AZ Havířov

Finále play-off 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV První domácí utkání ve středu od 17:30!

VSTUPENKY NA PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Junioři AZetu v dohrávce porazili Warriors a upevnili si první místo v tabulce

Petr Miklas | 28.01.2020

Dohrávka 23. kola REDSTONE extraligy juniorů mezi domácím AZetem a Warriorem dopadla podle papírových předpokladů, i když domácí výhra se nerodila lehce. AZ vedl od první třetiny 2:0, i když na začátku byli aktivnější hosté. Nicméně Havířov po bezbrankově druhé třetině dvěma góly ve třetí části pojistil své vedení a po snížení ze strany Warriors přidal ještě jednu branku. Lukáš Juhász si připsal dva góly a stejný počet asistencí. Vojtěch Pindel pak dva góly a asistenci. V pátek 31.1. bude juniorka hrát na domácím ledě proti Šumperku.

Extraliga juniorů - 23.kolo út 28.1.18:00
AZ Residomo Havířov - Warriors Brno
5:1
(2:0, 0:0, 3:1)

Branky a nahrávky: 10. Juhász (Kočí), 12. Tomeček (Plandor), 41. Pindel (Juhász), 52. Juhász (Pindel), 58. Pindel (Juhász, Horváth) – 55. Orsech (Mudrych). Rozhodčí: Hykel – Bartoň, Zicháček. Vyloučení: 4:6. Bez využití. Diváci: 87. Střely na branku: 36:19. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1.

AZ Residomo Havířov: Štipčák – Uhlíř, Koubek, Hrček, Pavelek, Kočí, Zmarzlák, Kubíček – Hudeček, Vlček, Pindel "C", Ivaščenko, Tomeček, Horváth, Revaj, Juhász "A", Urban, Byčkov, Plandor
Warriors Brno: Kašpar – Rašovský, Bocián "C", Staněk, Mituchovič, Orsech, Furch – Žák, Karpíšek, Marčík, Ludvík, Vysloužil, Del Favero, Kavický, Mudrych "A", Antoňů

Na začátku utkání byli hosté aktivnější, Štipčák musel zasahovat proti střele Marčíka a na začátku 2. minuty teči Žáka, jenž vložil hůl do Bociánova nahození.

Pak se začali osmělovat také domácí hráči, kterým k první brance pomohla přesilovka, i když ji nevyužili. Gól Lukáše Juhásze v polovině 10. minuty totiž přišel přesně s koncem Furchova trestu. Domácí útočník se po Kočího nahrávce dostal před Kašpara a povedeným bekhendovým blafákem jej překonal.

Na konci 12. minuty už to bylo 2:0, když Daniel Tomeček přesnou střelou zakončil spolupráci s Plandorem. V závěru třetiny pálil z dobré pozice domácí Byčkov, ale netrefil bránu Warriors. Po první třetině tak AZ vedl 2:0.

Ve druhé třetině toho moc zajímavého k vidění nebylo, pouze dvě větší šance. Ve 29. minutě zhatil pokus hostujícího Žáka z bezprostřední blízkosti Štipčák. Gólem neskončila ani akce ze 30. minuty, když Pindel minul puk před odkrytou brankou. Po čtyřiceti minutách tak bylo skóre stále 2:0.

Ve třetí části se s góly roztrhl pytel. Ve 41. minutě se prosadil Vojtěch Pindel, jenž po krásné Juhászově přihrávce pálil do odkryté branky Warriors. Na konci 52. minuty si oba hráči role vyměnili, když Pindel vyhrál buly a Lukáš Juhász předvedl důraz u pravé tyče Kašparovy branky.

V polovině 55. minuty se prosadili také hostující hráči - Richard Orsech po Mudrychově přihrávce pálil do odkryté branky a připravil tak Štipčáka o čisté konto. To ale nebylo vše, o tři minuty později se domácí Vojtěch Pindel po Juhászově přihrávce dostal před Kašpara a překonal jej střelou mezi betony.

AZ tak získal povinné tři body, čímž upevnil své vedení v REDSTONE extralize juniorů, skupině východ. O další bude bojovat v pátek 31.1. na domácím ledě se Šumperkem.

Ohlasy k utkání


Tomáš Potěšil (HC AZ RESIDOMO Havířov): Dnešní zápas se mi těžko hodnotí, protože náš výkon byl velmi špatný, i když máme poměrně vysoké vítězství. Naše měřítka, alespoň z části, splnila první útočná řada. Výkon ostatních, především obránců, byl velmi slabý. Bohužel tyto výkony se s papírově slabšími soupeři, jako je Warriors, opakují pravidelně a je otázkou, zda je to přístupem a nebo výkoností hráčů.

Fotogalerie k zápasu
Youtube