AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Sedmé utkání FINÁLE v pondělí 29.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Juniorka i přes slibnou první třetinu nestačila na Pardubice

David Motloch | 24.02.2011

H A V Í Ř O V - Zápas byl hned od začátku zcela vyjímečný oproti jiným, jelikož domácí juniory přišel podpořit havířovský kotel. Na domácích to bylo znát, s pomocí Pechance a Čaji se ujali vedení 2:0, ale od té doby ztratila hra juniorského AZetu jiskru, čehož Pardubice využily ke zvratu. Nejprve do konce první části dokázal soupeř srovnat a poté došlo ve druhé třetině k rozhodujícímu zvratu, jelikož Eaton vstřelil tři branky. Havířov už do konce zápásu pouze dohrával, a tak si tři body odváží domů soupeř za výhru 6:3.

Extraliga junioři - 52.kolo čt 24.2.18:00
AZ Havířov - HC Dynamo Pardubice
3:6
(2:2, 1:3, 0:1)
Branky a nahrávky: 1. PECHANEC (Puffer, Zientek), 9. ČAJA (Pechanec), 38. PECHANEC (Puffer) - 16. PŮHONÝ, 18. NOSEK, 22. Moučka (Stoklasa), 25. HEMSKÝ (Půhoný, Nosek), 31. STARÝ (Zdráhal, Nosek), 50. VONDRÁČEK (Stoklasa, Zrůst). Rozhodčí: Trombík - Jureček, Rychlý. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 250. Střely na branku: 31:34. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 2:5, 3:6.
AZ Havířov: Zelenka (Matoušek) - Duda, Zientek, Teper, Lešiga, Jindřich, Čintala - Bálint, Pechanec, Puffer, Čaja, Číp, Smuž, Krause, Patrman, Diviš.
HC Dynamo Pardubice: Langhamer (Horáček) - Březina, Beneš, Vondráček, Půhodný, Lenoch, Starý, Křečan, Vlček, Zdráhal, Krejnus, Šťastný, Stoklasa, Zrůst, Nosek, Tomín, Pilař, Hemský, Kapec, Moučka.

Možná se ani nestihli všichni fanoušci z početného domácího kotle usadit na svá místa a Havířov už byl ve vedení. Ve 37. vteřině skóroval Pechanec, jenž podporu havířovského kotle dobře zná z mužských zápasů. Pardubice působily ze začátku zápasu poněkud zmateně, což dokazuje, že Zelenka se více zapotil až v 8. minutě, když hasil nadvakrát šance Křečana a Beneše.

V 9.minutě ale schytal Eaton další krutý zásah, když se zcela osamocený Čaja s ničím nepáral a vystřelil pro svůj tým náskok 2:0. Hostům pak citelně pomohl oddechový čas, po kterém hned několikrát zatopili soupeři v brankovišti.

Z Pardubického tlaku ale vytěžil Čaja, protože soupeř zapoměl na zadní vrátka a tak měl Čaja mnoho času i prostoru ke skórování. Po jeho kličce poslal puk mezi betony Langhamera, ovšem poté se jen smutně díval, jak puk míjí brankovou konstrukci o pár milimetrů.

Začátek třetiny vyšel lépe Havířovu, ovšem její konec byl jednoznačně v režii Pardubic. Během minuty a půl již bylo srovnáno, když nejprve svou tečí překvapil Zelenku šťastný střelec Půhoný. O chvíli později prokličkoval téměř celým hřištěm Nosek a po jeho akci svítilo červené světlo za brankou Zelenky, to všechno v situaci, kdy byli hosté v oslabení!

Do konce první třetiny měli domácí ještě krátkou přesilovku 5 na 3, ale správně s ní naložit nedokázali. Druhá část už ale byla jasně v rukou hostů. Už ve 21. minutě šel Eaton do vedení, když Moučka překonal brankáře Matouška, který o první přestávce vystřídal v brance Zelenku.

Ve 25. minutě utekli hosté do dvoubrankového vedení, díky perfektně rozebrané obraně Havířova. Hemský, který byl označen jako střelec tak neměl těžkou situaci, protože před ním zývala poloodkrytá klec. Pardubice i nadále tlačily a soupeř odvracel šance i za pomocí faulu. Nabídnutou přesilovou hru hosté využili, když střela Starého skončila až v brance.

Aby ve zbytku zápasu bylo o co hrát, musel Havířov alespoň snížit a to se mu také povedlo. Ve 38. minutě totiž Pechanec potvrdil, že i domácí umí využívat přesilové hry. Bohužel to bylo vše, na co se domácí zmohli. Poslední náznak útoku vzplanul ve 46. minutě, když se dobře uvolnil havířovský Krause, ovšem obránce jej dokázal skvěle odstavit od kotouče.

V 50. minutě dal zápasu konečnou podobu Vondráček, protože jeho střela skončila celkem překvapivě až v brance domácích. Klidné vody závěru zápasu ještě Havířov trochu rozčeřil při nabídnuté přesilovce 5 na 3, ovšem souvislejší tlak si vytvořit nedokázal a tak si šance vytvářel výhradně střelami od modré čáry.

Po této dvojnásobné přesilové hře se již nic podstatného nestalo, a tak si všechny tři body po zásluze odnesly domů hosté z Pardubic.

Youtube