AZ Havířov

Junioři vyhráli nad Hodonínem 3:1

Tomáš Vlček | 23.09.2012

2. kolo ligy juniorů přivedlo na havířovský led hodonínské drtiče. V rychlém a kvalitním utkání šli do vedení havířovští na konci 1. třetiny. Ve druhé třetině jednou skórovaly oba týmy a tak definitivní rozhodnutí musela přinést až třetina závěrečná. V ní se prosadili opět jednou jen hráči AZetu a zaslouženě tak nakonec vyhráli 3:1.

Liga juniorů - 2.kolo ne 23.9.13:30
AZ Havířov - SHK Hodonín
3:1
(1:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 19. Matěj (Křibík, Mráz), 32. Matějek (Graca), 58. Matějek (Dýrr) - 39. Vrba (Adamec). Rozhodčí: Trombík - Čaja, Konvička. Vyloučení: 6:10. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 95. Průběh utkání: 1:0, 2:1, 3:1.
AZ Havířov: Tomšů - Dýrr, Glos, Graca, Jaroch, Kostelník, Křibík, Lenomar, Matěj, Matějek, Mihal, Mráz, Patrman, Přívara, Smuž, Szewieczek, Weisser
SHK Hodonín: Luner (31. - 32. Jež) - Oško, Charvát, Horinka, Adamec, Duchoslav, Sedlák, Polák, Stračina, Kukliš, Smetana, Kuklyk, Kučera, Tomi, Vrba, Rauš, Šrámek, Čavoj.

Utkání začalo ve velmi svižném tempu a domácí si navíc zahráli už od 2. minuty přesilovku. K brance to však nevedlo. Hosté měli od 9. minuty dokonce přesilovku dvojnásobnou, ale ani oni v ní neskórovali. Jejich největší šanci první třetiny si vytvořil šikovným obratem na brankovišti, v další výhodě jednoho muže, Radoslav Smetana, ale Ondřej Tomšů bravurním zákrokem vleže holí nepustil puk za brankovou čáru. V 17. minutě neplatila branka Havířova, protože byla dosažena rukou, ale na počátku 19. minuty už se domácí radovali oprávněně. Martin Matěj doklepl v přesilovce nadvakrát puk za Ondřeje Lunera a AZet vedl 1:0.

I na začátku druhé třetiny si Havířov zahrál zbytek přesilovky, ale když ani natřikrát Patrik Mihal neuspěl proti Lunerovi, skóre se neměnilo. Ve 25. minutě se v podobné situaci nemohl radovat ani domácí kapitán Pavel Glos. Zajímavou situaci přinesla 31. minuta. Hostující gólman zasáhl do hry zlomenou holí a tak obdržel 2 minuty a navíc musel kvůli úpravě výstroje na hráčskou lavici. Jeho minutový náhradník Martin Jež si vedl dobře. Vyrazil bombu Tomáše Jarocha, ale Lunera po návratu do branky už havířovští překonali. Křížnou přihrávku Daniela Gracy poslal bombou do sítě Tomáš Matějek a bylo to 2:0.

Hodonínští se dostali k velkému náporu díky přesilovce mezi 33. a 35. minutou, ale buď jejich střely míjely branku, nebo je pochytal Tomšů. Na konci 35. minuty předvedl krásnou akci Vladimír Přívara, ale Luner jej betonem vychytal. Pak Azet promarnil krátkou přesilovku 5 na 3, ale ještě hůře mu bylo ve 39. minutě. Těsně po skončení jejich přesilovky ujel po pravém křídle hodonínský Lukáš Vrba a lehkým bekhendem překvapivě překonal Tomšů.

Ve třetí třetině si obě mužstva velkou útočnou aktivitou vytvořila několik nadějných šancí, ale ani pokusy Dýrra nebo Matějka na jedné straně, či Charváta a Horinky na druhé, ke gólu nevedly. Hosté ještě k tomu promarnili v 52. minutě další dvojnásobnou přesilovku. A tak se změna skóre konala až 2 a půl minuty před koncem - ale rozhodně to stálo za to. Tomáš Matějek a Filip Dýrr si několikrát v rohu útočné třetiny předali puk, dokonale zmátli hodonínskou obranu, až prvně jmenovaný vyjel před branku a parádní střelou švihem pod víko uzavřel skóre zápasu na 3:1.

Ohlasy k utkání


Miroslav Kusý (asistent trenéra HC AZ Havířov): Měli jsme dobrý vstup do utkání, ale pak nás zbrzdila herní nekázeň a hra v oslabení. Závěr 1. třetiny už byl z naší strany zase velmi dobrý a proto jsme se dostali do vedení. Ve druhé třetině jsme myslím byli lepším týmem, ale dlouho jsme nevyužívali šance. A když jsme pak zvýšili na 2:0, tak soupeř lehkým gólem snížil. V závěrečné třetině bylo důležité ubránění dvojnásobného oslabení a pak už jsme si urputností a šikovností vybojovali třetí gól a tím potvrdili dobrý vstup do soutěže. Hodonín se představil jako kvalitní tým s několika výraznými individualitami. Celý zápas měl vysokou úroveň, hrál se oboustranně ve vysokém tempu a my jsme byli bruslařsky lepší.


Jaroslav Crlík (trenér SHK Hodonín): Klíčovým momentem zápasu podle mě bylo dvakrát nevyužití přesilovky 5 na 3. Jinak hrál Havířov výborně, lépe bruslil a byl více na puku. Body bychom si zasloužili jen v případě využití těch přesilovek. Dneska se hrál rychlý a zajímavý hokej, jen vyloučených by mělo být z naší strany méně.

Youtube