AZ Havířov

V derby s Třincem oslabený ml. dorost AZetu neuspěl

Tomáš Vlček | 16.01.2011

Ve 25. kole své Eliod servis extraligy přivítali ml. dorostenci Havířova na svém ledě tradičního rivala, tým HC Oceláři Třinec. V bojovném a hodně ofenzivně hraném utkání, nemocemi oslabení Havířovští dvakrát úspěšně dotáhli soupeřův náskok, ale o vítězství hostů nakonec rozhodly dva slepené góly na počátku třetí třetiny.

Extraliga mladšího dorostu - 25.kolo ne 16.1.
AZ Havířov - HC Oceláři Třinec
3:5
(1:2, 2:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 10. Pastrňák (Orság), 32. Pastrňák (Bednář, Bahounek), 40. Šmíd (Bahounek) - 3. Flégr (Kofroň, Cienciala D.), 5. Kofroň (Cienciala D., Kovařčík), 35. Kofroň (Cienciala D., Kovařčík), 44. Christov (Kovařčík, Kofroň), 44. Rykala (Carbol, Petrák). Rozhodčí: Rapák - Čaja, Stonavský. Vyloučení: 5:10. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 37:40. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:5.
AZ Havířov: Polouček (Turšner) - Kalus, Gawlas, Bahounek, Heinzl, Potočný - Bednář, Carbol, Synek, Kasperlík, Šmíd, Sonnek, Pastrňák, Orság
HC Oceláři Třinec: Cieslar (Badura) - Kofroň, Ciencala A., Ciencala D., Kovařčík, Flégr, Rykala, Carbol, Petrák, Roman, Zahradníček, Christov, Jašek, Pala, Filipek, Kocian, Švaňa

Vstup do utkání AZetu vůbec nevyšel. Už v první minutě dovolil jít hostům do přečíslení, které naštěstí nevyužili, a pak ještě po nedovoleném zákroku Bednáře poskytl Třinci přesilovku. V té sice branka nepadla, ale hned po jejím skončení už Jan Flégr poslal Oceláře do vedení. Navíc, když uplynuly další dvě minuty, využil chybu v rozehrávce AZetu Adam Kofroň a na konci 5. minuty to bylo 0:2. Havířovští se však tímto nepříznivým začátkem nenechali zlomit a postupně se vrátili do zápasu. Začali hrát aktivně a nedopouštěli se už tolika chyb. Odměnou jim byl gól, když v 10 minutě využili Davidem Pastrňákem přesilovku. Další šance AZetu, v podání Synka a Sonnka už využity nebyly, a tak když ani třinečtí neproměnili své šance z rychlých protiútoků (zejména ta Rykalova s krásně provedeným blafákem, ale střelou do betonu, byla obrovská), šlo se do šaten s jednogólovým vedením pro hosty.

Prostřední část hry začali opět aktivněji hosté, ale ani přes šanci opět si zahrát přesilovku tentokrát neskórovali. A stejně tak se opět domácí po několika ospalých minutách probrali a hru vyrovnali. Pomohly jim i přesilovky mezi 25.- 30. min., přičemž minutu to byla dokonce převaha dvojnásobná, ale branka z toho nebyla. Když už se zdálo, že tlak AZetu ke gólu nesměřuje, našlápl ve 32. min.na pravém křídle David Pastrňák a bombou ke vzdálenější tyči vyrovnal. Jenže tento stav vydržel pouze tři minuty. Pak se v přesilovce prosadil zblízka podruhé v zápase Adam Kofroň, který dorazil do branky Ciencalovu střelu do tyče. Závěr třetiny přinesl mírnou převahu Ocelářů, ale půlminutu před sirénou ujel jejich obráncům havířovský Jan Šmíd a přesnou střelou opět přivedl skóre do rovnovážného stavu – 3:3.

Poslední část hry přinesla na svém počátku opět stejný obrázek. Tlak hostů, tentokrát korunovaný hned dvěma góly. Během pouhých 16 vteřin se ve 44. min. trefili nejprve zblízka Vít Christov a po brejku 2 na 1 i Kryštof Rykala. Havířovští nesložili zbraně a pokoušeli se opět skóre srovnat. Vymáčkli ze sebe zbytky sil, ale i přes velkou bojovnost a několik nadějných šancí (včetně nastřelené tyčky), se jim to potřetí v zápase už nepodařilo. Velkou překážkou jim byl hostující brankář Ondřej Cielar. Neúspěšná byla i závěrečná power-play a tak se po závěrečné siréně radovali z vítězství hosté z Třince.

Ohlasy k utkání


Martin Janeček (trenér HC AZ Havířov): Opět nás značně limitovala marodka a tak do utkání nastoupilo jen 13 hráčů. Přesto jsme odehráli vyrovnaný zápas v němž rozhodly vstupy do třetin. Soupeř v závěru i přes naši velkou snahu už svůj náskok udržel. Utkání mělo svou vysokou kvalitu a přineslo i velkou bojovnost na obou stranách.


René Mucha (trenér HC Oceláři Třinec): Jsem rád, že se nám konečně podařilo Havířov napotřetí letos porazit. Rozhodl nástup do třetí třetiny a naše dva slepené góly. Celé mužstvo musím pochválit za bojovnost a navíc brankáře za standartně kvalitní výkon.

Youtube