AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

MDO: AZet podlehl Zubrům z Přerova

Petr Miklas | 02.03.2014

H A V Í Ř O V - Přestože se mladší dorostenci dostali v utkání s Přerovem zásluhou Rzekanowského do vedení, hostující hráči čtyřmi brankami ve druhé třetině zvrátili zápas ve svůj prospěch. Velkou zásluhu na tom měli Peterka s Hoťkem, kteří se trefili dvakrát. V závěrečné části Zubři své vedení ještě navýšili, domácí dokázali pouze korigovat výsledek na konečných 2:6, když se podruhé prosadil Rzekanowski.

ELMD - 33.kolo ne 2.3.13:15
AZ Havířov - HC ZUBR Přerov
2:6
(1:0, 0:4, 1:2)
Branky a nahrávky: 3. Rzekanowski (Mrowiec), 54. Rzekanowski (Mrowiec, Lenomar) – 22. Peterka (Hotěk, Lašák), 25. Hotěk (Zeleňák), 28. Peterka (TS), 32. Hotěk (Lašák), 42. Dvořáček (Lašák), 56. Zdráhal (Miklík). Rozhodčí: Janda – Stonavský, Kuchař. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 65. Střely na branku: 28:30. Průběh utkání: 1:0, 1:5, 2:5, 2:6.
AZ Havířov: Kováč – Frojda, Hudeček, Adámek, Srníček, Kozubek, Szturc, Santarius, Ševěček – Matějík, Pawliczek, Rzekanowski, Lenomar, Cháňa, Mrowiec, Hynek, Ligocký, Peterek, Cihlář.
HC ZUBR Přerov: Vacula – Dvořáček, Koudela, Miklík – Šťastný, Skříček, Hotěk, Lašák, Krzystek, Peterka, Sirota, Zdráhal, Zeleňák, Šafránek.

Začátek utkání nabídl zprvu opatrný hokej, ale na konci 3. minuty ujel do úniku a poprvé překonal Vaculu domácí Oskar Rzekanowski, kterého pěknou přihrávkou našel Mrowiec.

O necelé dvě minuty později nebezpečně pálil hostující Peterka, jehož projektil míříl do břevna Kováčovy branky. V 7. minuty nebezpečně tečoval Lenomárovu střelu Rzekanowski, puk těsně minul levou tyč branky Přerova.

Všechny šance úvodní části se vešly do první desetiminutovky. Ale žádná se už neujala. Njeprve nebezpečně tečovalo několik hostujících hráčů před Kováčem, poté jeli domácí Rzekanowski s Mrowiecem 2 na 1, ale Vacula střelu prvně jmenovaného chytil. Nakonec se mohl prosadit přerovský Peterka, který už měl položeného Kováče, ale puk za brankovou čáru nedostal.

Ve druhé polovině první třetiny hráli hosté dvakrát přesilovku, ale bez gólového efektu. A protože svou přesilovku nevyužil ani AZ, platil po první části stav 1:0.

Do druhé třetiny hosté vlétli jako uragán a už na začátku 22. minuty bylo vyrovnáno, když Hotěk vyslal do úniku Lukáše Peterku, který trefil přesně levý horní růžek Kováčovy branky.

Za dvě minuty už Přerov vedl, protože si Michal Hotěk vybruslil od pravého mantinelu a mířil do stejného místa jako před ním Peterka. Ve 27. minutě jel na Kováče sám Lašák, ale tentokrát si domácí brankář růžek pohlídal.

O minutu později podrazil unikajícího Lukáše Peterku domácí Ševěček, za což rozhodčí správně nařídil trestné střílení, které přerovský hráč krásně provedeným bekhendovým blafákem proměnil. Ve 30. minutě měli dobrou příležitost snížit domácí, když se dostali do úniku 3 na 1, ale Frojdu Vacula vychytal.

Naopak udeřilo na druhé straně, když jeli 2 na 1 Michal Hotěk s Lašákem, prvně jmenovaný nahrál druhému, ten místo střely vrátil puk prvnímu, který jej poslal do odkryté klece. Ve zbytku třetiny už branka nepadla a proto se šlo do šaten za stavu 1:4.

Přerov dal na začátku třetí třetiny jasně najevo, že domácím nedovolí zdramatizovat zápas, protože se hned po odehrané minutě prosadil Kryštof Dvořáček. Poté sice hrál AZ dvakrát přesilovku, ale v nich ani nevystřelil.

Domácí snížili až v 53. minutě, kdy se opakovala situace z první třetiny - Oskar Rzekanowski jel sám na Vaculu, tentokrát jej překonal pěkně provedeným bekhendovým blafákem. O dvě minuty později však zvýšil na 2:6 Tomáš Zdráhal, který se prosadil střelou k pravé tyči Kováčovy branky.

V 57. minutě se dostal do dalšího úniku Rzekanowski, zkusil blafák do forhendu, ale ten mu zhatil svým pravým betonem Vacula. Rzekanowski tedy nedosáhl hattricku a AZ prohrál o čtyři branky. Přerovští mladíci si zaslouženě odvážejí 3 body.

Youtube