AZ Havířov

O výhře juniorů v Hodoníně rozhodla první třetina

David Motloch | 31.10.2012

Havířovští junioři se nenechali zaleknout venkovním prostředím a v Hodoníně se hned v úvodu zápasu pořádně předvedli. Hned při jedné z úvodních akcí se prosadil Jan Putniorz a o necelé dvě minuty později jej následoval i Tomáš Mráz. Azet z počátečního tlaku vytežil i třetí gólovku, když už domácí Drtiči v desáté minutě prohrávali 0:3 po střele Daniela Smuže. Poté se hra na dlouhou dobu uklidnila, vody rozčeřil až ve třetí třetině dvěma zásahy domácí Hodonín. Na srovnání už však bylo pozdě, a tak si havířovští junioři odnesli domů všechny 3 body.

Liga juniorů - 11.kolo pá 26.10.
SHK Hodonín - AZ Havířov
2:3
(0:3, 0:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 43. Charvát (Tomi), 59. Fojtík (Oško, Vrba) - 4. Putniorz (Matějek), 6. Mráz (Jaroch), 10. Smuž (Přívara, Szewieczek). Rozhodčí: Netopil - Otáhal, Pospíšil. Vyloučení: 5:7, navíc Charvát (HOD) 10 minut. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 65. Střely na branku: 28:27. Průběh utkání: 0:3, 2:3.
SHK Hodonín: Jež (Luner) - Miklík, Oško, Polesný, Kulyk, Výmola, Polák, Kukliš, Strapina - Charvát, Tomi, Vrba - Čavoj, Buřič, Duchoslav - Smetana, Fojtík, Sedlák
AZ Havířov: Tomšů (od 8.minuty Lazovský) - Bureš, Dýrr, Flamík, Graca, Jaroch, Kostelník, Křibík, Lenomar, Matěj, Matějek, Mihal, Mráz, Ovčaří, Přívara, Putniorz, Řehulka, Smuž, Szewieczek

Začátek zápasu byl z pohledu Havířova velice povedený. Po úvodním tlaku se k puku po nahrávce Tomáše Matějka dostal Jan Putniorz, a prostřelil brankáře Martina Ježe. O necelé dvě minuty později už vedli hosté o dvě branky, když se prosadil Tomáš Mráz. Hodonínští byli očividně jako opaření a z nervozity začali faulovat. Chvíli hráli dokonce i oslabení 3:5, to však přežili bez úhony. Havířov ale nadále pokračoval v tlaku a ve stále běžící přesilovce 5 na 4 dokázal zvýšit na 3:0, když se trefil Daniel Smuž.

Druhá třetina byla na branky impotentní, příliš dramatických situací jsme navíc neviděli. V brance Havířova stál opět Ondřej Tomšů, přestože v první třetině jej na minutu musel ve hře zastoupit dorostenecký Richard Lazovský. Oba týmy měly k dispozici možnost přesilové hry, Havířov dokonce hned dvakrát, nikdo však této příležitosti nevyužil. Největší kaňkou druhé třetiny pak byl desetiminutový osobní trest pro kapitána domácího Hodonína - Matěje Charváta, který se provinil nesportovním chováním.

Ve třetí části už mnozí očekávali pouhou dohrávku utkání, tomu ovšem tak nakonec nebylo. Drtičům se hned po třech minutách hry podařilo poprvé v zápase skórovat, jako střelec se ukázal Matěj Charvát. Tato branková situace dodala zápasu zcela jiné tempo, Havířovští ale skvělou obrannou nepustili soupeře na kontakt. Domácím se to nakonec stejně podařilo, v 59. minutě vykřesal jiskřičku naděje Dominik Fojtík. To bylo ovšem ze strany domácích vše, Havířov tak nakonec porazil Hodonín 3:2, díky skvělé úvodní desetiminutovce.

Youtube