AZ Havířov

V Třinci mladší dorost AZetu neuspěl

Tomáš Vlček | 13.03.2011

Pouhé dva dny odpočinku měli od svého posledního zápasu doma s Olomoucí hráči mladšího dorostu AZetu Havířov a již dnes je čekal další těžký souboj. Tentokrát byl jejich protivníkem tým HC Oceláři Třinec. Také ten usiluje o postup na závěrečný turnaj o mistra ČR a byl tak velmi těžkým a silně motivovaným soupeřem. Domácí Oceláři nakonec roli favorita bezezbytku naplnili a vyhráli jednoznačně 7:1.

Extraliga mladšího dorostu - 34.kolo ne 13.3.
HC Oceláři Třinec - AZ Havířov
7:1
(3:0, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 11. Pala (Rykala), 13. Carbol (Kovařčík), 20. Kofroň (Cienciala D.), 34. Kovařčík (Kofroň, Cienciala D.), 39. Kofroň (Kovařčík, Cienciala D.), 42. Petrák (Carbol), 44. Švaňa (Pala) - 47. Pastrňák (Potočný). Vyloučení: 4:7. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 89. Střely na branku: 38:14. Průběh utkání: 7:0, 7:1.
HC Oceláři Třinec: Cieslar - Mičulka, Pisarik, Cienciala A., Zahradníček, Polášek, Štencel, Heczko, Roman - Kofroň, Cienciala D., Rykala, Kovařčík, Carbol, Růžička, Christov, Petrák, Zogata, Jašek, Švaňa
AZ Havířov: Polouček - Kalus, Bahounek, Chroboček, Potočný, Gawlas, Polak - Caruk, Sonnek, Pastrňák, Kotala, Carbol, Synek, Orság, Fejko, Bednář

Oba týmy vstoupily do utkání aktivně a zejména domácí se i díky přesilovce od 2. minuty vehementně tlačili do zakončení. Neuspěli, ale stejně tak se vedlo i Havířovu v přesilovce, která začala o 3 minuty později. První branku utkání tak přinesla až druhá třinecká přesilovka. To se v polovině 11. minuty prosadil Martin Pala. Domácí gól v jejich útočné aktivitě ještě povzbudil a výsledkem byl už za dvě minuty jejich další gól, tentokrát z hole Jana Carbola. Klid na třineckých hokejkách kontrastoval s obtížemi AZetu prosadit se v útočném pásmu do alespoň nějaké střelecké pozice. Havířov však měl i trochu smůlu, neboť ve vlastní přesilovce, pouhou vteřinu před koncem první třetiny, inkasoval potřetí. Šťastným střelcem byl tentokrát Adam Kofroň a do kabin se tak šlo za jednoznačného vedení Ocelářů 3:0.

Také prostřední část zápasu přinesla na ledě viditelnou převahu domácích. Vyjádřit ji brankově se ale Ocelářům dlouho nedařilo. Až na konci 34. minuty se jim podařilo využít přesilovku a po střele Ondřeje Kovařčíka to bylo 4:0. Když se pak ve 39. minutě podruhé v zápase střelecky prosadil Adam Kofroň bylo jasné, že o výsledku je rozhodnuto a závěrečná část zápasu se bude hrát jen z povinnosti.

Jakékoli pochyby o tomto faktu rozptýlili domácí hned na začátku třetí třetiny, když během necelých dvou minut po brankách Ludvíka Petráka a Robina Švaňi zvýšili už na sedmibrankový rozdíl. Pak se sice ve 47. minutě AZetu podařilo Davidem Pastrňákem vstřelit čestný úspěch, ale víc mu toho domácí nedovolili a zvítězili zaslouženě a jednoznačně 7:1.

Youtube