AZ Havířov

Juniorka zdolala v klíčovém zápase Havlíčkův Brod 3:1

Josef Nudera | 17.12.2010

H A V Í Ř O V - V rámci dalšího kola NOEN Extraligy juniorů do Havířova přijel celek z Havlíčkova Brodu. Havířov začal zápas mnohem lépe, když dokázal v 8. minutě uzmout vedení, zásluhou Antotnína Pechance. Antonín Pechanec dokázal ještě v poslední minutě první třetiny přidat ještě jeden úspěšný zásah. Havířov mohl jít do kabin spokojený. Ve druhé třetině se v 36. minutě prosadil nekompromisní střelou pod horní tyčku Mario Brezani. V závěru zápasu si Havířov ještě situaci zkomplikoval, když musel dlouho bránit oslabení ve třech. Havlíčkobrodští z něho vytěžili v 55. minutě utkání branku. To se trefil dorážkou Vojtěch Varga. Hosté pak měli ještě několik příležitostí, které už ovšem Zelenka za svá záda nepustil. Havířov po dlouhé době opět zvítězil a umazal část ztráty na týmy před ním. Další zápas hrají junioři v sobotu v Jihlavě.

Extraliga junioři - 35.kolo pá 17.12.18:00
AZ Havířov - HC Rebel Havlíčkův Brod
3:1
(2:0, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 8. Pechanec (Mráz), 20. Pechanec (Teper, Puffer), 36. Brezani (Mráz, Lešiga) - 55. Varga (Milfait, Novotný). Rozhodčí: Husička - Bartošák, Hanzlík. Vyloučení: 9:5 ( navíc Smuž (HAV) 10 minut za naražení zezadu + trestné střílení za faul Zelenky ). Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 199. Střely na branku: 32:42. Průběh utkání: 3:0, 3:1.
AZ Havířov: Zelenka (Rudl) - Bálint, Duda, Zientek, Miczek, Teper, Lešiga, Krause, Jindřich - Mráz, Pechanec, Puffer, Čaja, Peslar, Číp, Smuž, Včíslák, Mach, Brezani
HC Rebel Havlíčkův Brod: Pešek (od 36. Zvolánek) - Wasserbauer, Pecent, Bancíř, Ambrož, Šíma, Němec, Musil, Novotný - Varga, Blažek, Szilva, Ondráček, Zdražil, Havel, Milfait, Doležal, Novák

V dalším utkání NOEN extraligy na sebe narazily celky Havířova Havlíčkova Brodu. Oba týmy se nacházejí na samém chvostu tabulky a Havířov ještě v horší situaci než hosté z Brodu.

Havířov začal zápas aktivněji a důkazem může být střela Antonína Pechance, která již ve 2. minutě utkání trefila oblouk brankové konstrukce. V 6. minutě mohl otevřít skore utkání Jan Puffer, ale v dobré střelecké příležitosti přepáil svatyni brankáře Peška. V 8. minutě se už ale Havířov radovat mohl, Antonín PECHANEC se dostal do další ze svých šancí a tentokráte ji už využil. Po nahození Tomáše Mráze pouze dorazil puk do odkryté části branky - 1:0.

Ve 20. minutě se radovali domácí hokejisté znovu, když se znovu prosadil Antonín PECHANEC , tentokrát to byla střela do horní poloviny branky, která nedala brankáři Peškovi žádnou šanci na polapení - 2:0. V přesilovce pěti proti třem se k parádní souhře dostali havlíčkobrodští junioři. Poslední dostal kotouč Novotný, který vyslal jedovatou střelu na brankáře Zelenku. Zelenka si ale kotouč pokryl a spoluhráči mohli v klidu prostřídat.

Ve 36. minutě se havířovský stadion mohl radovat znovu. Mario Brezani dokázal přidat další úspěšnou trefu Havířova. Branku dosáhl perfektní střelou do víka s pomocí horní tyče - 3:0. Po této brance se nechal Pešek vystřídat Zvolánkem. Ve 40. minutě bylZdražil sám před Zelenkou, ale ani tak neuspěl, Zelenka ho vykryl. Ve 45. minutě v přesilovce se už radovali Rebelové, rozhodčí ukázal, že vstřelili branku. Šlo ovšem pouze o špatnou dohodu mezi hlavním a brankovým rozhodčím, branka nebyla dosažena. Ve 46. minutě Zvolánek rozehrál přímo na hůl Brezanimu, který ještě poslal puk na Macha a ten vystřelil po ledě, ale neuspěl. V 50. minutě Marek Mach skvěle vypíchnul puk jednomu z obránců na obranné modré čáře, dostal se do úniku, ale puk si hodil příliš daleko před sebe. Dokázal ovšem ještě alespoň kotouč popíchnout na brankáře Zvolánka, ten ale neměl žádný problém.

V 52. minutě Lešiga nastřelil puk na brankáře Zvolánka a Číp ho ještě nepříjemně tečoval. Nic méně branka z této situace nevyplynula. To až ve dvojnásobné přesilovce Rebelů. Nejprve Zelenka fenomenálním zákrokem nedovolil hostům vstřelit branku, puk v poslední chvíli dokázal zalehnout. To v 55. minutě už Havlíčkův Brod branku dosáhl. Vojtěch VARGA se nejlépe zorientoval před brankou a dorazil puk nad Zelenkovi ramena - 3:1. Hosté se pak ještě několikrát dostali do slibných šancí, ale Zelenka už žádný puk za svá záda nepustil. Havířov si vítězství pohlídal a mohl si připsat tři body. Další utkání odehraje juniorka v sobotu na ledě Jihlavy.

Youtube