AZ Havířov

Junioři AZetu potvrdili roli favorita a porazili Rožnov 6:0

Tomáš Vlček | 07.10.2011

7. kolo ligy juniorů svedlo v pátek večer na led K&K Pneu Arény týmy AZetu Havířov a HC Rožnov pod Radhoštěm. Hosté nastoupili v hodně okleštěné sestavě a i proto byl AZet jasným favoritem utkání. Svou roli nakonec, i přes řadu nevyužitých šancí, splnil, když se zejména ve druhé polovině zápasu začal brankově prosazovat a nakonec skóroval šestkrát. Po pátém vítězství v řadě se tak Havířovští junioři propracovali už do čela tabulky své ligy.

Liga juniorů - 7.kolo pá 7.10.18:00
AZ Havířov - HC Rožnov pod Radhoštěm
6:0
(0:0, 2:0, 4:0)
Branky a nahrávky: 27. Přívara, 32. Brezani (Kopún), 41. Mráz (Moržol), 48. Barnošák (Přívara, Putniorz), 54. Divoký (Smuž, Mráz), 60. Brezani (Ovčaří). Rozhodčí: Trombík - Bojda, Mikler. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 128. Střely na branku: 66:9. Průběh utkání: 0:0, 6:0.
AZ Havířov: Matoušek - Barnošák, Čintala, Divoký, Dýrr, Kostelník, Lešiga, Majda, Matějek, Matějíček, Moržol, Mráz, Ovčaří, Přívara, Putniorz, Smuž, Szewieczek, Brezani, Kopún
HC Rožnov pod Radhoštěm: Mizera - Černobila, Paťava, Mynarčík, Martyčák, Suchanek, Babiš, Dorotík, Koryčanský, Zich, Hajda, Křenek, Krátký

Trochu překvapivě se do první šance zápau dostali už v 1. minutě, po zmatcích u domácí branky, Rožnovští, ale brankář AZetu Petr Matoušek si puk u levé tyčky pohlídal. Pak už ale začali útočit především domácí hráči a netrvalo to dlouho a přišily i první šance. Ve druhé minutě Jan Putniorz dorážel puk jen do betonu hostujícího Lukáše Mizery a hned o pár vteřin později dokonce Mario Brezani trefil tyčku. Jenže podobně to zvonilo i ve 13. minutě po střele Tomáše Kostelníka a ve 14. po pokusu Putniorze. A tak se skóre v první třetině nakonec ze stavu 0:0 vůbec nepohnulo, protože i hosté svou největší šanci v 15. minutě Jakubem Martyčákem zazdili.

Počtvrté to zvonilo u Mizerovy klece ve 26. minutě po bekhendu Michala Divokého. Jen o pár vteřin později Rožnovský Kamil Babiš najížděl, v největší šanci hostí za zápas, sám na Matouška, ale jeho pokus minul branku. Pak už ale branky začaly padat. Ve 27. minutě Vladimír Přívara objel branku a trochu se štěstím puk poslal kolem betonu gólmana Mizery do branky – 1:0. Uplynulo jen 5 minut a Mario Brezani, po spolupráci s Markem Kopúnem, zvýšil střelou pod víko náskok Azetu na 2:0. Toto vedení domácí uklidnilo, ale další branky už, ani po šanci Matějíčka či Putniorze, druhá třetina nepřinesla.

Třetí část hry přinesla hned v úvodu podobnou situaci jako před úvodním gólem. Nejprve bomba hostujícího Paťavy těsně minula Matouškovu branku a hned poté Tomáš Mráz namířil svůj bekhend z blízka pod víko Rožnovské branky. Další radost domácímu publiku i střídačce přinesla 48. minuta, v níž si Dominik Barnošák na brankovišti rychle posunul puk kolem gólmanova betonu a do prázdně branky zvýšil na 4:0.

Hráči AZetu postupně ještě zvyšovali svou, už tak viditelnou, fyzickou i herní převahu a další branky v Rožnovské síti tak na sebe nedaly dlouho čekat. V 54. minutě využil skvěle vyhraného buly v útočné třetině Michal Divoký a bombou mezi Mizerovy betony zakulatil skóre na 5:0. Ale to ještě nebylo vše, protože 37 vteřin před koncem se v situaci, kdy na obou stranách seděl jeden hráč na trestné lavici, prohnal po pravém křídle Mario Brezani a opět z blízka a pod víko uzavřel skóre zápasu na 6:0 pro AZet.

Ohlasy k utkání


Dalibor Pasker (trenér HC AZ Havířov): Hokej se hraje především na branky a to se nám dlouho, i přes obrovské množství šancí, nedařilo naplňovat. To je ale jediná výtka, kterou k mužstvu mám. Hokejově jsme byli proti oslabenému soupeři výrazně lepší, ale brzdilo nás právě neproměňování šancí.


Daniel Dohnálek (trenér HC Rožnov p. R.): Hráli jsme v hodně oslabené sestavě. Podali jsme myslím snaživý výkon a se štěstím jsme i dlouho drželi poměrně vyrovnaný stav. Hodně nás taky podržel gólman Lukáš Mizera.

Youtube