AZ Havířov

S Rožnovem si junioři s chutí zastříleli a s přehledem vyhráli

Tomáš Vlček | 22.01.2012

Po pátečním volnu dostali v neděli junioři Azetu za soupeře poslední tým tabulky své ligy HC Rožnov pod Radhoštěm. Zápas měl začátek, průběh i výsledek podle předpokladů. Hosté nekladli nijak zásadní odpor a tak po velké převaze vyhráli havířovští junioři vysoko 8:1.

Liga juniorů - 29.kolo ne 22.1.18:00
AZ Havířov - HC Rožnov pod Radhoštěm
8:2
(3:1, 2:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 2. Kopún (Moržol), 13. Majda (Jaroch, Divoký), 18. Mráz (Divoký, Čintala), 26. Mráz, 33. Smuž (Matějíček, Patrman), 47. Matějek (Mráz, Divoký), 59. Glos (Ovčaří, Putniorz), 59. Matějíček (Glos, Smuž) - 13. Mikuda (Černobila), 34. Martyčák. Rozhodčí: . Vyloučení: 2:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: . Průběh utkání: 1:0, 1:1, 5:1, 5:2, 8:2.
AZ Havířov: Matoušek (40. Šrámek) - Barnošák, Čintala, Divoký, Dýrr, Glos, Jaroch, Lešiga, Majda, Matějek, Matějíček, Moržol, Mráz, Ovčaří, Patrman, Přívara, Putniorz, Smuž, Szewieczek, Weisser, Kopún
HC Rožnov pod Radhoštěm: Dohnálek - Fryšara, Černobila, Paťava, Raszyk, Vyvijal, Martyčák, Slovák, Suchánek, Bokovjan, Blažej, Koryčanský, Křenek, Kitzberger, Mikuda

Do náznaku první šance se sice málem dostali hosté, nicméně už po 90 vteřinách poprvé svítilo červené světlo za Rožnovským gólmanem Dohnálkem. Dokonalá sólo akce Marka Kopůna, který si vzal puk na červené čáře, projel přes několik hráčů Rožnova a blafákem po ledě zakončil, znamenala vedení AZetu 1:0. Po pěti minutách si sice poprvé sáhl na puk i Matoušek v havířovské brance, ale nebezpečné to bylo. To bomba domácího Szewieczka v přesilovce v 9. minutě rozezvučela tyč. Přesilovku však nakonec jako první (a jediní) využili hosté. Přívarovi zbývalo ve 13. minutě na trestné už jen 8 vteřin, když střelou z mezikruží prostřelil Matouška Mikunda.

Jenže už za 15 vteřin si Azet vzal vedení zpět. Krásným sólem, zakončeným opět povedeným blafákem se prosadil Jiří Majda. Pak sice AZet nevyužil přesilovku, ale za dalších 5 minut už přesto svítilo na ukazateli skóre 3:1, protože Tomáš Mráz svou střelu zápěstím poslal přesně nad Dohnálkovo rameno. Třetinu zakončila další, sice střelami nabitá, ale přesto nevyužitá přesilovka Havířova.

Také druhou část zápasu začal tlakem AZet a ve 26. minutě zopakoval Tomáš Mráz své představení z první třetiny – tedy střela zápěstím a gól v Rožnovské brance. Ve 33. minutě se dostal do úniku Daniel Smuž a sám před Dohnálkem poslal puk podél betonu popáté do hostující branky. Vedení o čtyři branky Havířov poněkud ukolébalo a hosté odpověděli o minutu později překvapivou brankou, když Jakub Martyčák z kruhu propálil Matouška – 6:2. Pak dostala domácí obrana ještě jedno varování v podobě Koryčanského střely, ale Matoušek tentokrát puk vleže zázračně zachytil.

To byl také jeho poslední velký moment v zápase, neboť do závěrečné dvacetiminutovky přepustil své místo v brance Jakubu Šrámkovi. Ten se měl hned co ohánět, protože nejprve hrál AZet oslabení a po jeho skončení musel hasit šance Suchánka a Martyčáka. Jenže ve 47. minutě chybovala Rožnovská obrana a Mráz s Matějkem tvrdě trestali. Tomáš Matějek upravil tvrdou střelou pod víko na 6:2.

O vítězi utkání bylo zcela jasno a tak se zápas celkem v poklidu dohrával. Oba gólmani všechny střelecké pokusy likvidovali, až přišla 59. minuta. V ní se nejprve ránou jako z děla prosadil Pavel Glos a za 18 vteřin se z podobné situace radoval Marek Matějíček. Tím se však střelecká listina zápasu definitivně zavřela a utkání skončilo jednoznačnou výhrou AZetu 8:2.

Youtube