AZ Havířov

V Havlíčkově Brodě záchranářský souboj juniorek pro domácí

Tomáš Vlček | 20.02.2011

54. kolo NOEN Extraligy juniorů zavedlo hráče AZetu do Kotliny, tedy na led Rebelů z Havlíčkova Brodu. V brankově chudém utkání se sice po většinu zápasu drželi s domácími na dostřel, ale body nakonec zůstaly na Vysočině.

Extraliga junioři - 59.kolo ne 20.2.17:00
HC Rebel Havlíčkův Brod - AZ Havířov
3:1
(2:0, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 10. Kozlík (Wasserbauer, Bancíř), 20. Novotný (J. Milfait), 44. Hadrava (Szilva, Ondráček) - 40. Číp (Jindřich, Zientek). Rozhodčí: Úlehla - Čížek, Padevět. Vyloučení: 4:9 + Teper (HAV) 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 54. Střely na branku: 36:26. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.
HC Rebel Havlíčkův Brod: Pešek - Pecen, Bancíř, Ambrož, Šíma, Kulhánek, Novotný (C) - Wasserbauer, Varga (A), Szilva, Ondráček, Zdražil, Špringl, J. Milfait (A), J. Doležal, O. Doležal, Kozlík, Hadrava.
AZ Havířov: Matoušek - Bálint, Duda, Zientek (C), Lešiga, Krause, Jindřich, Čintala, Teper - Pechanec, Puffer, Čaja, Číp, Křibík, Patrman, Dýrr, Matějek.

V souboji dvou nejhorších celků juniorské extraligy začali sice aktivněji havířovští, skóre ale otevřel v 10 min. domácí útočník David Kozlík, když do sítě dorazil puk odražený od zadního mantinelu. Pak už Rebelové převzali otěže utkání do svých rukou a potvrdili to závěru třetiny druhou brankou jejímž autorem byl v přesilovce střelou od modré obránce Radek Novotný.

Ve druhé třetině pokračoval i díky několika přesilovkám tlak domácích, ale byli to paradoxně hráči AZetu, kdo jako jediný skóroval. 45 vteřin před druhou sirénou se šikovně střelou z blízka pod víko prosadil Radek Číp. Asistence si připsali obránci Marek Zientek a Tomáš Jindřich.

Nicméně domácí si vzali hned na počátku závěrečné třetiny dvoubrankový náskok zpět. To jim totiž vyšel rychlý protiútok a Martin Hadrava z blízka potřetí překonal Petra Matouška. Skóre se už do konce zápasu nezměnilo a tak si v záchranářském souboji připsali 3 body Rebelové.

Youtube