AZ Havířov

Junioři podcenili Hodonín a prohráli

Petr Miklas | 13.12.2012

H A V Í Ř O V - Hodonín přijel pouze se čtrnácti hráči v poli a dvěma brankáři, což u juniorů Azetu vzbudilo pocit, že se jim nemůže nic stát a zápas se vyhraje sám. Z tohoto omylu je však jejich vrstevníci z Hodonína vyvedli velmi povedenou druhou třetinou, kterou vyhráli 4:0. Ve třetí části měli domácí drtivý tlak, ze kterého vytěžili dvě branky, ale hrubice před vlastní brankou nakonec přinesla prohru 3:5.

Liga juniorů - 20.kolo ne 9.12.13:30
AZ Havířov - SHK Hodonín
3:5
(1:0, 0:4, 2:1)
Branky a nahrávky: 3.Křibík (Řehulka, Mráz), 48. Jaroch (Glos, Mráz), 49. Řehulka (Smuž) - 22. Oško (Charvát, Smetana), 35. Duchoslav (Buřič, Výmola), 40. Charvát (Tomi), 56. Smetana (Buřič). Vyloučení: 4:3. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 90. Průběh utkání: 1:0,1:4,3:4,3:5.
AZ Havířov: Tomšů - Dýrr, Flamík, Glos "C", Graca, Jaroch, Kostelník, Křibík, Lenomar, Matěj, Matějek, Mihal, Mráz, Patrman, Přívara, Putniorz, Řehulka, Smuž, Szewieczek, Weisser.
SHK Hodonín: Masaryk - Oško, Charvát, Výmola, Miklík, Duchoslav, Sedlák, Fojtík, Buřič, Čavoj, Smetana, Kulyk, Kučera, Tomi, Vrba.
Úvodní třetina příliš pohledného hokeje nepřinesla, přesto se už ve 3. minutě radovali domácí, když se prosadil Jan Křibík. Tato branka jakoby přinesla Azetu pocit uspokojení a ve zbytku třetiny nic valného nepředvedl.

Druhá třetina začala přesilovkou Hodonína, kterou soupeři daroval zbytečným faulem čtyři vteřiny před úvodní sirénou Dýrr. Hosté svou šanci využili a zásluhou Ivana Oška vyrovnali. Od této branky uplynulo něco málo přes minutu a Hodonín již vedl – úspěšným střelcem byl Radoslav Smetana.

Ve 35. minutě přišla spolupráce hostující trojice Výmola – Buřič – Duchoslav, kterou Adam Duchoslav proměnil ve třetí gól Hodonína. Hrůznou třetinu Azetu dokonala branka do šatny, kterou dal 29. vteřin před druhou přestávkou hostující kapitán Matěj Charvát.

Do třetí části jako by nastoupil jiný Azet. Svého soupeře přehrával, vytvářel si místy až drtivý tlak, ze kterého vytěžil dvě branky. Ve 48. minutě snížil Tomáš Jaroch a ani ne minutu po něm přiblížil domácí na dostřel Hodonína Josef Řehulka.

Tlak domácích pokračoval, několikrát zvonila i tyč Masarykovy branky, ale Havířovu se vyrovnat nedařilo. Navíc Hodonín opět odskočil, když přesně v čase 56:00 využil hrubou chybu obrany Azetu Radoslav Smetana, který svým druhým přesným zásahem v utkání zařídil hostím vedení 3:5 a v konečném důsledku i tři body. Na tomto faktu nic nezměnila ani závěrečná power-play domácích.

Ohlasy k utkání


Dalibor Pasker (Trenér HC AZ Havířov 2010): My jsme si prohráli utkání sami, protože jsme k němu nepřistoupili tak, jak bychom měli. Přispělo k tomu i vědomí, že soupeř přijel pouze ve 14 lidech. O výsledku rozhodla naše velmi špatná druhá třetina, kdy jsme nebojovali o kotouč, nebruslili jsme a Hodonín nás za to trestal. O přestávce jsme měli k hráčům řeč, naše hra se ve třetí třetině výrazně zlepšila, ale na vyrovnání jsme už nedosáhli. K tomu přispěla i hrubá chyba před pátou brankou hostí. Na výsledku už nic nezměnila ani naše hra bez brankáře.

Youtube