AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Starší dorost padl s Vítkovicemi ve třetí třetině

Josef Nudera | 25.09.2015

7. kolo NOEN extraligy staršího dorostu přivedlo na led K&K PNEU Arény tým Vítkovic. Havířovští se do favorita pustili bez bázně a hany a zaslouženě šli brzy brankou Davida Chujace do vedení. I ve druhé třetině byl AZ lepší, ale přesto hosté skóre srovnali. Bohužel ve třetí třetině hosté vstřelili tři slepené branky a rozhodli tak o svém vítězství. Další zápas sehraje AZ už v sobotu od 13:30 doma proti Olomouci.

ELSD - 7.kolo pá 25.9.18:00
AZ Havířov - HC Vítkovice Ridera
1:5
(1:0, 0:1, 0:4)
Branky a nahrávky: 8. Chujac (Strakoš) – 29. Raška (Baláž), 46. Blaško (Ficek, Baláž), 47. Raška (Kosina, Toman), 49. Baláž (Blaško), 53. Raška (Slíž, Toman). Rozhodčí: Krenželok D. – Lederer, Konvička. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 120. Střely na branku: 29:33. Průběh utkání: 1:0, 1:5.
AZ Havířov: Matoušek – Chujac, Frojda, Hudeček, Szturc, Ševěček, Mrowiec "C" – Juhász, Strakoš, Pecka, Peterka "A", Lenomar, Kurovský, Raček, Pawliczek, Cihlář
HC Vítkovice Ridera: Daňa – Veřmiřovský, Ficek, Slíž, Stareček, Malík – Gřesík, Tauwinkl, Bernát, Maxner "A", Šala, Baláž "A", Richtár, Cháňa, Blaško, Franz, Kosina, Raška "C", Toman
Další kolo NOEN Extraligy staršího dorostu začalo početní výhodou hostů. První přesilovku, ale Vítkovice nedokázaly využít. V úvodu jsme moc šancí neviděli. To se změnilo v 8. minutě, kdy se Havířov dostal do vedení. David Chujac dostal nahrávku od Strakoše, rozjel se do pásma po levém křídle a svou střelu zamířil švihem chytře k tyčce nad beton a pod vyrážečku – 1:0.

V 10. minutě se ve vlastním oslabení dostal do dobré šance Toman, ale přestřelil branku. O minutu později se ke střele odhodlal Chujac a brankář Daňa toho moc neviděl a puk skončil naštěstí pro Vítkovické mimo branku.

Patnáctá minuta nabídla rychlou kombinaci hostujícího celku, na jejímž konci byl Raška, ale Matoušek dokázal puk podržet. Minutu před koncem třetiny se puk dostal velmi kostrbatě ke Kurovskému, který projel do útočného pásma, ale jeho zakončení Daňa zneškodnil.

Ve 26. minutě se do úniku dostal Strakoš, ale bekhendové zakončení skončilo na výborném Daňovi. I o minutu později měl Havířov několik obrovských šancí, ale nepodařilo se prostřelit dnes velmi dobře chytajícího Daňu. Naopak ve 29. minutě se podařilo Vítkovicím srovnat. Od modré nastřelil puk na branku Jozef Baláž, puk ještě těsně před Matouškem tečoval Dominik Raška. Matoušek neměl šanci puk vytěsnit – 1:1.

I ve 34. minutě měl Havířov obrovský tlak a dlouho držel Vítkovice v šachu, ale ani nyní se nepodařilo domácím skórovat. Ve 38. minutě skoro všem ujel Baláž a podařilo se mu i tvrdě vystřelit, ale pouze do Matouška. I minutu před koncem jsme byli svědky samostatného úniku, ale Kurovský si na Daňu opět nepřišel.

Ve 45. minutě se začaly v Havířově dít věci. Nejprve hosté nevyužili šanci, ale následně se spustila branková smršť. Ve 46. minutě vystřelil na branku Ficek, černý kus gumy se pro Havířov nešťastně odrazil od brusle k Jánu Blaškovi, který jen dorazil puk za Matouška – 1:2. O 52 vteřin později Vítkovice přidali třetí branku. Dominik Raška dokázal prostřelit Matouška a zajistil hostům třetí branku.

Ve 49. minutě, ve vlastním oslabení, ujeli na jediného obránce Havířova Blaško s Balážem. Blaško poslal puk Jozefu Balážovi, který se opřel do puku a zvýšil na 4:1! V 53. minutě se Vítkovickým podařil dokončit brankovou smršť. Další branku totiž přidal Dominik Raška - 1:5.

V 56. minutě pa ještě ujel v oslabení Kosina, ale výsledek zápasu se již nezměnil a Vítkovice si z Havířova odvezli výhru 5:1.

Ohlasy k utkání


Martin Janeček (AZ Havířov): Zápas se mi dnes nehodnotí vůbec dobře. Hráčů nemohu upřít snahu a obrovskou bojovnost na ledě. Jde vidět, že některé ročníky nebyly v Havířově zvyklé vyhrávat, a v koncovce tam chybí trochu klidu. Po dvě třetiny jsme hráli velmi dobře a soupeře jsme přestříleli 32:19, ale na tabuli stále svítilo 1:1. Nebylo to ani zásluhou brankáře hostů, ale naší nemohoucností v koncovce. Ve třetí třetině jsme se po inkasované druhé brance ve třetí třetině úplně sesypali a dostali jsme branky. Soupeř nám dal zaslouženě na zadek.

Youtube