AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Mladší dorostenci nestačili na přerovské Zubry

David Motloch | 11.01.2014

24. kolo ELIOD extraligy mladšího dorostu zaneslo svěřence trenéra Martina Janečka do Přerova. Zde se hráči snažili navázat na předchozí vítězství nad Hodonínem, což se jim ovšem nepovedlo. Na přerovské půdě Havířov tahal za kratší konec provazu už od samotného začátku. Prosadit se za hosty dokázal až ve třetí části Daniel Kurovský, to byl ovšem jediný světlý moment z pohledu AZetu. Brankář Vít Kováč kapituloval v průběhu zápasu celkem čtyřikrát, a tak se družina trenéra Janečka vrací domů s prázdnou. Další utkání čeká mladší dorost ve čtvrtek 16.1. na domácí půdě proti Vsetínu.

ELMD - 24.kolo so 11.1.
HC ZUBR Přerov - AZ Havířov
4:1
(1:0, 1:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 20. Horký (Hotěk, Mlčák), 37. Peterka (Sirota, Zeleňák), 43. Dvořáček (Skříček, Zdráhal), 60. Miklík (Peterka, Skříček) - 48. Kurovský. Rozhodčí: Kika - Čaja, Řezáč. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 118. Střely na branku: 36:25. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1.
HC ZUBR Přerov: Vacula - Miklík, Dvořáček, Mlčák, Kleiner, Juřena - Peterka, Skříček, Hotěk, Zeleňák, Sirota, Horký, Zdráhal, Šťastný, Navrátil, Petráš
AZ Havířov: Kováč - Hudeček, Kalus, Adámek, Szturc, Srníček, Kozubek - Kurovský, Lenomar, Mrowiec, Hýsek, Cihlář, Rzekanowski, Honsa, Hynek, Pawliczek, Frojda, Cháňa, Ligocký

Oba týmy vstoupily do utkání v nervózním duchu a už po minutě seděli na trestné lavici hned dva hráči. Více prostoru na ledové ploše nedokázal zužitkovat ani jeden tým, podobně dopadly i obě naskytnuté přesilovky, které si po jedné na každé straně mohly vyzkoušet oba týmy. Hra 5 na 5 sedla lépe domácímu celku. Ten se tak v závěru první třetiny ujal vedení, když se ve 20. minutě prosadil Adam Horký.

Herně poměrně vyrovnaný zápas po celou dobu kontrolovali hráči Přerova. Ti tak využili své vedení v zápase, které už si nenechali vzít. Havířov se snažil o vyrovnání, nicméně se v 36. minutě dopustil nedisciplinovasti, když na trestnou lavici putovali hned dva hráči. Dvojnásobnou přesilovku Zubři dokázali zužitkovat, když se v 37. minutě prosadil za záda brankáře Víta Kováče Lukáš Peterka.

I start do třetí části hry se povedl lépe domácímu soupeři. Ten odskočil ve 43. minutě již do tříbrankového vedení po střele Kryštofa Dvořáčka. Ve výsledkově jednoznačném zápase dodal Havířovským jiskřičku naděje skórující Daniel Kurovský, který tak v 48. minutě nejen využil přesilovku, ale také zkazil čisté konto brankáři Vaculovi. Více branek už ale mladší dorostenci AZetu vyprodukovat nedokázali. K závěrečnému tlaku se tak nakonec neschylovalo, protože se hosté dopustili faulu a museli se bránit. Přesto se Zubři podruhé v zápase prosadili z přesilovky. Na konečných 4:1 upravoval v poslední minutě zápasu Petr Miklík.

Youtube