AZ Havířov

Vstupenky na utkání AZetu kupujte zde.

Dorostenci ztratili dobře rozehraný zápas s Olomoucí

Petr Miklas | 15.01.2022

Dorostenci AZetu dlouho drželi s Olomoucí krok, dokonce dokázali otočit z 0:1 na 2:1, když se ve 34. minutě trefil Samuel Karol Jung a minutu po něm Patrik Ungr. Jenže hosté si vzali ještě do konce třetiny vedení zpět a ve třetí části nasázeli další čtyři branky, čímž rozhodli o svém vysokém vítězství. Pěti body se na výhře podílel Jakub Belan, jenž dal dva góly a na tři nahrál. Dvě branky vstřelil i Tristan Konobejl. Další utkání sehrají naši dorostenci 20.1. na ledě Poruby.

Extraliga dorostu - 26.kolo so 15.1.13:00
AZ Heimstaden Havířov - HC Olomouc
2:7
(0:1, 2:2, 0:4)

Branky a nahrávky: 34. Jung, 35. Ungr (Svozil, Pilíšek) – 12. Konobejl (Belan, Galvas), 39. Belan (Konobejl), 40. Šulgan (Miškovský), 42. Bošek (Kalman, Zimovčák), 48. Jeřábek (Galvas, Belan), 51. Konobejl (Jeřábek, Belan), 55. Belan (Jeřábek). Rozhodčí: Kapitanov – Hladík, Klimek. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 101. Střely na branku: 34:47 (15:10, 12:18, 7:19). Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:7.

AZ Heimstaden Havířov: Přecechtěl – Lička, Valouch "C", Zielinski "A", Maršálek, jurček, Pilíšek, Vadovič "A" – Ungr, Karas, Kubečka, Middleton, Hansel, Jelének, Jung, Svozil, Zachariasz, Toma
HC Olomouc: Čerbák – Němec, Zimovčák, Šlahora "A", Vrána, Kalman, Galvas, Šulgan, Šenk, Miškovský "C", Najman, Jeřábek, Bošek, Konobejl, Neoral, Golais, Belan "A"

První třetina byla bohatá na šance. Začátek utkání patřil Olomouci, jejíž hráči si vypracovali slibné šance. Jenže Šulgan neuspěl u levé tyče Přecechtělovy branky, později netrefil z otočky branku.

V 8. minutě dostal puk do sítě Galvas, jenže střelou z mezikruží prostřelil Přecechtěla, ale jeden z jeho spoluhráčů stál v brankovišti a gól neplatil. V polovině 12. minuty Jeřábek spálil gólovku, když pálil z mezikruží, ale minul branku.

To jej ale nemuselo mrzet, protože krátce po něm zakončil pěknou kombinaci střelou do odkryté branky Tristan Konobejl.

V závěru třetiny měl velké šance AZet, ale Jung těsně minul pravý horní růžek Čerbákovy branky. Minutu před koncem byli Maršálek s Middletonem v přečíslení dvou na jednoho, situaci na sebe vzal prvně jmenovaný, ale ani nadvakrát nepřehodil pravý Čerbákův beton. Po dvaceti minutách tak AZ prohrával 0:1.

Druhá třetina byla přinesla hned čtyři branky! V polovině 34. minuty vyrovnal Karol Samuel Jung, jenž převzal puk ve středním pásmu, zavezl jej za branku Olomouce, tu obkroužil a poslal puk po ledě k pravé tyči Čerbákovy branky.

Za minutu už domácí vedli, když závar před Čerbákem zakončil Patrik Ungr, jenž poslal puk do pravého horního rohu branky Hanáků.

Ale poslední slovo měla Olomouc. Na začátku 39. minuty Jakub Belan po vyhraném buly poslal puk přesně k levé tyči Přecechtělovy branky. A to nebylo vše. Patnáct vteřin před koncem druhé dvacetiminutovky dostal Viktor Šulgan puk na vrchol pravého kruhu a krásně jej poslal přesně do levého horního růžku Přecechtělovy branky.

Domácí brankář byl bez šance a po dvou třetinách proto platil stav 2:3.

Ve třetí třetině už jako by bylo na ledě jediné mužstvo - to z Olomouce. Hosté totiž nasázeli čtyři branky a nedali domácím šanci ani pomýšlet na vyrovnání.

Vše načal ve 42. minutě Lukáš Bošek, jenž zakončil pěknou kombinaci s Kalmanem a pálil do odkryté branky. Ve 48. minutě Kohouti využili přesilovku, když Dominik Jeřábek poslal puk k levé tyči Přecechtělovy branky.

Neuplynula ani minuta a závar před Přecechtělem zakončil Tristan Konobejl střelou k pravé tyči. Kanonádu Olomouce dovršil Jakub Belan, který viděl volný puk u ležícího Přecechtěla a nadvakrát jej dostal do sítě.

AZ tak ze slibně rozehraného utkání odchází poražen a bez bodu. Další utkání sehrají dorostenci ve čtvrtek 20.1. na ledě Poruby.

Youtube