AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Juniorka si veze z Olomouce krutý debakl

Josef Nudera | 05.02.2011

O L O M O U C - Další zápas měla na pořadníku havířovská juniorka. V rámci dalšího kola NOEN extraligy juniorů zajížděl Havířov na led Olomouce. Olomouc se drží na vítězné vlně, AZet odehrál tři kvalitní zápasy a vypadalo to, že výsledky jdou nahoru. V Olomouci bylo vše v pořádku až do třetí třetiny. Ve které domácí totálně získali pževahu na svou stranu i brankově. Třetí třetinu prohrál Havířov 0:6 a jediní střelci AZetu byli Smuž a Brezani. Havířov podlehl Olomouci vysoko 2:9.

Extraliga junioři - 47.kolo so 5.2.12:00
HC Olomouc - AZ Havířov
9:2
(1:1, 2:1, 6:0)
Branky a nahrávky: 12. Rác (Škůrek, Axman), 24. Voznica, 30. Lehečka, 46. Rác (Haas, Ustrnul), 47. Voznica (Vaněk), 50. Mareček (Ogrizek), 51. Rác (Haas), 57. Vaněk (Machala), 57. Sedlář (Mareček, Ustrnul) – 15. Smuž (Pasker), 26. Brezani (Krause). Rozhodčí: Dědek – Held, Trunečka. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 55. Střely na branku: 41:36. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 9:2.
HC Olomouc: Kůdela – Ustrnul (C), Haas, Škůrek, Brandýs, Málek, Vaněk, Ogrizek, Voznica, Kreisel, Mareček, Pozděna, Axman, Lehečka, Machala, Rác, Heža, Sedlář.
AZ Havířov: Matoušek – Bálint, Duda, Zientek (C), Teper, Mráz, Pechanec, Puffer, Čaja, Smuž, Krause, Mach, Jindřich, Brezani, Kasperlík, Pasker

V první třetině byli domácí lepším týmem. Vytvářeli si více šancí a z jedné z nich udeřili. Ve dvanácté minutě našel Škůrek přesnou kolmicí Romana Ráce , který se prosmýkl mezi dvěma obránci a nedal gólmanu Matouškovi šanci.

Uběhly však jen tři minuty a hosté se z nenápadné akce radovali. Pasker vyhrál buly v útočném pásmu přímo na hůl Daniela Smuže, a ten táhlou střelou z kruhu překvapil Kůdelu v olomoucké svatyni.

V úvodu druhé části vrátil Kohoutům vedení Jakub Voznica, ale vzápětí využil hrubku domácí obrany Mario Brezani a po samostatném úniku srovnal na 2:2.

Olomouc měla místy až drtivý tlak, poslední tým tabulky držel na vodou jen gólman Matoušek svými neuvěřitelnými zákroky. Přesto ve třicáté minutě potřetí kapituloval. Ze středního pásma se proháčkoval až před branku Havířova Jakub Lehečka a v pádu zakončil pod břevno.

Uklidňující čtvrtou branku pak přidal ve třetí části v přesilové hře zblízka Roman Rác. Vzápětí se prosadil nahozením od modré Jakub Voznica a o vítězi utkání bylo prakticky rozhodnuto.

Další góly přidali už v exhibičním tempu Ondřej Mareček po rychlém protiútoku a Roman Rác, který tak zkompletoval svůj hattrick. Čtyři minuty před koncem se pak svěřenci Kamila Přecechtěla dočkali ještě znovu dvou slepených branek z hokejek Ristislava Vaňka a Marka Sedláře.

Juniorka Mory tak potvrdila zlepšenou formu dalším tříbodovým vítězstvím a je na dobré cestě za záchranou, naopak Havířov zůstává beznadějně poslední.

Autor: Ondřej Kubát

Ohlasy k utkání


Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Nepřitoupili jsme k tomu zápasu úplně zodpovědně. První dvě třetiny to bylo vidět na hře, ve třetí části jsme ale hru ovládli a dosáhli jsme toho, co jsme chtěli, tedy zisku tří bodů. Šancí jsme měli dost, ale chyběl důraz, nebyli jsme zarputilí. Soutěž je ještě dlouhá, čeká nás 13 kol, což je 39 bodů. Náskok máme 21, takže dokud to nebude hotové, nemáme splněno.


Jan Křivohlávek (AZ Havířov): První dvě třetiny byly z naší strany celkem dobré, dokázali jsme se soupeřem držet kontakt. Bohužel ve třetí třetině k tomu někteří hráči přistoupili tak, že jsou jen na výletě a podle toho se i odvíjel zápas. Po páté brance Olomouce se celá naše hra rozsypala, hráči tomu už nebyli schopni dávat tolik, kolik by měli.

Youtube