AZ Havířov

FINÁLE PLAY-OFF 2024, AZ HAVÍŘOV - CHOMUTOV. Páté utkání FINÁLE ve čtvrtek 25.4. od 17:30!

VSTUPENKY NA FINÁLE PLAY-OFF KUPUJTE ZDE.

Dorost otočil duel na ledě lídra, z Olomouce veze tři body

Vít Káňa | 10.02.2022

H A V Í Ř O V - Ve čtvrtek 10. února vyjeli havířovští dorostenci na led olomoucké Plechárny, kde vyzvali místní Kohouty. V první periodě diváci v hledišti branku neviděli. Domácí šli do vedení v úvodu druhého dějství zásluhou Šulgana, AZ odpověděl, po pěkné souhře, ve 38. minutě Antonínem Karasem. Havířov měl skvělý vstup do třetí dvacetiminutovky, Patrik Ungr mu z brejku trefil vedení. Třetí branku Havířova přidal do prázdné branky Olaf Zachariasz. AZ veze, po vítězství 1:3, z hanácké metropole tři body a už v úterý vyzve doma, v souboji o šest bodů, od 18:00 Porubu.

Extraliga dorostu - 31.kolo čt 10.2.18:00
HC Olomouc - AZ Heimstaden Havířov
1:3
(0:0, 1:1, 0:2)

Branky a nahrávky: 21. Šulgan (Galvas) – 38. Karas (Middleton), 41. Ungr, 60. Zachariasz. Rozhodčí: Tomas Šico – Pavel Mikšík, Tomáš Bezděk. Vyloučení: 3:4. Využití: bez využití. V oslabení: 0:0. Diváci: 41. Střely na branku: 26:28 (4:7, 10:10, 12:11). Průběh utkání: 1:0, 1:3.

HC Olomouc: Frgál (Čerbák) – Drábek (C), Zimovčák, Šlahora (A), Bohatý, Vrána, Kalman, Galvas – Šulgan, Šenk, Hebar – Najman, Jeřábek, Izák – Bošek, Konobejl – Neoral, Belan (A).
AZ Heimstaden Havířov: Přecechtěl – Bortoli, Kisza, Valouch (C), Maršálek, Jurček, Pilíšek, Vadovič (A) – Karas, Ungr, Middleton (A) – Hansel, Sedlák, Jung – Svozil (A) , Zachariasz, Toma.

Olomoučtí do utkání vstoupili aktivním hokejem. Soupeře moc nepouštěli ke kotouči a zkusili zahrozit hned ze začátku. Pak se ale musel Jeřábek pakovat na trestnou lavici. Oslabení ovšem domácí zase sehráli skvěle. První větší šanci si utvořil Svozil, který ovšem nedokázal kotouč poslat do branky, protože do trajektorie dojel jeden z obránců hostí. První třetina toho pak už moc nenabídla a skončila 0:0

Druhá perioda naopak nabídla fantastický vstup Olomouce. Ta už po padesáti sekundách šla do vedení zásluhouViktora Šulgana. Následně domácí sehráli další úspěšné oslabení. Havířov ovšem nehrál vůbec špatně. V čase 35:50 mohl vyrovnat, ale Sedlák z hostujícího týmu nedokázal trefit prázdnou domácí branku. O necelé dvě minuty později se to už Havířům podařilo. Skvělou kombinaci zakončilAntonín Karasa srovnal na 1:1.

Poslední dvacetiminutovka už vyzněla mnohem lépe pro Havířov. Ten se prosadil hned při prvním střídání, 18 sekund po začátku. Do samostatného úniku se totiž dostalPatrik Ungr, který s přehledem zakončil. Drábek mohl po chvíli vyrovnat, jenže branku po dobré kombinaci netrefil. Hrou nezamíchalo ani současné vyloučení ve 47. minutě, po kterém se hrálo ve čtyřech na obou stranách. V posledních deseti minutách se výkon Olomouce stále stupňoval. Nejprve Najman těsně přestřelil, následně zase Belan nedokázal zakončit skvělou souhru u branky. Galvas taktéž přestřelil a domácí tým už musel do šesti. Hry bez brankáře využil havířovskýOlaf Zachariasz, který zápasu udal konečné skóre 1:3.

Ohlasy k utkání


David Svozil (AZ Havířov): Velká pochvala pro celý manšaft za neskutečné nasazení a příkladný týmový výkon. Trošku nás dnes od začátku provázela smůla, protože nám před zápasem odpadl elitní bek. Další bek nám odpadl ve třetí třetině kvůli stržené hraně, dohrávali jsme ji ve čtyřech obráncích. Kluci fantastickým nasazením a výkonem, skutečně hráli jako jeden manšaft a uhráli si to. Myslím si, že jsme šli důrazněji za vítězstvím a více jsme ho chtěli. Za mě to byl dnes parádní výkon. Teď bude důležité vítězství doma potvrdit v úterý proti Porubě. Protože hrajeme o život, o každý bod. Teď je důležité ty body potvrdit, tak ať nás to posune zase dál.  

Youtube