AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Juniorka podlehla na domácím ledě Olomouci vysoko 1:7

Josef Nudera | 05.03.2011

H A V Í Ř O V - V rámci dalšího kola NOEN extraligy juniorů, skupiny o udržení, se utkaly celky Havířova a Olomouce. Hostující Olomouc byla v zápase vyloučovaná poměrně často, ale v oslabení dokázala Havířovu vsítit dvě branky. Olomouc si zápas zkušeně pohlídala a za Havířov v zápase upravoval stav pouze Filip Dýrr. Olomouc si odvezla tři body za výhru 7:1.

Extraliga junioři - 56.kolo so 5.3.12:00
AZ Havířov - HC Olomouc
1:7
(0:1, 0:3, 1:3)
Branky a nahrávky: 54. Dýrr (Puffer) - 5. Heža (Mareček), 24. Marček (Heža), 34. Sedlář (Mareček), 39. Fryč (Heža), 42. Heža (Mareček), 50. Voznica (Vaněk, Málek), 60. Jergl (Sedlář, Rác) . Rozhodčí: Smeták - Tuizal, Řezáč . Vyloučení: 3:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:2. Diváci: 220. Střely na branku: 31:36. Průběh utkání: 0:6, 1:6, 1:7.
AZ Havířov: Matoušek (Zelenka) - Duda, Zientek (C), Teper, Kostelník, Lešiga, Jindřich - Bálint, Pechanec (A), Puffer, Čaja, Číp, Smuž, Krause, Mach, Dýrr
HC Olomouc: Kůdela (Motáň) - Ustrnul (C), Schejbal, Brandýs, Kvapil, Jergl, Kraisel, Pozděna, Fryč - Haas, Málek, Vaněk, Ogrýzek, Voznica, Mareček, Lehečka, Machala, Rác (A), Heža (A), Sedlář

Hned v úvodních minutách utkání si Olomouc vytvářela více šancí. Důkazem může být střela Jakuba Fryče, kterou Matoušek pokryl. Nedlouho na to se Patrik Machala prokličkoval až před brankáře Matouška, branka z tohoto skvělého úniku nebyla, protože obránci ještě dokázali duchapřítomě Machalu zneškodnit a nedovolit mu tak zakončit. V 5. minutě Ondřej Mareček vybojoval puk za brankou AZetu a poslal ho přímo na hokejku Oldřichu HEŽOVI a ten se z této dobré pozice nemýlil, puk mu sedl dokonale na čepel - 0:1. Jediná akce Havířova, která stojí za zmínku je ta, když Antonín Pechanec nahrával před branku Radku Čípovi, ale ten nedokázal puk dostat za záda Kůdely.

Těsně po polovině první periody se dostal ke střele Fryč a poté Lehečka, ale ani jednomu se nepodařilo Matouška překonat. Na druhé straně dokázal tvrdě vypálit Tomáš Jindřich, ale ani tomu se to na opačné straně kluziště nepodařilo. Poslední akce skončila nahozením Radka Čípa na brankáře Kůdelu, který si smsl na tomto kotouči svou lapačkou. Ve 24. minutě ujížděl sám na Matouška Ondřej Mareček, brankář Azetu mu puk vyrazil od hole!. Ovšem to nebylo až tak dokonalé jak to mohlo vypadat, k puku se dostal Ondřej MAREČEK znovu a možná i sílou vůle puk dotlačil za záda Matouška - 0:2.

Ve 27. minutě se dostal ke střele Radek Číp a po něm Antonín Pechanec, ale ani jednomu z nich se nepodařilo brankově zakončit. Ve 34. minutě se dostal k puku výborně hrající Mareček a vyslal křižnou přihrávku na Marka SEDLÁŘE a ten už se zakončením neměl problém - 0:3. Ve 39. minutě se Havířovu nepodařilo nijak využít poskytnuté výhody a dokonce po přihrávce Heži, který poslal svůj pas přesně na hůl Jakuba FRYČE naskytla možnost rychlého úniku. A Jakub Fryč to vyřešil skvěle a Mora vedla už 4:0.

Ve 42. minutě se opět podařila dokonalá přihrávka Marečkovi, který našel na ledě kroužícího Oldřicha HEŽU a ten si s nabídnutou pozicí dokázal poradit, tak, že Matoušek byl naprosto bez šance - 0:5. V 50. minutě se Mora prosadila znovu. Po přihrávce Vaňka trefil puk i ze zakleknutí Jakub VOZNICA a propálil tak Matouška - 0:6. V 54. minutě se dostal ke střele Jan Puffer, tuto střelu tečovala před Kůdelou Filip DÝRR a vsítil tak čestnou branku havířovského AZetu - 1:6.

V 57. minutě se dostal ke střele Marek Zintek a vypálil dokonale, ale štěstí bylo proti němu, trefil pouze horní tyčku! V poslední minutě utkání neměla Mora dost a k odraženému kotouči se dostal Jiří JERGL a přes ležícího Matouška vyslal silný příklep nahoru, přesně pod horní tyčku - 1:7. V zápase se mohla Mora radovat se zisku tří bodů, protože Havířov dnes neodehrál příliš dobré utkání. Soupeř dokonce dvakrát udeřil ve vlastním oslabení. Konečné konstatování Havířov - Olomouc 1:7.