AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Havířovská juniorka přestřílela Olomouc, ale přesto si body odváží hosté

Josef Nudera | 22.11.2010

V dalším kole NOEN extraligy juniorů se utkal Havířov s Olomoucí. Olomouc se dostala do vedení, které Havířov dorovnal, ale vzápětí se Olomouc znovu posunula do role vedoucího týmu. Na dvoubrankový rozdíl zvyšoval hostující Patrik Machala z trestného střílení. Havířov ještě v přesilovce snížil a v závěru měl ještě přesilovku. Tu ovšem nevyužil a tak si nakonec tři body odváží Olomouc.

Extraliga junioři - 26.kolo po 22.11.18:00
AZ Havířov - HC Olomouc
2:3
(0:1, 2:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 26. Krause (Puffer, Mach), 31. Pechanec (Zientek, Mráz) - 20. Zachar (Haas), 27. Jergl (Chomič), 27. Machala . Rozhodčí: Jeřábek - Vengřín, Záviský . Vyloučení: 6:6 (Rác dostal ještě navíc 10 minut za naražení zezadu). Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 200. Střely na branku: 40:18. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3, 2:3).
AZ Havířov: Zelenka (Matoušek) - Duda, Zientek (C), Čaja, Lešiga, Krause, Jindřich, Marek, Deutsch - Miczek, Mráz, Pechanec, Puffer, Peslar, Číp, Včíslák, Mach, Brezani, Kasperlík, Pasker, Diviš
HC Olomouc: Kůdela (Motáň) - Kreisel, Brandýs, Kvapil, Jergl, Lyzák, Pozděna, Fryč, Axman - Chomýč, Haas, Málek, Vaněk, Ogrizek, Voznica, Zachar, Mareček, Lehečka, Machala, Rác (C), Heža

Další zápas mělo na pořadí další kolo NOEN extraligy juniorů, do Havířova přijel celek z Olomouce. V první šanci utkání se ocitl domácí Mario Brezani, který bohužel pro Havířov svou střelu vyslal do pozorného brankáře Kůdely. V 7. minutě měl velkou šanci havířovský Tomáš Mráz, puk měl naservírovaný na stříbrném podnosu, ale i z této pozice nedokázal dorazit puk za brankovou čáru a přepálil klec vysoko nad. V 9. minutě ujížděl sám na brankáře Jan Miczek, jeho střelu vyrazil Kůdela před sebe a v zápětí ji dorážel z druhé vlny Radek Číp, také ale bez úspěchu.

V 18. minutě nastřelil puk Roman Rác, brankář Zelenka byl ale pozorný a pokryl ho. V 18. minutě Jakub Peslar nahrál do skvělé pozice před bránu Pufferovi, ten ale nedokázal úspěšně zakončit. Ve 20. minutě zužitkovala Mora vyhodu přesilové hry, když pásmem projel jako nůž máslem David ZACHAR a s velkým přehledem zakončil za bezmocného brankáře Zelenku - 0:1. Asistence: Radim HAAS.

.

Ve 26. minutě Havířov využil zkrácenou přesilovku, když po skvělé přihrávce Puffera skvěle vypálil Dominik KRAUSE a nedal brankáři žádnou šanci. Ve 27. minutě se dostala Olomouc zpátky do vedení. Václav CHOMIČ nahodil puk na branku a překvapil brankáře Zelenku - 1:2. Ve 27. minutě Patrik MACHALA využil nařízené trestné střílení a Olomouc vedla o dvě branky - 1:3. Rác po velké chybě brankáře Zelenky málem trefil odkrytou klec. Ve 31. minutě Marek Zintek vystřelil puk od modré na bránu, ten usměrnil skvělou tečí Antonín PECHANEC. Havířov využil přesilovku - 2:3. Ve 39. minutě Roman Rác skvěle vypálil zpoza obránce, jeho střelu Zelenka pokryl suvereně lapačkou.

Ve 46. minutě se olomoučtí hokejisté začali radovat, protže puk se od jednoho z hráčů odrazil až za brankovou čáru, rozhodčí ale rozpažil a branku neuznal pro vysokou hůl. V 58. minutě Daniel Zelenka zastavil puk až na své brankové čáře! V poslední minutě byl vyloučený Radek Rác, který dostal 2+10 za neražení zezadu a Havířov měl k dispozici přesilovku. Tu si Havířov umocnil tím, že odvolal brankáře, ale ani to už na výsledku nic nezměnilo a Olomouc si odváží tři body za výhru 3:2.

Youtube