosty. Ve 24. minutě pak otevřel skóre domácí David Čintala, který vyjel od mantinelu a bekhendovou střelou překvapil Sklenáře. Ve 29. minutě mohli jít domácí do vedení o dvě branky, když bylo nařízeno trestné střílení za faul na Jana Putniorze. Sám faulovaný však trestné střílení neproměnil, Sklenář jeho střelu chytil do lapačky. Ve 33. minutě tak hosté mohli při přesilové hře vyrovnat. A zásluhou Ondřeje Chovance se jim to v samém závěru přesilovky povedlo. Přerovský hráč obkroužil branku a trefil skulinku nad Matouškovým ramenem.

Ve 37. minutě byli hosté blízko vedoucí brance, ale Halla netrefil dobře kotouč před prázdnou brankou, chytře přihrával Javora. V závěru třetiny byl vyloučen domácí Pechanec a hosté tak měli šanci jít do šatny s vedením, ale nepodařilo se jim to, takže si necelých 40 vteřin přesilové hry přenesli do závěrečné části.

Zbytek přesilovky se hostím využít nepodařilo, naopak to byli domácí, kdo se mohl opět dostat do vedení. Ve 45. minutě předvedli pěknou kombinaci Mráz, Pechanec a střílející Brezani, ale hostující obránce padl do bomby Havířovského útočníka a zamezil mu tak ve vstřelení gólu. Ve 49. minutě měl další velkou šanci Brezani, ale ani tentokrát na Sklenáře nevyzrál. O minutu později předvedl při oslabení pěkný bodyček hostující Javora, který zařídil soukromý letecký den Přívarovi. I díky tomuto zákroku hosté oslabení ubránili. V 55. minutě měl branku na holi Pechanec, který po přihrávce Čintaly ujížděl sám na Sklenáře, ale hostujícího gólmana zachránila tyč.

Závěr zápasu patřil domácím - a také přerovskému brankáři. Domácí si vytvořili drtivý tlak, ke kterému jim pomohla i přesilovka, ale puk za Sklenářova záda už nedostali. Zápas tak skončil vcelku zaslouženou remízou.

Ohlasy k utkání


Dalibor Pasker (AZ Havířov):

S jedním gólem se nevyhrává. Nemůžu mužstvo vytknout nasezení a bojovnost, ale nevyužili jsme ani tutové šance. Měli jsme několik samostatných úniků, trestné střílení, ale druhý gól jsme nepřidali. Utkání mělo vysokou úroveň a určitě se muselo líbit divákům i hokejovým fajnšmekrům.


Petr Dočkal (HC Zubr Přerov):

Bylo to velice vyrovnané utkání, domácí měli malinko víc šancí, ale takhle se venku hraje. Výborný výkon brankáře Sklenáře podpořený bojovností našich hráčů nám zajistil bod. Mohli jsme sice i vyhrát, ale stejně tak jsme mohli i prohrát. Dnešní utkání bylo na velice dobré úrovni, i rozhodčí podal velmi dobrý výkon, nekouskoval hru a nechal oba týmy hrát. Myslím, že domácí mohou být s bodem spokojeni, stejně jako my.

Youtube