AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Mladší dorostenci po neuvěřitelném obratu skóre vyhráli v Přerově

Tomáš Vlček | 29.09.2013

Dva dny po svém premiérovém vítězství v ELIOD Servis extralize na ledě Hodonína jeli mladší dorostenci AZetu k dalšímu zápasu do Přerova. Mladí Zubři si jako nováček soutěže vůbec nepočínají špatně a před zápasem na tom byli o šest bodů a čtyři příčky v tabulce lépe. Také v zápase byli povětšinou aktivnější. Ve druhé třetině smazali náskok Havířova a ještě 11 minut před koncem vedli o dvě branky. Jenže závěrečná desetiminutovka byla zcela pod taktovkou AZetu a jeho čtyři(!) vstřelené góly znamenaly nakonec výhru 6:4. Hráčem zápasu se stal s bilancí 4+1 Daniel Kurovský (na snímku vlevo). Další zápas sehrají mladší dorostenci doma v neděli se Vsetínem.

ELMD - 6.kolo ne 29.9.
HC ZUBR Přerov - AZ Havířov
4:6
(0:1, 3:1, 1:4)
Branky a nahrávky: 23. Šťastný (Zeleňák), 29. Tomaník (Hotěk), 33. Hotěk (Klapal), 48. Horký (Navrátil, Skříček) - 18. Kurovský (Cihlář), 33. Kurovský (Frojda), 49. Pacoň (Cihlář), 58. Kurovský (Cihlář), 59. Pacoň (Kurovský), 60. Kurovský (Cihlář). Rozhodčí: Klimecký - Čaja, J. Navrátil. Vyloučení: 2:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Střely na branku: 45:29. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:6.
HC ZUBR Přerov: Vacula - Zeleňák, Klapal, Sirota, Skříček - Peterka, Miklík, Šťastný - Tomaník, Hotěk, Navrátil - Horký, Dvořáček, Zdráhal
AZ Havířov: Sonnek - Kalus, Hudeček, Pawlas, Srníček, Kozubek, Szturc, Frojda - Honsa, Hýsek, Pawliczek, Rzekanowski, Konečný, Lenomar, Cháňa, Mrowiec, Pacoň, Kurovský, Cihlář

Zápas začali aktivněji domácí a hra se odehrávala převážně v Havířovském pásmu. Jenže v 18. minutě ujel přerovským obráncům Daniel Kurovský a šikovně překonal Vaculu v domácí brance. Ve druhé třetině už mladí Zubři začali ze své převahy brankově těžit a během deseti minut zcela otočili skóre. Nejprve ve 23. minutě vyrovnal Denis Šťastný. Šest minut na to je poslal do vedení Pavel Tomaník, a po střele Michala Hotěka to bylo ve 33. minutě už 3:1 pro Přerov.

Necelou půlminutu na to však využil opět Daniel Kurovský zaváhání domácí obrany a snížil na rozdíl jedné branky. Také vstup do třetí třetiny měli lepší domácí, což potvrdili čtvrtou brankou z hole Adama Horkého. Hned vzápětí však snížil na 3:4 Miroslav Pacoň a zápas zase získal na dramatičnosti. Navíc se pak začala projevovat únava domácích, kteří nastoupili jen se 14 hráči.

Havířov získanou herní převahu využil sice až v samotném závěru, ale o to drtivější úder soupeři zasadil. Dvě a půl minuty před koncem završil svůj hattrick Daniel Kurovský a bylo to 4:4. Hned minutu nato se změnil v nahrávače, když jeho nabídku proměnil ve vedoucí branku AZetu Miroslav Pacoň. Domácí zkusili vyrovnat v šesti bez brankáře, ale čtvrtá branka Daniela Kurovského v zápase jen potvrdila výhru AZetu. Výhra 6:4 znamená podruhé za sebou tři body z venkovního ledu a posun na 7. místo v tabulce.

Ohlasy k utkání


Vladimír Kočara (trenér HC ZUBR Přerov): Po vítězství ve Vítkovicích byli kluci trochu v euforii, kterou jsme museli brzdit. Dnes od první třetiny bylo vidět, že hlavami nejsme v zápase. V první třetině jsme měli dost šancí, ale soupeř nás po chybách potrestal gólem. Vstup do druhé třetiny byl dobrý, začali jsme hrát jednoduše, z čehož přišel obrat na 3:1. Po gólu jsme však zbytečně inkasovali a stejné to bylo ve třetí třetině, kdy nám zápas pokazily hrubé individuální chyby. Už jsme přemýšleli nad prodloužením, ale znovu přišla hrubka. Porážka nás vrátila zpátky na zem, zápas jsme jednoznačně nezvládli.


Martin Janeček (trenér HC AZ Havířov): První třetinu byli domácí aktivnější a my jsme ji vyhráli jen se štěstím. Do druhé třetiny jsem kluky upozorňoval na malou aktivitu v obranné činnosti a to se i potvrdilo. Po chybách v obraně jsme inkasovali tři branky. Bylo jasné, že rozhodne koncovka utkání, takže jsme hráli až do konce druhé třetiny na čtyři útoky, a šetřili síly. Vstup do třetí třetiny se nám ale nevydařil a soupeř zvýšil na rozdíl dvou branek. Pak se ale projevilo, že máme více sil a během 10 minut jsme dali čtyři branky.
Ukázalo se, že naše mužstvo má sílu a je dobře fyzicky připravené. Vyzvednout bych chtěl hlavně výkon brankáře Sonnka a zejména první útočnou řadu Kurovský-Cihlář-Pacoň, která dala všech šest branek a rozhodla celé utkání. Tato útočná řada podává velmi dobré výkony i v utkáních staršího dorostu.

Youtube