AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Juniorka porazila Warriors 3:1

Petr Miklas | 25.10.2019

Dnes hráli naši junioři na domácím ledě s outsiderem Warriors Brno, už v první třetině vedli 2:0 po dvou gólech Lukáše Juhásze. Hosté ale dokázali ještě v první části snížit. Další gól, přes velké množství šancí, padl až ve třetí třetině, když se trefil Zdenko Hudeček. AZ tak nakonec vyhrál 3:1. Další utkání sehrají junioři v neděli na ledě Litomyšle.

Extraliga juniorů - 11.kolo pá 25.10.18:00
AZ Residomo Havířov - Warriors Brno
3:1
(2:1, 0:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 2. Juhász (Pavelek, Čempel), 10. Juhász (Byčkov), 46. Hudeček (Pindel, Ivaščenko) – 15. Del Favero (Antoňů). Rozhodčí: Novák – Janoško, Zicháček. Vyloučení: 2:3. Bez využití. Diváci: 64. Střely na branku: 38:17 (13:7, 14:6, 11:4).

AZ Residomo Havířov: Atanasiadis – Kočí, Pavelek, Koubek, Thiel, Uhlíř, Hrček – Tomeček, Byčkov, Hudeček, Ivaščenko, Juhász, Vlček, Čempel, Pindel "C", Mrkvica, Kapitanov
Warriors Brno: Kašpar – Rašovský, Mahdal, Staněk, Klimeš, Orsech, Sedláček – Holotík, Karpíšek, Marčík, Bocián "C", Vysloužil, Del Favero, Kavický, Mudrych, Hrstka, Ludvík, Antoňů

AZ vstoupil do zápasu parádně, už po minutě a osmi vteřinách vedl, když se po závaru před Kašparem prosadil Lukáš Juhász. V 10. minutě už to bylo 2:0, opět Lukáš Juhász prokličkoval před Kašpara a překonal jej střelou po ledě.

O pět minut později snížil po rychlém protiútoku Tadeáš Del Favero, který trefil levý horní řůžek Atanasiadisovy branky. V závěru třetiny ještě pálil domácí Horváth, ale jeho pokus Kašpar zastavil. Po první třetině tak platil stav 2:1.

Hosté měli dobrý vstup do druhé části, když po půlminutě Mudrych prokličkoval před Atanasiadise, ale nedokázal přehodit jeho pravý beton. Ve 26. minutě pálil z dobré pozice domácí Kapitanov, ale minul branku. V polovině utkání mohl zkompletovat hattrick domácí Juhász, když jel sám na Kašpara, ale trefil jen jeho levý beton.

V závěru třetiny se skóre mohlo měnit na obou stranách. Ve 37. minutě jel sám na Atanasiadise Holotík, ale neuspěl se střelou k pravé tyči. Na druhé straně trefil Juhász horní tyč a po něm Pindel ztroskotal v brejku na Kašparovi. Po čtyřiceti minutách proto stále platil stav 2:1.

Ve třetí třetině padl pouze jeden gól, dal jej domácí Zdenko Hudeček, který při signalizované výhodě po přihrávce Pindela poslal puk do odkryté branky. To bylo ve 46. minutě. Pak hrál ještě Havířov přesilovku, ale nic moc v ní nepředvedl, hosté se nedostali k power-play a tak se v poklidu dohrálo. AZ zaslouženě bere tři body za výhru.

Další utkání naši junioři sehrají v neděli 27.10. v Litomyšli. 

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (HC AZ RESIDOMO Havířov): Raději se zdržuji komentáře, poněvadž bych musel vulgárně ohodnotit některé hráče a pak bych toho litoval. Na druhou stranu tam bylo čtyři pět hráčů, kteří podali slušný výkon a na ledě makali.

Youtube