AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Junioři AZetu padli na ledě posledních Warriors

Vít Káňa | 24.11.2019

H A V Í Ř O V - Junioři Havířova přijeli do největšího města Moravy, aby se zde střetli s outsiderem skupiny Východ domácími Warriors. Podle papírových předpokladů mělo jít o jednoznačnou záležitost pro AZ. První gól dal havířovský Tomeček, ale pak Warriors dali dva slepené góly a začaly se dít pro nás ne zrovna příjemné věci. Ve druhé třetině naši junioři třikrát inkasovali a nedokázali najít recept na výborného Kašpara. Třetí třetina sice přinesla rychlý havířovský gól, ale Warriors ihned odskočili na třígólový rozdíl a doma zaslouženě zvítězili 6:3. V dalším utkání se juniorka střetne v pátek na domácím ledě s Litomyšlí.

Extraliga juniorů - 17.kolo ne 24.11.13:45
Warriors Brno - AZ Residomo Havířov
6:3
(2:1, 3:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 11. Bocián (Mudrych), 13. Antoňů, 29. Bocián (Mudrych), 37. Antoňů (Bocián, Mudrych), 40. Krška (Karpíšek), 48. Krška (Karpíšek, Kavický) – 7. Tomeček, 26. Kubíček (Juhász), 48. Čempel. Rozhodčí: Kohoutek – Vašíček, Viskot. Vyloučení: 10:9. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1 Diváci: 59. Střely na branku: 29:32 (10:10, 14:7, 5:15). Průběh utkání: 0:1 2:1 2:2 5:2 5:3 6:3.

Warriors Brno: Kašpar – Staněk, Klimeš, Miloš, Rašovský, Orsech, Sedlaček – Vysloužil, Kavický, Bocián, Krška, Karpíšek, Mudrych, Hrstka, Holotík, Antoňů.
AZ Residomo Havířov: Zlatnický – Uhlíř, Kočí, Hrček, Pavelek, Thiel, Kubíček – Tomeček, Vlček, Horváth, Pindel, Čempel, Mrkvica, Kapitanov, Ivaščenko, Juhász, Moškoř.

Utkání nezačalo zrovna v ostrém tempu, AZ se přizpůsobil hře domácích. Ti faulovali jako první, když se proti pravidlům provinil obránce Staněk. Hosté přesilovou hru nevyužili, ale zlepšili svůj pohyb na ledě. Odměnou jim byla v 7. minutě první střelená branka v zápase, trefil se Daniel Tomeček a bylo to 0:1. Pak se v Brně hra vyostřila, v 8. minutě vyfasoval domácí útočník Vysloužil dvě minuty za krosček. Jenže přesilovou hru neodehráli hosté zrovna nejlépe. Proti pravidlům se po 37 vteřinách přesilovky provinil havířovský útočník Mrkvica, dostal dvě minuty za podrážení. V pěti se nehrálo dlouho, protože přesilovky zůstaly nevyužity. V 11 minutě šel brněnský Miloš na trestnou lavici za podrážení. Slezané nabízenou příležitost k navýšení skóre nepřijel a co hůře sami inkasovali. Ve vlastním oslabení se totiž prosadil na konci 11. minuty David Bocián, skóre bylo 1:1. Havířov sice pokračoval v přesilové hře, jenže působil lehce zakřiknutým dojmem a přesilová hra zůstala nevyužita. Pro AZet bylo za chvíli ještě hůř. Obrana si nepohlídala hráče Warriors Tomáše Antoňů, který ve 13. minutě navýšil skóre na 2:1 pro domácí. Druhá branka byla studenou vodou pro hráče ze Slezska. Chvíli se jim nedařilo skoro nic a domácí nechali hrát. Pak přišlo zlepšení hry. Šance Moškoře, Pindela, nenechaly domácí beky klidnými. Do kabiny však šel AZ s jednogólovým mankem.

Druhá třetina začala pro hosty lépe, asi na ně o přestávce zafoukal v kabině vítr, což se projevilo i na jejich hře. Najednou jim touš neodskakoval z holí a donutili domácího brankáře Kašpara k několika pěkným zákrokům. Jenže přišla 24. minuta a hostující nátlak šel stranou, proti pravidlům se provinil Kubíček, dostal dvě minuty za sekání. Domácí přesilovou hrou opovrhli. A tak se ve 26. minutě zápasu radovali modro – bílí, trefil se právě navrátilec z trestné Petr Kubíček, stav byl opět vyrovnaný 2:2. Ale o minutu později se AZ místo tlaku na bránu sám bránil. Ve 27. minutě přišlo vyloučení Ivaschenka, ten obdržel dvě minuty za hákování. Warriors přesilovou hru využili, svou druhou branku v zápase v 29. minutě vstřelil David Bociá a na světelné tabuli svítilo skóre 3:2 pro domácí. Hokejisté AZetu se vrhli na zteč, jenže jim to nebylo nic platné, ztroskotali na brněnském Kašparovi. Ve 37. minutě zatáhl za záchrannou brzdu Mrkvica, krom dvou minut za sekání, musel havířovský gólman Zlatnický čelit samostatnému nájezdu. Penaltu sice chytil, ale po čtvrté v zápase inkasoval po trefě Tomáše Antoňů. Ten se v zápase trefil podruhé, stav byl 4:2 a dostali jsme se na konec 37. minuty. Opět následovala série projektilů havířovských útočníku: Moškoře, Pindela, Horvátha směrem na brněnského Kašpara. Jenže ve chvíli, kdy to vypadalo, že se AZ střelecky prosadí, opět v zápase inkasoval. Ve 40. minutě se trefil Patrik Krška, Warriors vedli 5:2 a s Havířovem to na konci druhé třetiny nevypadalo vůbec dobře. Dostal gól do šatny a do kabiny odcházeli havířovští zlomeni.

Třetí třetina začala zlepšeným výkonem Havířova, přispělo k tomu i vyloučení domácího Holotíka, ten šel na dvě minuty na trestnou lavici za podrážení. To se na ledě odehrávala 41. minuta, přesilová hra však zůstala nevyužita. Úvod třetího dějství byl hodně nedisciplinovaný. Krom Holotíka se na trestnou lavici odporoučeli havířovští Moškoř a Čempel, oba dostali dvouminutové tresty v rozmezí 43. – 47. minuty. Obě přesilovky brněnští neproměnili, hráli si tzv. „zaďoura“ a jenom šetřili čas. AZet snížil ve 48. minutě, když se prosadil Matěj Čempel a snížil na 5:3. Vedení o dva góly domácím nevydrželo dlouho, třináct vteřin po gólu AZetu střílel Patrik Krša a dal Warriors opět třígólové vedení. Skóre na ukazateli bylo 6:3. O osudu zápasu bylo rozhodnuto. V 54. minutě ještě dostal dvě minuty za hrubost havířovský Tomeček. Domácí přesilovou hru nevyužili, zápas se jen dohrával. Warriors překvapivě doma porazili první tým tabulky 6:3 a na ledě propukla radost domácích.  

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (AZ RESIDOMO Havířov): Dnes bych ten zápas shrnul do tří slov a sice hanba, ostuda a tragédie. Nepříjemné zjištění je, že když se týmu nedaří, nenašel se ani jeden hráč, který by svým postojem a výkonem mužstvo pozvedl. Tým, který má jasný cíl nemůže takto reprezentovat klub. Teď nemluvím o výsledku, prohrát se může vždycky, ale o přístupu a nasazení. Omlouvám se všem našim fanouškům a příznivcům za dnešní výkon. 

Youtube