AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

SDO: Cenný skalp pro AZ, který udolal favorita z Vítkovic na nájezdy

David Motloch | 17.10.2015

H A V Í Ř O V - Své 14. kolo si dnes proti sobě odkroužili blízcí sousedi z Havířova a Vítkovic. V utkání, hraném na stadionu soupeře, byli sice favoritem domácí hokejisté, ale jsou to právě svěřenci trenéra Martina Janečka, kteří na jeho konci zvedali vítězně ruce. V průběhu základní hrací doby dokonce hned dvakrát vedli, když se podařilo skórovat Cihlářovi s Peterkou. Vítkovičtí sice dokázali srovnat krok a dostat zápas až do nájezdů, zde ale vystřílel výhru AZetu jediný úspěšný exekutor Jaroslav Mrowiec. Další utkání sehraje starší dorost v pátek 23.10 v Olomouci.

ELSD - 14.kolo so 17.10.13:00
HC Vítkovice Ridera - AZ Havířov
2:3sn
(1:2, 0:0, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 10. Bernát, 58. Veřmiřovský (Baláž) – 2. Cihlář (Chujac, Peterka), 12. Peterka (Chujac, Cihlář), 65. Mrowiec. Rozhodčí: Hribík, Koziol - Gančarčík, Ganger. Vyloučení: 5:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 150. Střely na branku: 37:28. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, .
HC Vítkovice Ridera: Kardinál – Kaláb, Veřmiřovský, Ficek, Slíž, Stareček, Kučera, Malík, Bartek – Gřesík, Tauwinkl, Bernát, Žemba, Šala, Baláž, Richtár, Blaško, Franz, Kosina, Raška, Toman.
AZ Havířov: Matoušek – Zíková, Adámek, Aulehla, Chujac, Frojda, Srníček, Mrowiec – Strakoš, Pecka, Rzekanowski, Peterka, Piš, Lenomar, Raček, Pawliczek, Cihlář

Vstup do utkání vyšel zcela jednoznačně lépe havířovskému celku. Ten šel totiž již ve 2. minutě do vedení, když se po nenápadném nahození od Dominika Cihláře ocitl kotouč překvapivě až za zády brankáře Kardinála. O pár minut později zahrozil střílející Toman, jehož rána však přeci jen o kousíček bránu minula.

Již v 10. minutě utkání však bylo srovnáno. Vítkovičtí totiž využili hrubé chyby v obraně hostujícího celku, a konkrétně Jan Bernát se stal trestajícím mužem, který s pukem před brankou neměl problém obalamutit brankáře Matouška. Ale ani tento stav příliš dlouho nevydržel. AZ totiž dostal možnost přesilové hry a tu také dokázal využít. A tak šli hosté ve 12. minutě opět do vedení, když se Lukáš Peterka dokázal obtočit kolem brány tak šikovně, že stihl kotouč zasunout až do sítě.

Velké chyby v obraně pokračovaly. Tak například havířovský Pecka jel sám na branku po velkém kiksu obrany Vítkovic, puk však nesměroval do branky. Podobně skončila také akce na druhé straně, Toman však se svou koncovkou dopadl rovněž naprosto stejně.

Na začátku druhé třetiny Havířovští ještě zvětšili důraz před brankou a výsledkem byla velká šance Mrowiece, po jehož aktivní hře kotouč poskakoval na hranici brankové čáry. O pár minut později se zase na ledě předvedla krásná kombinace po ose Pecka-Cihlář, ani jeden však nakonec Kardinála v brance překonat nedokázal.

Poté následovala dlouhá pasáž bez větších příležitostí, na které si diváci museli počkat až do samotného závěru zápasu. Vedoucí Havířov v ní nakonec nadějné vedení udržet nedokázal. Fickův únik na branku ještě brankou neskončil, dokonce ani šance Veřmiřovského ne. Po vyhraném vhazování v 58. minutě už však Vítkovice zvedaly ruce nad hlavu. To se po jednoduché kombinaci prosazoval právě Jaroslav Veřmiřovský.

Zápas tak musel dospět až do prodloužení, a protože ani v něm nastavených pět minut o vítězi nerozhodlo, přišly na řadu samostatné nájezdy. V nich se nikomu nepodařilo skórovat až do čtvrté série. V té se totiž prosadil Jaroslav Mrowiec, který se tedy ukázal nejen jako jediný úspěšný exekutor, ale také jako střelec vítězné branky Havířova. Konečný výsledek tedy zní - 3:2 po nájezdech pro AZ Havířov.

Youtube