AZ Havířov

Mladší dorost AZetu zvítězil v Třinci

Tomáš Vlček | 27.11.2010

V 16. kole ELIOD servis extraligy mladšího dorostu zavítali ve čtvrtek 25.11.2010 hráči AZetu na led třineckých ocelářů. V bojovném a ke konci velmi dramatické utkání Oceláři sice dokázali AZet přestřílet, ale drtivou porážku 2:9 z minulého utkání Havířovu vrátit nedokázali.

Extraliga mladšího dorostu - 16.kolo čt 25.11.
HC Oceláři Třinec - AZ Havířov
3:4
(0:1, 0:2, 3:1)
Branky a nahrávky: 45. Růžička (Poruba), 48. Kovařčík (Pisarik, Cienciala D.), 53. Růžička (Christov) - 2. Kotala (Pastrňák), 34. Carbol (Pořízek), 40. Carbol, 50. Pastrňák (Kotala). Rozhodčí: Volek - Pelech, Zachara. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 64. Střely na branku: 32:19. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:4, 3:4.
HC Oceláři Třinec: Cieslar - Mičulka, Flegr, Pisarik, Zahradníček, Polášek, Filipek, Heczko, Kofroň, Cienciala D., Rykala, Kovařčík, Růžička, Poruba, Christov, Petrák, Pala, Jašek, Roman
AZ Havířov: Polouček - Heinzl, Kalus, Bahounek, Chroboček, Potočný, Gawlas, Polak E. - Caruk, Šmíd, Sonnek, Pastrňák, Kotala, Carbol, Synek, Fejko, Pořízek, Kasperlík, Polak R.

Bleskový nástup do utkání v podání AZetu potvrdila osvědčená spolupráce Pastrňáka s Kotalou, která skončila už po 93 vteřinách brankou právě Jakuba Kotaly na 1:0. V následujících minutách se hra odbývala převážně ve středním pásmu a brankových příležitostí bylo pomálu. Změnu skóre nepřinesly ani přesilovky, které měly jednou obě mužstva možnost si zahrát.

Ve 2. třetině třinečtí zvýšili své úsilí o změnu stavu. Hosty svou aktivitou přinutili k faulům, ale ani 3 přesilovky hrané v této části utkání jim nepřinesly gólovou radost. Navíc ve dvou případech krátce po ubránění oslabení dokázali havířovští nekoncentrovanou obranu Ocelářů potrestat, a těmito brankami Ondřeje Carbola ve 34. a 40. min. zvýšit už na 3:0.

Úvod třetí části utkání už domácím vyšel brankově přece jen lépe. Dvěma góly ve 45. a 48., jejichž autory byli Růžička v oslabení a Kovařčík v přesilovce, se na svého soupeře dotáhli a pokračovali v tlaku. Naštěstí pro AZet opět zafungovala spolupráce Pastrňák - Kotala a tentokrát David Pastrňák v 50. min. upravil na 2:4. Jenže za 3. min. svou druhou brankou třinecký Marek Růžička opět utkání řádně zdramatizoval. Havířovští však už těsný náskok ubránili a odváží si tak z Třince 3 body za vítězství 4:3.

Youtube